Година след жестокото убийство: Писмо на гроба на Дарина и Никол

Майката и 1-годишното й момиченце бяха убити от Викторио Александров
3 ное 2019 09:10,
44
Година след жестокото убийство: Писмо на гроба на Дарина и Никол
Снимка: Facebook

Писмо от неизвестна жена, която е жертва на домашно насилие, е било оставено на гроба на 23-годишната Дарина Министерска и едногодишната й дъщеричка Никол, които преди една година бяха застреляни от бащата на момиченцето Викторио Александров, съобщи dir.bg.

Писмото не е подписано, а анонимната му авторка е оставила заедно с него и плюшено слънчице и цветя, сподели майката на Дарина - Ваня Министерска. Тя добави, че ще връчи посланието на участниците в работната група, изготвящи измененията в Закона за защита от домашно насилие.

Още по темата

"Това писмо ме накара да се вцепеня! Колко ли жени са в това положение, жертви невидими за околния свят, затворили мъката и безнадеждността между четирите стени на собствения си живот! Това писмо е показно на реалността в България, показно на бездействието, показно за оскотялото общество, показно на премълчаните случаи на домашно насилие, показно на липсващата политическа воля да се справи държавата с проблема, показно на лакомите НПО та, които се борят за правата на онеправданите само на хартия! Това писмо е показно... за всичко каквото не се прави за да спре насилието тук в България, 21 век, страна от ЕС, демократична уж страна! Това писмо трябва да стигне до очите на всички политици, медии и работещи в институциите в България, МВР, МП, Прокуратура, съдилища и прочие, до всички адвокати, дръзнали да защитават насилници! Това писмо ще стигне до всички институции извън България", категорична бе почернената майка.

Ваня Министерска призова жената да се свърже с нея, за да й помогне.

"Пиша това, защото имах нужда... Една година откакто чух вашата история... Но тя освен, че ме шокира, натъжи и потресе, ме промени.

Не исках да съм следващата жертва...

Съвпадение или не, в деня на вашето убийство бях в "Надежда", денят на вашето погребение бях с децата в Северният парк...Оставих играчка и цвете за вас там и не спирах да мисля...

Защо? Но аз знаех вътрешно отговорът. Защото си мислиш, че във всяко семейство има кризи и кавги. Защото, започваш да търсиш вината в теб, да премълчаваш и да се променяш, но в един момент си смачкана, несигурна и зависима от човека до теб. А той това иска. Отделя те от семейството ти, от приятели и близки. Тогава защо не си тръгнеш!? Звучи логично и безкрайно просто, но не е ! Ужасно трудно е да повярваш пак в себе си и да събереш смелост и само, който го е преживял може да разбере. Ти, Дарина си била смела и силна, защото си казала " Стоп". Аз се опитвах, всичко беше на приливи и отливи и не знам дали съм се спасила все още ...Сложно е...

Как да вярваш на човека, който единият ден е прекрасен, а на другият е зъл и непознат. Чупи, крещи, посяга ти, а после съжалява... Гони те по пантофи пред блока, а след това твърди, че е в депресия и ще се самоубие!?

И ти си виновен за неговите състояния...Заплашва те с нож и после ТОЙ бил зле психически и емоционално съсипан, а моите чувства?! А тези на децата?! Това е жив егоизъм. Да, тези хора съществуват и са тук и сред нас!

Те се чувстват силни и безнаказани, защото избиват комплексите си върху жени и деца!

Мили Дари и Ники, бдете над живите, над другите майки и дечица! Много искам истинска справедливост за вас!

Много ми се иска това да не ви се беше случило! Вие сте силни, чисти и завинаги заедно! Господ ще възнесе справедливост!

Почивайте в мир, бъдете спокойни във вечния си сън!

Аз можеше да съм следващата жертва и още не съм застрахована от нищо! Но дойдох да ви "кажа" всичко това, защото ще ме разберете и ще ми олекне...

Светъл да е пътят ви!

Дъщеря ми е на годините на Никол! Когато си помисля за този и изгубен още не изживян детски живот, очите ми се пълнят със сълзи...

Не мога и да си представя как се изживява такава мъка и как се съществува след това... Безкрайно се възхищавам на близките ви, които не само, че превъзмогват мъката си, но и се борят за вас и за справедливост и защита на жертвите в тази объркана държава! Дано ги гледате отгоре и се гордеете с тях!

Сбогом, мили Дари и Ники, макар да нямах честта да ви познавам лично, вие докоснахте душата ми!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
До 25 И подобни нему преди 4 години
И кво предлагаш значи тогава???Жените да се избиват ли?С децата барабар?А вие, мъжете, се изпедерастихте. Мъже вече няма.Само меки китки.
23
0
 
10
 
! Отговори
Di преди 4 години
страх ме хваща само като чета повечето коментари на подобни на убиеца ***, които само пишат как жената била виновна с поведениети си. Ми като е виновна, изнеси и багажчето и си намери друга, а не ми се прави на голям герой с *** коментари в социални мрежи и разни сайтчета.
22
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Бг СЪДИСТИ, ПСИХОПАТИ И МИЗЕРНИЦИ! В европа мъжете са си направили закони да защитят близките си. и да ги осигурят финансово.
21
14
 
15
 
! Отговори
...... преди 4 години
Жените са станали крайно непоносими и това е резултата от неадекватното им поведение и простотия.Със сериозен приятел,а се пляска с още няколко.....Тотално деградира българската жена в последните 10-15 години.Много далеч от жената в равитите държави като манталитет, поведение,възприатия и т.н.
20
12
 
6
 
! Отговори
кого плюеш ма преди 4 години
Моята тъща ме наплю,но аз като мъж и извъртях един,та ме помни и до ден днешен
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нарцисизъма е генетично заложено,то е и психопатия,пак казвам това са жестоки хора,без съвест те не чувстват срам и вина. и са между нас, нормалните хора
18
1
 
8
 
! Отговори
Това е преди 4 години
Егоиста е най-жестокия човек,способни да ликвидират дори и децата си.Само контролен в главата
17
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Превод на писмото : Трябва да има равенство между половете. Мъжът, трябва да издържа семейството, да помага в отглеждането на децата, да поправя всичко в къщи, да изглежда добре и да се поддържа физически. Жената трябва да роди дете, с това си е изпълния задълженията за цял живот. Жената има право да спи с други мъже,защото сме в 21 век и сме модерни и съвременни жени. Ако мъжът спи с друга жена той е :.......................
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е домашно насилие, а болест, която трябва да се лекува. Покрай психично болните ще ни натресат закон, от който ще има само вреда, а психично болните закона не ги наказва и те ще си продължат с това "домашно насилие", което ще е повод за още по-строг закон.
15
1
 
9
 
! Отговори
Яница преди 4 години
Домашното насилие и убийства от ревност или някакви други сбъркани чувства са престъпление!!! Системният терор също трябва да се смята эа утежняващи вината обстоятелства!!! Эа това жените трябва да търсят правата си и да не се надяват че нещо ще се промени!!! Просто каэваш ДО ТУК!!! Апропо, полицията също така нехае эа страданията на хората а съдът дава на насилниците въэможно най ниските присъди!!! Эа съжаление, човешкият живот не струва и пукната пара до това убеждение съм стигнала!!!
14
4
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Истанбулската конвенция ще ни защити! Такива случаи се използват за да се прокара *** идеологията и да се премахне всякаква съпротива на обществото. Жените не са по-малко агресивни от мъжете. Иначе луди има колкото искате и в България процентът и нараства, защото свестните са прогонени от управляващия елит, които е отровено ***!
13
3
 
14
 
! Отговори
Мъж европеец преди 4 години
Неадекватното образование, не като диплома а като способ да се научиш да мислиш, липсата на "първите седем години" водят до изкривени начини за самоизразяване. Мутризъм, кифлизъм и т.н. Това води до нестабилна среда и генериране на страх и злоба, независимо дали е мъж, жена, страхлив или батка шансовете да се превърне в *** се увеличават драстично в нестабилна среда. Аз какви жени съм виждал, обиждат мъжете, псуват ги, дори плюят изразявайки се като кифли, както е модерно. После знаете...
12
10
 
15
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Сатаните на Новия Световен Ред тотално са яхнали този нещастен случай с цел да набутат Истанбулската Конвенция.
11
11
 
14
 
! Отговори
Мъж европеец преди 4 години
Проблема ви е, че ви е много голямо егото. Нездравословно голямо, типично за ориенталските и източни неразвити държави, където е стандартна ежедневна практика волята насилствено да се налага от един върху друг. Ето ви пример, на югоизток от България дори ще пребият жената с камъни само защото поглеждала към друг мъж. Вие сте европейци, а се държите като азиатци, осъзнайте се и се откажете от азиатските ценности, най-добре е за всички.
10
12
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Народопсихология. Българската жена, като се задоми, счита, че е изпълнила мисията си на този свят. Безкрайно горда е, че може да си седи вкъщи 5-6 години майчинство , манталитета изисква мъжа да изхранва всички и от нея нищо да не си изисква, тъй като тя вече е дала своя дан. Родила е и гледа децата. След 10 години обаче вече й се работи, децата са големи, парите не стигат, тя не отговаря на търсенето, мъжът й дава джобни, тя една крачка без него не може и ето ти порочната среда на насилието...
9
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е ужасно престъпление но, то е провокирано от поведението на жена му.Въпросната жертва от дълго време е изневерявала и го е обиждала.Той е превъртял от това нейно поведение.Това се чува от приятелите му на които той е споделял.Така че, не оправдавам но, той е бил провокиран дълго време за да полудее и да извърши тази гадост.Та към жените: не се подигравайте с мъжете си. И в библията го пише: уважавай мъжа си! ,и той теб!
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Степените на свобода сътворяват критичните проблеми в обществото. Това произлиза поради умишлено размитите граници на мирното съвместно съществуване в общество от свръх богати и бедни. Нещото наречено демокрация, социализъм, комунизъм, либерализъм са митове и утопия за индивида за да бъде държан в покорство и стриган по желание на властващата хунта. Скоро човечеството отново ще се сблъска с тези псевдо аксиоми, докато не намалее няколко порядъка.
7
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема е както в народопсихологията на българина: " сама си го търси", " какво ще кажат хората", " малко профилактика (сиреч бой) за да седи мирна не вреди", " ти си виновна,ти си го избра - ще търпиш", до финансова зависимост. Масовата българка не обича да работи и гледа да намери някой, който може да я храни и му напрасква деца за да го "върже".
6
7
 
12
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Покъртително писмо! Но между редовете му прочитам слабост и тази жена няма да събере смелост да промени ситуацията, тя търси просто съчувствие. А това, обезсмисля постъпката й.
5
11
 
25
 
! Отговори
:-) преди 4 години
И съвсем случайно това писмо от "неизвестна жена" беше отразено от всички масмедии и Фейсбук. Намирисва ми на НПО акция.