"Коледа в кутия за обувки" помага на деца в неравностойно положение

Инициативата е на сдружение "TOGETHER FOR"
27 ное 2019 17:22, Павел Гълъбов
0
"Коледа в кутия за обувки" помага на деца в неравностойно положение
Снимка: Pixabay

Сдружение „TOGETHER FOR“ стартира инициативата „Коледа в кутия за обувки“, за да зарадва деца в неравностойно положение за коледно-новогодишните празници. Кампанията е част от вече популярна инициатива по света, а от „TOGETHER FOR“ решават да поемат предизвикателството да я осъществят в България в полза на деца от центрове за специална образователна подкрепа, деца от социално слаби семейства и сираци, на възраст от 1,5 до 18 години, пише investor.bg

Всеки, който желае да зарадва дете за Коледа, може да го направи до 15 декември 2019 г., като следва няколко много лесни стъпки:

Изберете от сърце играчки, дрешки, лакомства и др. по своя преценка и ги поставете в кутия за обувки. Опаковайте кутията с подаръците с красива хартия, надпишете картичка, писмо или лист с празнично послание, може да поставите и Ваша снимка и задължително посочете възрастта и пола на детето, за което е предназначен подаръкът. Занесете кутията в един от предварително организираните пунктове на кампанията, публикувани на Facebook страницата на „TOGETHER FOR“ https://www.facebook.com/togetherfor.zaednoza

За да стигнат подаръците навреме, от „TOGETHER FOR“ са привлекли доброволци, чийто брой непрекъснато се увеличава и вече ентусиастите да пренасят коледния дух и настроение са около 80. „Изключително радостни сме, че популярността на кампанията нараства с всеки изминат ден и все повече кутии с подаръци се получават от деца от детски градини и ученици от училища. Инициативата получи подкрепата и на няколко общини в страната. Благодарим на всички участници – дарители, партньори, пунктове за събиране на подаръци и доброволци, с които реализираме заедно тази добра кауза“, сподели Ралица Харизанова - координатор „Образователни проекти“ в „TOGETHER FOR“.

Част от празничната инициатива ще бъде и Работилницата за опаковане на подаръци, която ще се проведе на 7 декември 2019 г. в Народно читалище „Елин Пелин“, ж.к. Мусагеница в гр. София.

За допълнителна информация и за участие в инициативата:

Тел.:+359 876 424 248; e-mail: office@togetherfor.eu


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари