Ученици от София с кауза: Да помогнем на Перник!

Събират средства, за да купят вода за своите връстници
19 яну 2020 20:13, Анисия Иванова
29

Деца от столично училище събират средства, за да купят вода за своите връстници в Перник. Инициативата е на второкласниците от 119-то учебно заведение.

Пепи е едва на 8, но знае, че е важно да сме добри. И докоснат от съдбата на хората в Перник, решава, че трябва да помогне.

"Просто бях слушал по новините и реших така да помогнем на децата в Перник, на родителите, на бабите, дядовците. Казах на госпожата и започнахме да събираме пари", споделя Петър пред Bulgaria ON AIR.

"Замислих се не само за децата, замислих се и за колегите, защото аз мога винаги мога да отида и да измия ръцете си ,а те вероятно не могат", казва началният учител Емилия Полмаркова.

В инициативата се включва целият клас и така капката добро се превръща в кауза, събрана в кутия за средства на входа на училището. Така водата, закупена от децата, ще бъде доставена на 11-то основно училище в миньорския град.

"Първата ни цел беше за всяко дете да има поне по 5 бутилки, така че да запасим за една седмица поне с бутилка на ден", обясни зам.-директорът на 119 СУ Симеон Ангелов.

Водата ще бъде докарана в средата на следващата седмица.
 
"Важно е да се помага, ко някои деца нямат храна, не трябва да им се присмиваме, а трябва да им помагаме и да им даваме храна", споделя Дорияна.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе хора, стига с тази крива доброта. Постоянно някой за нещо събира пари, това е АНГАЖИВИНТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ДЪРЖАВАТА И ИНСТИТУЦИИТЕ!!! Интелигентни хора работят за жълти стотинки и ги мачкат, емигрират докато навързани връзкари дерибействат и взимат абсурдни решения и в 21 в ЕС ива режим на вода. Наказани няма!!!
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браво на юнаците
4
1
 
14
 
! Отговори
Неграмотен преди 1 година
Много лошо говори за управляващите България живее със подкрепата от народа да могат управляващите да си живуркат.
3
14
 
3
 
! Отговори
Споко ,бе.... преди 1 година
БКП/БСП- събира пари за нове етернитови или каменинови тръби от Русия!ШЕ продължат --"братския съветски опит"....!
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъжно
1
4
 
22
 
! Отговори
Чукундур преди 1 година
Не вода винкело требе!