Helpbook алармира: Бездомни кучета, фекални води, сметища

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
Обновена: 5 фев 2020 07:18 | 5 фев 2020 07:10, Анисия Иванова
20

Снимка: Helpbook

Не спират сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info за замърсени части на страната.

На многобройни незаконни сметища е станал свидетел наш потребител, преминавайки през Котленския проход. Огромни участъци от пътя и от речното корито между градовете Омуртаг и Сливен са зарити с отпадъци от всякакъв характер. Молбата е в сътрудничество с по-малки общини от региона да се вземат мерки за отстраняването на депонираните отпадъци.

За огромен проблем със замърсяването ни сигнализира наш редовен потребител от столичния квартал Горна баня. Фекални води текат по улица "Синьото езеро", която се оказва, че е с изградена канализация. От изпратените снимки се вижда как водата изтича от тръба пред празен парцел, която вероятно идва от къщите над имота. Водите наводняват мазета на къщите и се носи силна и неприятна миризма, а авторът на сигнала предполага, че отпадните води идват от някоя от къщите над имота.

В същия район проблемът с бездомните кучета ескалира с всеки изминал ден. Всички те са с маркери на ушите, но са агресивни към преминаващите. "Не е нормално да се разхождат така и да застрашават живота на хората. В района има майки с деца, възрастни хора, бременни жени - хора, които не могат са се отбраняват срещу големи, зли и много на брой кучета“, се възмущава нашият потребител.

За незаконно изградено съоръжение, чието предназначение е да улеснява паркирането на тротоар, алармира жител на Варна. В изпратения сигнал ни пише следното: "Незаконно изградена бетонна естакада, която осигурява също така незаконен достъп на автомобили, в зелена площ. Виждат се и регистрационните номера на автомобилите, които в момента на снимане са в зелената площ. Допускам, че собствениците на същите тези автомобили са инициатори на незаконната бетонна рампа. Това е място, на което община Варна само преди няколко месеца засади фиданки. Опазването на все по-оскъдната зеленина във Варна трябва да е приоритет на всички ни! За това се обръщам към всички оторизирани органи да си свършите работа, като отстраните незаконното бетонно съоръжение и санкционирате виновните.“

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
10
 
! Отговори
за разследване преди 4 години
Кой Ви даде право да строите къщи в планината без канализация и водопровод.
15
4
 
7
 
! Отговори
Ванко преди 4 години
Абе смешен кви снимки си правил кви фекални води, кви бездомни кучета, те под носа ти горят *** на цял свят аре беги от тука.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подавам сигнал:Тази *** е в цяла България.За сверка - погледнете индивидите в парламента и правителството.
13
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъвто президента такава и държавата
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куките какво правят по въпросите с неправилното паркиране, да минат и да им нацъкат скобите в 7 сутринта, пък наглярите пеша да ходят на работа.
11
2
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Видими резултати"!
10
2
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Видими резултати"!
9
0
 
4
 
! Отговори
Асан Герберджията преди 4 години
Уплачете се на Мустафа героя...кат оправи конституцията ще оправи и бокклууците...
8
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 4 години
До Анонимен 2Ама чакай сега, нали ще дойде некоя наконтена к*вра и ще почне да реве "MUH DOOGGEZZ" защото в днешно време само живота на изметта и дебилните животни има значение, живота на истинския, нормален,цивилизован и цивилизацио-създаващ човек е нищо в сравнение с нашия. Това само ти показва колко е време за ядрена чистка (или Коронна такава).
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мила родна картинка, малката Швейцария както казват нали?Или да уточним - блатото на Европа
6
1
 
25
 
! Отговори
Че къде има ред? преди 4 години
И слепците разбраха, че България върви на самотек, няма никакъв ред. Бок.луците си ги имаме в изобилие, а вече събрахме и на околните държави. България вони на бунище, най вече управляващите!
5
16
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Анонимен 2 Открих решение за кучетата. Да се успокои обстановката с корона вируса и сключване на споразумение с Китай и Виетнам за износ на кучета. Това е единственото спасение.Радев да се заеме , а и Десито иска да се запознае с Виетнам.
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата страна е вече сметище, никой не е наказван, самия манталитет на хората стана някак герберски.
3
4
 
22
 
! Отговори
пожелание преди 4 години
ТОВА ПЛЕМЕ СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИК КАТО ТИКВАТ ДО КРАЯ НА СВЕТА !
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По БНТ нали, като питаха сирийците, какво мислят за България, първоначално са си помисли, че сме във война :улици с дупки, рушащи се сгради, дива растителност, счупени тротоари и др. София е единствената европейска столица с квартали без канализация, а за кучетата по улиците какво да коментирам.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В страната на мафията ГЕРБ е така ня *** нищо което да е наред и затова президента сне дове рието си от тези некадърници. Оставки и затвор за цалото правителство.