Адвокат: Екстрадицията на Божков не може да се случи скоро

Божков няма да може да осъществява тук търговска и стопанска дейност
17 фев 2020 09:45,
11

Васил Божков на свобода. Новината предадоха няколко български медии и изненадаха българската прокуратура, която вече няколко седмици превежда на арабски обвиненията си към него, за да поиска oт ОАЕ да го предадат на родната Темида.
Още по темата

"Сега става много по-трудно. Някъде в средата на декември Божков е получил лицензи за дейността, за която сега му се повдигат обвинения", каза в студиото на "България сутрин" адвокат Людмил Рангелов.

Според него прокуратурата не е разполагала с такива доказателства и сега тепърва ги събира. Той прогнозира, че ако въобще се случи екстрадиция на Божков, то тя няма да бъде скоро, а ще се проточи.

"Дали Божков е имал предварителна информация? Това може само да се предполага. Самите действия на прокуратурата предполагаха, че се върви натам. Явно е, че Божков няма да може да осъществява тук търговска, стопанска или друга дейност", oбясни адв. Рангелов.

По думите му цялата картина на обвинението може да се промени от защитната теза.

"Ако конкретно лице е обвинено за действия, то е най-добре информирано. Най-силното оръжие срещу обвиненията са обясненията на самото лице", добави още адв. Людмил Рангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той описа като "хипотези и предположения" информациите, че Божков е искал помощ от Русия за освобождаването си от ареста.

"След като излезе информацията, че Божков е арестуван, ден-два след това казах, че не е нужно Божков да е в килия или в изолация. Достатъчно е да бъде установен и най-вероятно така е било", припомни адв. Рангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
17
 
! Отговори
Бостан преди 4 години
Каскетът вай не знае, че Божков има и... американски паспорт! И е достатъчно да се отбие да малко до посолството на САЩ в Дубай, за да забравим завинаги за екстрадиция!Друг е въпросът защо същият този каскет първо го остави да си плюе на петите, а след това започна да го търси!?
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже никога няма да се случи!То какви по дребни риби избягаха и нищо не могат да им направят,камо ли на Черепа дето го водят най големия милиардер!
5
2
 
21
 
! Отговори
БАБА ГИЦКА преди 4 години
Кво стаа бе, и ютията да включа, и тя почва за некаков Гешуф да ми разпраа
4
9
 
38
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Знам, че след малко ще ми изтриете коментара ама ще напиша. За България е необходим един Пиночет, нищо друго не може да оправи разрухата в тази държава!
3
12
 
21
 
! Отговори
от стрелбището преди 4 години
ами един специален "турист" да посети дубай и въпроса ше е решен.
2
13
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То още от началото беше ясно, че няма законово основание на което да го върнат.Обаче материала обича да слуша лакардиите на Гешов, пуделчето на Борисов.Нали всеки ден го облъчват от тАлАвизорУ.
1
7
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От телевизора, пресата и интернет все Гешев гледам. Най-говорещият и показван прокурор в света. А работа май не върши. Покрай тоновете чужд *** "хванахме" един дядо от Дупница, покрай билетчетата има един задържан шеф на комисия, явно за да не се пита къде е спал Горанов. За водната криза пак виновен е май шефа на ВиК само.....Не че има осъдени де ...