Бизнесът ни - по-конкурентоспособен с новите цени на руския газ

Процентното намаление удовлетворява очакванията ни, посочи Добрин Иванов
12

"Процентното намаление удовлетворява очакванията ни и цената е конкурентна на тази, която е постигната и в газовите хъбове в Западна Европа", посочи Добрин Иванов от АИКБ в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"По-важното е, че е договорена и промяна на формулата за определяне на цената, което означава, че би следвало автоматично да се коригира цената в следващите месеци, като се взема цената не само на петролните индекси, но и цената на хъбовата компонента, която е много важна", посочи той.

По този начин няма да има такива големи ценови отклонения в бъдеще относно цената на българския газ.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
и да завърша преди 6 месеца
Досега , не съм видял американска компания да работи , заради печалба . Ето американските ТЕЦ-ове ни дават тока без пари. Ама ние от радост ,ч е имаме честта братска американска компания да ни произвежда ток , им даваме в пъти повече пари , отколкото струва . Те не че ги искат , ама под заплаха да не ги бием , ги взимат
10
0
 
0
 
! Отговори
интересно преди 6 месеца
До Анонимен 9
Не знаех , че американския газ е вълшебен , от местата за добив литва и се влива в газопреносната мрежа на държави ,намиращи се на 10 000 км разстояние и някой друг океан . Така няма разходи за втечняване , пренос , разтечняване , нов пренос . А дори и да има , всички по веригата не работят , за да печелят . Горди танкери пренасят газта безплатно , хората работят без заплащане - само и само да се достави демократичен газ по цял свят .
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не знам как и какво ще ни е по конкурентно. Цената на газа по американските газови хъбове падна под 60 долара за 1000 куб.м. Как ние ще се конкурираме със 140 долара за същите 1000 куб.м.? Та нас продължават да ни цакат с цени увеличени с повече от 200%.
8
1
 
2
 
! Отговори
xmmm преди 6 месеца
ами герб си работят за бизнеса, какво ги интересува народа дето зъзне зимата, ама бизнеса е един частник и всичко влиза само в неговото джобче, е ще намажат герберастите дет са дали рамо, ще намаже партийката да я финансира та да платят на бароните за повечко гласове и те това е "намалението" на газа.един припомни намалението на тока преди - баце просто договори да го увеличават лятото кога по-не се усеща.
7
1
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 6 месеца
Лъжец си ти.доказателства...Полша е яростен противник на Путин ,но въпреки това плаща по ниска цена на газта от България. Т.е. нашите "елити" не само не са русофобски настроени,те са петата колона на Путин в ЕС.,както впрочем и самите руснаци ни наричат.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обяснението е много просто --
герб води русофобска кампания
чрез тиквуни, плевнелиевци и
пръдл.ьовци като тях --
цените са високи. Прекратят
ли се -- намират се възможности
да станат и цените нормални.
Изводите си правете сами,
когато прочетете заглавие за
бъдещето на паметника на
съветската армия, накъде ще
тръгнат и цените на газпром.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сваляйте да, ама не!

Хващам се на бас, че намалението, ако изобщо го бъде по различни “причини” ще стане пред есента! Разликата в офшорките на ГЕРП!
Некадърници управници избирайте ГЕРП!
4
4
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 6 месеца
Нашите не очакваха да падне толкова цената и Боко си приписа заслугата.Въпроса е дали на крайния потребител ще падне цената или ще се измисли формула. А.В-С= Х и само някой ще намаже от намалението.Потребителя ще си духa на ръцете да се столи
3
6
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 6 месеца
Нашите не свалиха цените ,руснаците свалиха цената до 160,нашите трябваше да натиснат на 140 ,но какво можеш да очакваш от нашите "специалисти-управници" -некомпететност ...цените ще паднад и под 100 в скоро време ,тъй че нашите не успяха да "прогнозират" и да натиснат за още 20 като минимум.
2
4
 
4
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 6 месеца
Е хайде де! Сваляйте тази цена! Само пеете ,а вируси ни нападат. Свалете я най после да доживеем да я усетим! :)
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Menda na besilkata. Kak taka otlaga camerite na darjavnite skladove taz teroristka?!