Кондукторка в рейс нагрубила бременна, купувала си билет със стотинки

Служителката накарала бременната жена да се разкарва в движещ се автобус
10 мар 2020 13:46,
161
Кондукторка в рейс нагрубила бременна, купувала си билет със стотинки
Снимка: Нова тв

Бременна в 9-ти месец се оплака от обидно отношение от страна на кондукторка в пловдивски автобус. Елена Атанасова се опитала да плати билета си в рейс 25 в Пловдив със стотинки.

Тя обаче останала неприятно изненадана, защото кондукторката не само отказала да вземе парите й, но и се държала грубо.

"В другите рейсове от градския транспорт кондукторите са доста любезни и просто не очаквах подобно държание", каза потърпевшата Елена Атанасова.

От скоро по тази автобусна линия е въведена системата за самотаксуване. Има и кондуктор, който обяснява на пътниците как да използват апаратите.

"По принцип винаги имам по 1 лв. в мен, но този път имах стотинки - едно 50, две по 20 и две по 5. Подадох ги на кондукторката, при което тя ми ги върна и ми каза: "Сега, с тези стотинки ще станеш и ще си вземеш билет от безкондукторното таксуване", заяви пред "Нова тв" Атанасова.

По фабрична настройка обаче автоматите за самотаксуване не приемат жълти стотинки. За да се таксуват пътниците, трябва да имат точно приготвена сума на монети от 10 стотинки до 1 лв.

"Погледнах към въпросната госпожа, тя беше доста доволна от себе си явно, че ме е разкарала напред-назад в движещия се автобус и казах, че апаратът не приема жълти стотинки, въпреки че съм сигурна, че на нея й е пределно ясно това нещо. Тя ми каза, че нямало да ги вземе и извадих 5 лв., дадох й ги и единствено я попитах дали жълтите стотинки също не са пари. Нямаше отговор, но ми каза, че не я интересува", каза потърпевшата.

Обидена от отношението на служителката, Елена се обадила на телефона за сигнали с въпрос дали има правило жълтите стотинки да не се използват за заплащане на билет, но не получила отговор. От фирмата, която обслужва автобусна линия, обясниха, че не би трябвало да се прави разлика между жълтите стотинки и останалите монети.

"Напоследък вземаме всякакви монети и дори на кондукторите сме обърнали специално внимание за това. Въпросната кондукторка е от няколко дни. Може би за това се е отнесла така. Първоначално е насочила гражданката като не знае какво е към монетния автомат, а след това вече е отказала да вземе и монетите", добави ръководителят на "Автобусни превози" Костадин Тотков.

Управителите на автобусната фирма признават, че системата за самотаксуване все още има много недостатъци и че на хората не са им ясни всички стъпки, за да могат сами да си закупят билет за пътуване.

"Хората се затрудняват в това положение. Ако сме накърнили госпожата, се извиняваме не само от името на кондукторката, но и от името на фирмата. Считаме, че подобни случаи няма да се повтарят", каза Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
8
 
! Отговори
Ели преди 4 години
За съжаление,много гадни и противни хора живеят на този свят...обичат да правят мръсно на другите и това ги прави щастливи. В България такива много...
133
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля някой да потготви по 1 ст. само и да отиде при тази кондукторка, дори компания 5-6 човека..Има ли инфлуенсари от Пловдив и да брои докато я люшка автобуса. Е това е простотия и момичето е бременна.
132
3
 
0
 
! Отговори
Серсемин преди 4 години
*** модератори, сър. Да ти е драго да им рязпориш гъзовете. Що мъ трииш бе ***?
131
0
 
5
 
! Отговори
info205 преди 4 години
Около 2000 година, закъсали за бензин, двама - пеша, стигайки до бензиностанцията Главиница и вече броейки стотинките на осветлението от козирката. Излизайки бензинджията попита това стотинки ли са, да, и отказа да сипе в метално шише. Невярващи тръгнахме да се самообслужваме с пищола на колонката, онзи спря помпата на колонката от офиса. Излена с една рязана пушка и потвърди, че няма да сипе бензин. Псувайки го вървейки на заден ход, тръгнахме към друга бензиностанция.
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия кондуктори ..нямали кой да им натроши тиквите,не пътувам с автобус,но много ми се иска да срещна кондуктор
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой ще се навие в пловдив да работи за 500 кинта ако не някой който мрази и себе си?
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не о се работи, да си стои у дома и тя да си брои стотинките.Уволмение и за нея, а и за некадърния началник
127
0
 
5
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Началникът оневинява лошото поведение на служилката, щото о той е като нея. Така качеството се поддържа ниско, работи се неефективно и се *** за пари като на запад.
126
0
 
13
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Съветвам фирмата да уволни незабавно тази кондукторка, а не да ни поднася извинения. Това е обида към цялата нация! Позорно поведение на самозабравил се чиновник!!!На бъдещата майка пожелавам здраве и много щастие!
125
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уволненете незабавно кондукторката. На хора, на които им липсва възпитание, не трябва да се допускат до такива длъжности.
124
4
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Пенсинерите плащат на личните лекари витаги само със жълти стотинки
123
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук чета, повечето коментари са се фокусирали около бременната жена - сякаш това че е бременна, я прави жертва и че кондукторката е постъпила така с нея, защото е бременна - това донякъде е така! НО! На нейно място можеше да е всеки по някакъв начин уязвим човек - те такива си избират , за да ги унижават и на тяхното унижение, да градят своето самочувствие. Повярвайте ми, говоря от личен опит на тих и притеснителен човек, който лесно се разстройва от обиди - такива *** като тази (не само кондуктори )ги има навсякъде като обслужващ персонал - особено в медицинския сектор -санитар
122
0
 
7
 
! Отговори
с-в преди 4 години
Идея с превъзпитателна и култивираща роля (ако не е споделена в досегашните коментари): Поне една седмица всеки, който пожелае, да заплаща билета си с точно приготвена сума от жълти монети !!!
121
0
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
До 100. Съседна Холандия
120
20
 
2
 
! Отговори
соцбг преди 4 години
Айде стига сте ревали бе,на вас всеки вие крив и всеки е длъжен.Само снимате и се чудите кво да правите,я се хванете в работа.При социализма такива като вас не вирееха
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При нас е обратното.Ако в обществения транспорт момиче каже на висок глас, че някой мъж се отрива в нея, най-много някои да изсумтят неодобрително или някоя лелка да се възмути на глас, мърморейки.Ако обаче млад човек не отстъпи мястото си на бременна жена с видимо наедрял корем, тогава възмущението ще е много по-голямо и може наистина да го нахокат, като същевременно някой друг ще стане, за да може жената да седне, ако младежът е тепегьоз и продължи невъзмутимо да си седи.
118
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го разбера да ми откаже на мен, но на бременна в девети месец?
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче пак в Истанбул, в автобус, е настанала олелия, когато девойка се оплакала, че някакъв мъж се отрива в нея. И нахокали мъжа.Като съпоставиш тези две случки /имам предвид и случката с бременната, на която не отстъпили място/, това ти говори за специфична народопсихология, за градация на ценностите, свързани с представата за жената въобще.
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
115, 117, 118,Не се разбира какво искаш да кажеш с изречението "Или щом една жена е бременнаили не трябва да бъде третирана като непълноценен човек?" Повтаряш това изречение и в трите си коментара, като се обръщаш към човек, който разказва как в автобусв Истанбул не са отстъпили място на бременна жена.
115
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Признавам си, не винаги ставам и отстъпвам място на възрастни хора, особено когато се прибирам уморен след работа.Но Винаги на Бремена Жена или Майка с Малко Дете!