Определени са "зелените коридори" за доставка на стоки

Преминаването през тях не бива да надвишава 15 минути
6
Определени са "зелените коридори" за доставка на стоки
Снимка: Правителствена пресслужба

Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ще се осигурява безпрепятствено преминаване на стоки.

Още по темата
Планът за осигуряване на "зелени коридори" по европейската пътна мрежа е предложен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той е съобразен с насоките на Европейската комисия от 16 март 2020 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

На границата с Гърция за основни гранични пунктове са посочени Кулата и Капитан Петко войвода, а като резервен – Илинден. Основните пунктове с Румъния са при Видин и Русе, а резервни са Оряхово и Силистра.

Определени са и точки за преминаване с държавите от Западните Балкани и Турция, за които Европейският съюз също е предприел действия за координиран подход.  Между България и Сърбия е определен ГКПП Калотина, към Турция – ГКПП Капитан Андреево, а към Северна Македония – ГКПП Гюешево.

Преминаването през тези гранични пунктове на "зелени коридори", включително всякакви проверки и здравни прегледи на транспортните работници, не бива да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници.

Граничните преходи на "зелени коридори" трябва да бъдат отворени за всички товарни превозни средства, превозващи всякакъв тип стоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
тези коридори не са за хранителни стоки а за дрога и всичките и химически разнообразия... европа без това не може... това е едно от най-доходоносните неща + скубането на 20-на държави...
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тези като този могат ли да мислят. Нали чрез тези стоки ще се вкарва зараза и тази проказа никога няма да свърши. Какво ще вкарват ние нищо ли не произвеждаме. Чакаме на прокажените да ни хранят ли. Вижте Китай как затвори всички пазари нито вкарва нито изкарва. Защото по самите стоки има КуРана вирус. Хората като отидат в магази ще се заразят от самите опаковки. Няма ли умни хора с повечко акъл да му кажат на магнолажията че така се вкарва КуРаната. Ама то при него са само Калинки.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви зелени коридори, какви пет лева кой ще ги купува тези стоки когато свършат парите??? Преди три дни в Сицилия хората нахлуха и ограбиха супермаркетите защото вече нямат пари и вече ги пазят с въоръжена охрана.
3
0
 
13
 
! Отговори
Ковачки преди 4 години
Евала! Сега ще мога да внеса жизненоважни стоки от първа необходимост за ТЕЦ-а. Колегите търговци на "пудра захар" също ще възобновят доставките за Холандия, че там е на превършване...
2
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Бойко с теб сме !
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пххахха егати нагласената снимка, тоя да не се взе за Удроу Уилсън.