Лекари призоваха на дебат НОЩ за коронавируса

Предлагат той да се състои на 17 юни, чакат отговор
10 юни 2020 16:19, Александър Попов
190
Лекари призоваха на дебат НОЩ за коронавируса
Снимка: БГНЕС
Лекари призоваха членовете на Националния оперативен щаб на дебат, свързан с епидемията от коронавирус и прилаганите мерки у нас.
 
Д-р Атанас Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов и д-р Антония Първанова призовават той да се осъществи на 17 юни в залата за пресконференции на БТА от 14:00 часа и ще очакват отговора на щаба през следващите 5 дни.
Още по темата
Те изразиха позицията си в отворено писмо-покана:
 
"Уважаеми колеги,
 
В страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено Ковид-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция. От една страна НОЩ, на който Вие сте членове, има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата, за да информира гражданите. От друга, все повече стават критиците на решенията на МС, взети по препоръка на НОЩ. 
Мненията, различни от Вашите си проправят път през алтернативни канали за информация, каквито са социалните мрежи и някои медии без национална представителност.
 
С достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме не само мерките, които се приложиха, но споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите специалисти, когато се говори за: брой на болните; починалите в асоциация с вирус; брой на заразените със САРС-Ковид 19; изградилите имунитет (независимо от неговата трайност).
 
Гражданите имат право да чуят истината и в тази връзка бихме искали да Ви поканим на публичен диспут в БТА, на който да обсъдим: различията в оценките за степента на опасност от този вирус; какви мерки е редно да се вземат и адекватността и резултатността на досега взетите, не само в медицински аспект; как това ще бъде от полза за гражданите и обществото като цяло.
 
Дебатът е един от инструментите в демократичната държава и дава възможност на тези, които трябва да поемат отговорност да стигнат до решения, почиващи на научни данни и анализи. Изводите от един такъв дебат могат да доведат до предложения, които са полезни за обществото. Нека го използваме.
 
Предлагаме да дебатираме като лекари, а не като служители в дадена институция!"

 


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
До Анонимен 142

Пускам мнението ти без промени, хората внимателно да прочетат

"Не,напротив искат политически скандал, а не медицински дебат. Научните дебати си ги водят на специални срещи и конференции, а не по телевизията. Да не говорим,че все още се трупат данни,едва са започнали реално проучвания и пр. Те ги зная тези неща, но го правят,за да впечатлят масовия необразован човечец, който да си рече- ей тия са добрите,щото пред народа искат да се дебатира и да гласува за тия дето са зад тях"
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Някой е налял яки кинти за да дискредитира Националния щаб" не си сложил кавички и изречението подвежда, защото няма такова нещо. Те сами се дискредитират.
180
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мангъров е единствен светъл лъч в тъмна и злокобна нощ.
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мда "Някой може ли да ми обясни" на теб е трудно да ти се обясни...
178
2
 
2
 
! Отговори
есенция преди 1 месец
"Как така безсимптомен човек заразява с дишане, след като по устните му няма вируси, а трябва да му ровим дълбоко в гърлото, за да ги намерим."
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Ми то е ясно кое е лъжата.
176
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"всеки, завършил средно образование, е достатъчно компетентен да" стане трол
175
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 173. Да де, ама кое е лъжата?
174
1
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 1 месец
Ами добре, направете го този дебат, но чисто професионално. Затворете се в една зала, поканете премиера и министри и спорете. Нали в спора се ражда истината. Защо трябва да е пред всички медии? Хората да се шашкат и отчайват. Защото май целта ви е преди всичко политическа -да плюете и да ви забележат.
173
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще плачете и ще се молите на честните хора да ви спасяват защото нещата ще се променят и лъжата няма да вирее дълго. Пише го във вечните книги.
172
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До В медицинските среди" безотговорно плямпане пред мисирки го могат всички политици"
171
2
 
8
 
! Отговори
В медицинските среди преди 1 месец
Професионалистите декларират и защитават позиция в реномирани научни списания с висок импакт фактор. Въпросните интелигентни опортюнисти да вземат да проведат съответните изследвания с необходимата клинична база и да предложат резултатите от изследванията си в приетата научна форма за публикация в някое уважавано международно списание по медицина. Иначе безотговорно плямпане пред мисирки го могат всички политици.
170
3
 
8
 
! Отговори
Политически интриги преди 1 месец
Някои от опонентите просто търсят трибуна за да плюят, с политически цели. Много беше смешна Първанова като обясняваше по една телевизия, как епидемията била безобидна и мерките били пресилени, а после как дъщерите и зетьовете й едва не умрели от covid в Англия. Тя от България им пращала лекарства и респиратори да ги спасява. Пародии!
169
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато желаещите дебата посочат нещо ново, което не е взето предвид досега, може и да събудят някакъв интерес. Всичките им останали теории са проверени .... и отхвърлени.
168
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 167

За какво имате аргументи? Че не трябват никакви мерки, единствоено вие в цял свят? Защо в любимата на Първанова Англия има мерки сега? Защо Джонсън си смети виждането, въпреки че вярваше на подобни аргументи? И защо сега се искат дебати, когато всички трябва да се стегнат, за да не станат огнищата пожар. И не се знае кой ще е съчка. Всеки си мисли, че няма да е той. Както при катастрофите с юнаци, които се надяват, че все на тях ще се размине безотговорното поведение.
167
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По неуважителни и по брутални писания от този форум скоро не е имало. Такава злоба и омраза срещу доцент Мангъров, но идва ли ви наум, че сте прозрачни тролове. Ясно е кой ви е изпратил да клявкате като копои. Но няма да ви се получи мизерници изедници. Мангъров и останалите опортюнисти и всички красиви, умни и образовани хора имаме аргументи. Троловете нямате нищо, кръгли нули сте жалки инсинуаторчета.
166
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1944 та доктор Менгеле масов убиец,
2020 доктор Мангъров ,кандидат масов убиец
165
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В научните среди хората провеждат дискусии, а политиката се водят дебати. Та, показателно е каква е целта на тези мангъровисти. Щото сега вече може всичко да се приказва,ама когато беше напечено и неясно, никой от тях не отиде доброволец да лекува короната. Даже и сега нали в една болница търсят инфекционист и,Мангъров що не се цани там?Щото е лесно да се правиш на ербап,когато не си ти тоя дето обира пешкира.
164
3
 
12
 
! Отговори
божее преди 1 месец
Тая Антония Първанова при Ризова обясняваше 20 Мин как нямало такъв вирус и в последните две Мин почти се разплака разказвайки как двете и дъщери и мъжете им едва не умрели от ковида. Гледаш я и я псуваш на глас, жалка лелка! Цялата работа е да натискат правителството! Долна твар
163
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, хубаво де, щом не искат - не искат, кво сега...