Лекари призоваха на дебат НОЩ за коронавируса

Предлагат той да се състои на 17 юни, чакат отговор
10 юни 2020 16:19, Александър Попов
190
Лекари призоваха на дебат НОЩ за коронавируса
Снимка: БГНЕС
Лекари призоваха членовете на Националния оперативен щаб на дебат, свързан с епидемията от коронавирус и прилаганите мерки у нас.
 
Д-р Атанас Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов и д-р Антония Първанова призовават той да се осъществи на 17 юни в залата за пресконференции на БТА от 14:00 часа и ще очакват отговора на щаба през следващите 5 дни.
Още по темата
Те изразиха позицията си в отворено писмо-покана:
 
"Уважаеми колеги,
 
В страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено Ковид-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция. От една страна НОЩ, на който Вие сте членове, има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата, за да информира гражданите. От друга, все повече стават критиците на решенията на МС, взети по препоръка на НОЩ. 
Мненията, различни от Вашите си проправят път през алтернативни канали за информация, каквито са социалните мрежи и някои медии без национална представителност.
 
С достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме не само мерките, които се приложиха, но споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите специалисти, когато се говори за: брой на болните; починалите в асоциация с вирус; брой на заразените със САРС-Ковид 19; изградилите имунитет (независимо от неговата трайност).
 
Гражданите имат право да чуят истината и в тази връзка бихме искали да Ви поканим на публичен диспут в БТА, на който да обсъдим: различията в оценките за степента на опасност от този вирус; какви мерки е редно да се вземат и адекватността и резултатността на досега взетите, не само в медицински аспект; как това ще бъде от полза за гражданите и обществото като цяло.
 
Дебатът е един от инструментите в демократичната държава и дава възможност на тези, които трябва да поемат отговорност да стигнат до решения, почиващи на научни данни и анализи. Изводите от един такъв дебат могат да доведат до предложения, които са полезни за обществото. Нека го използваме.
 
Предлагаме да дебатираме като лекари, а не като служители в дадена институция!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Анонимен 142Пускам мнението ти без промени, хората внимателно да прочетат"Не,напротив искат политически скандал, а не медицински дебат. Научните дебати си ги водят на специални срещи и конференции, а не по телевизията. Да не говорим,че все още се трупат данни,едва са започнали реално проучвания и пр. Те ги зная тези неща, но го правят,за да впечатлят масовия необразован човечец, който да си рече- ей тия са добрите,щото пред народа искат да се дебатира и да гласува за тия дето са зад тях"
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Някой е налял яки кинти за да дискредитира Националния щаб" не си сложил кавички и изречението подвежда, защото няма такова нещо. Те сами се дискредитират.
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е единствен светъл лъч в тъмна и злокобна нощ.
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мда "Някой може ли да ми обясни" на теб е трудно да ти се обясни...
156
2
 
2
 
! Отговори
есенция преди 3 години
"Как така безсимптомен човек заразява с дишане, след като по устните му няма вируси, а трябва да му ровим дълбоко в гърлото, за да ги намерим."
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ми то е ясно кое е лъжата.
154
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"всеки, завършил средно образование, е достатъчно компетентен да" стане ***
153
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 173. Да де, ама кое е лъжата?
152
1
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Ами добре, направете го този дебат, но чисто професионално. Затворете се в една зала, поканете премиера и министри и спорете. Нали в спора се ражда истината. Защо трябва да е пред всички медии? Хората да се шашкат и отчайват. Защото май целта ви е преди всичко политическа -да плюете и да ви забележат.
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще плачете и ще се молите на честните хора да ви спасяват защото нещата ще се променят и лъжата няма да вирее дълго. Пише го във вечните книги.
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До В медицинските среди" безотговорно плямпане пред *** го могат всички политици"
149
2
 
8
 
! Отговори
В медицинските среди преди 3 години
Професионалистите декларират и защитават позиция в реномирани научни списания с висок импакт фактор. Въпросните интелигентни опортюнисти да вземат да проведат съответните изследвания с необходимата клинична база и да предложат резултатите от изследванията си в приетата научна форма за публикация в някое уважавано международно списание по медицина. Иначе безотговорно плямпане пред *** го могат всички политици.
148
3
 
8
 
! Отговори
Политически интриги преди 3 години
Някои от опонентите просто търсят трибуна за да плюят, с политически цели. Много беше смешна Първанова като обясняваше по една телевизия, как епидемията била безобидна и мерките били пресилени, а после как дъщерите и зетьовете й едва не умрели от covid в Англия. Тя от България им пращала лекарства и респиратори да ги спасява. Пародии!
147
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато желаещите дебата посочат нещо ново, което не е взето предвид досега, може и да събудят някакъв интерес. Всичките им останали теории са проверени .... и отхвърлени.
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 167За какво имате аргументи? Че не трябват никакви мерки, единствоено вие в цял свят? Защо в любимата на Първанова Англия има мерки сега? Защо Джонсън си смети виждането, въпреки че вярваше на подобни аргументи? И защо сега се искат дебати, когато всички трябва да се стегнат, за да не станат огнищата пожар. И не се знае кой ще е съчка. Всеки си мисли, че няма да е той. Както при катастрофите с юнаци, които се надяват, че все на тях ще се размине безотговорното поведение.
145
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По неуважителни и по брутални писания от този форум скоро не е имало. Такава злоба и омраза срещу доцент Мангъров, но идва ли ви наум, че сте прозрачни ***. Ясно е кой ви е изпратил да клявкате като копои. Но няма да ви се получи мизерници изедници. Мангъров и останалите опортюнисти и всички красиви, умни и образовани хора имаме аргументи. Троловете нямате нищо, кръгли нули сте жалки инсинуаторчета.
144
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1944 та доктор Менгеле масов убиец, 2020 доктор Мангъров ,кандидат масов убиец
143
3
 
12
 
! Отговори
божее преди 3 години
Тая Антония Първанова при Ризова обясняваше 20 Мин как нямало такъв вирус и в последните две Мин почти се разплака разказвайки как двете и дъщери и мъжете им едва не умрели от ковида. Гледаш я и я псуваш на глас, жалка лелка! Цялата работа е да натискат правителството! Долна твар
142
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, хубаво де, щом не искат - не искат, кво сега...
141
8
 
14
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Тез петимата Мангъровци, вместо да си чешат езиците, да дойдат в село Изгрев да вземат , вместо РЗИ , 300та проби, които ще вземат утре и в други ден от брадчедите в маалата.Ама да са без скафандри и маски.