Емил Димитров: Защо 20 души да блокират 100 000?

Хората трябва да могат да стигнат спокойно до работа, каза екоминистърът
30 юли 2020 10:11, Ния Христова
172
Емил Димитров: Защо 20 души да блокират 100 000?
Снимка: БГНЕС

"Позволяваме на 20 души да блокират 100 000 софиянци. Хората не могат да отидат на работа и да заведат децата си на детска градина". Така екоминистърът Емил Димитров коментира блокирането на центъра на София пред NOVA. 

"Нали имаме избори, нормален ред, по който правителството се избира. Последните избори са дали това разпределение. Има хора, които не им харесва управлението и искат да има предсрочни избори, ами ако пак не му хареса след това – до кога ще бъдем без управление? Това не трябва да се случва", категоричен е министърът на околната среда и водите.
Още по темата
 
"Смятам, че кметът на София като дава разрешение за митинг, трябва да обяви ясно, че след изтичането на даденото време, останалите жители трябва да могат спокойно да отидат на работа. Градът не може да спре", заяви Димитров. Според него правителството ще издържи мандата. 
 
Той коментира и темата за критично ниските нива на част от язовирите у нас. "Няма да допусна водна криза като тази в Перник. Като министър мое задължение е да осигуря водата за питейно-битови нужди. Всички язовири, от които се точи по какъвто и да е повод имат критичен минимум. Язовир Ястребино съвсем скоро ще стигне до нивото, от което ще пазим водата само и единствено за гражданите. Същото важи за Камчия, имаме вода за пиене за 2 години, ако я пестим, а в Тича имаме за година и половина", поясни екоминистърът. 
 
"От началото  на годината обяснявам на земеделците, че трябва да намерят алтернативни източници за напояване. Ще преминем в режим само за питейно-битови нужди в конкретните язовири. Гражданите на България ще имат вода, но ако не падне дъжд ще има проблем със земеделците. Съчувствам им, но трябва дъжд и сняг", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
5
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Защото тези "20 души" олицетворяват исканията на стотици хиляди протестиращи в България и по света,от Чикаго до Нова Зеландия,за оставката на правителството и Гешев,затова! Не се прави Димитров,че живееш на друга планета!
139
2
 
7
 
! Отговори
кратунке куха, преди 3 години
не се опитвай да умаловажиш протестиращите хората от ЦЯЛАТА страна
138
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Богатото трио" всеки ден трупа пачки в някоя офшорна сметка.
137
6
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
А мантрата, че за тях били гласували милион и н'ам колко си, отдавна не е актуална. Гласувал съм за ГЕРБ, но отдавна свалих доверието си от тях. Подкрепят ги само най-безмозъчните поклонници на проста щината Бокова.
136
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е отвратителени е събрал партия отврати телни . За това няма извинение и оправдание. И тоя плешив , дето го защитава, е абсолютно от същия лош материал. Този тип дерибейско поведение, на което са се научили в Комсомола, вече не може да се търпи.
135
4
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
не желая маргинални човечета да оплюват този за когото гласуваха милион и двеста хиляди избиратели!-------Не са милион и двеста хиляди.
134
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да припомня: Борисов беше бодигард на Живков,на Симеон,стана генерал,беше кмет на София,създаде най голямата партия в България,от десет години е премиер,познава го цяла Европа! И не желая маргинални човечета да оплюват този за когото гласуваха милион и двеста хиляди избиратели! И точка
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе на цял свят заради вируса е зле! Който умее чужди езици да чете и гледа! И зимата ще е още по зле! Не вярвайте на чудодейни спасители,не търсете справедливи шамани! На тримата чичковци хонорара им върви,докато мръзнете по паветата!
132
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Мили протестиращи, защо подкрепяте Васил Божков?!
131
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исканията в момента са чист анархизъм! Да махнем всички,всичко и да заживеем свободни,богати и щастливи! Наивно! Нарочно!
130
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Прав си 133Една шепа народ подкрепяща БСП с президента-фигурант, Божков-мафиот, Пинокио и отровното трио искат да зачеркнат вота на стотици хиляди българи, само за да докопат властта и да отърват кожата! А медиите услужливо им помагат, като кака Канна Рачева, дето я чу и видя цяла България, как ще си "измисли за протестите в чужбина"! А реват, че има цензура?! Ще дойдат изборите и тогава ще решим!
129
1
 
6
 
! Отговори
някой преди 3 години
До MM100Значи всички работещи за тези пари са некадърници.Знаеш ли ******* за колко пари работи една жена в пивашки цех и на колко ги осигуряват.Знаеш ли колко взема един кадърен човек в в малките градове.Пълен *********.
128
3
 
8
 
! Отговори
тъп електорат преди 3 години
Айде, София не е България! Ние извън столицата си работим, не че сме доволни, но като дойдат изборите ще изметем всички стари муцуни, отляво и отдясно! Нека отсега да си знаят и да не се пишат в листите!
127
7
 
6
 
! Отговори
до гост преди 3 години
Не се правим, но ефект няма да има дори и да падне това правителство. Спор няма, тия за нищо не стават но на тяхно място пак ще дойдат същите. Какъв е смисъла за протест, ако манталитета на българина не се промени. Българина е събрал най-негативните качеста от запада и изтока и това е истинския проблем.
126
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
-Кои сте вие?-Десетте хиляди души на Божков.-А защо сте само 20?-Нема хора!
125
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото се допусна да се нагълтат няколко олигарха за сметка на цяла България! Затова!
124
1
 
10
 
! Отговори
гост преди 3 години
Защото се правите, че нито виждате нито ви засяга - затова.
123
14
 
15
 
! Отговори
А един преди 3 години
А защо един очевидно негоден за премиер, корумпиран престъпник да обрича на нищета цял един народ?
122
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо 240 и още 18 - колкото са общият брой министри и един главен съвсем горница, блокират цяла държава?
121
3
 
4
 
! Отговори
Барбикян преди 3 години
Обича отзад, но трудно си намира мераклии, причината не е известна. Идеи?