COVID-19 увеличи дигиталните разплащания в страната

Все повече българи плащат безкасово
10 авг 2020 20:46, Красимир Ангелов
2

35% от потребителите у нас използват дигиталните портфейли за изпращане на парични средства на приятели и семейства. Това сочи проучване на водеща компанията за специализирани разплащания.

Кризата с коронавируса промени навиците ни за разплащане. Като основен двигател на промяната бяха съветите на специалистите да избягваме използването на монети и банкноти, за да ограничим риска от заразяване с новата инфекция. По време на пандемията бе отчетен и сериозен ръст в онлайн пазаруването, което също се отрази на плащанията.

Тенденциите в световен мащаб са за все по-често пренебрегване на хартиените пари и дават предимство на използването на платформи за безконтактни плащания през телефона например. Основен въпрос остава има ли рискове при онлайн и дигиталните разплащания.

Темата в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR коментира Радослав Димитров, директор "Карти и терминали" в Борика АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идва времето и на електронните пари и край на банките каквито бяха.
1
0
 
33
 
! Отговори
х преди 3 години
Нито един коментар, странно.Аз съм за премахване на кешовите плащания, всичко трябва да е с карта. -Няма бактерии, -не търсиш ресто, -разговор от типа "Дай 23 стинки да ти върна левче" отпада- няма гадове плащащи в магазина с две торби стинки - няма изнасилени бакшиши, -може да следиш история лесно през онлайн банкиране, - търговците ще изкарат на светло оборотите, ще има повече приход в бюджета - и да те оберат или изгубиш портфейл просто блокираш картата и крадците плачат