Падат ограниченията за туристи от Турция и Беларус у нас?

По Черноморието разпространението на коронавируса е под контрол
17 авг 2020 16:53, Нели Христова
24
Падат ограниченията за туристи от Турция и Беларус у нас?
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с представители на Тез Тур България. От страна на туроператора в дискусията участваха Бейзат Туналъ, генерален представител, Стефка Антонова , ръководител отдел „Входящ туризъм“ и Десислава Прангова, ръководител отдел „Изходящ туризъм“. Туризмът в България разчита изключително много на чуждестранни туристи и от началото на страната отвори границите за туристически посещения с почти всички европейски държави без да се изисква PCR тест или поставяне под 14-дневна карантина, информира министър Николова,  цитирана от пресцентъра на министерството на туризма. Тя представи пред гостите си мерките, които правителството предприе, за да подкрепи сектора, който е най-тежко засегнатия отрасъл от разпространението на коронавируса.

Министерството на туризма положи огромни усилия за отпадане на ограничения за посещения от трети страни, извън ЕС и към днешна дата туристически посещения от Украйна, Израел и Молдова са възможни, посочи вицепремиерът. И уточни, че в момента се обсъждат възможностите и възстановяване на пътуванията от Турция и Беларус.

Министърът съобщи още, че се работи с в постоянен контакт с Министерството на здравеопазването и според нас на Българското Черноморие разпространението на коронавируса е ограничено и под контрол, като отделни случаи се отчитат в големи градове, които са разположени извън курортите. Във всички хотели, ресторанти и други обекти както по Българското Черноморие, така и във вътрешността на страната, стриктно се спазват всички противоепидемични мерки на Министерството на здравеопазването, подчерта вицепремиерът. Тя бе категорична, че в това отношение контролът ще е безкомпромисен.

Въпреки продължаващата пандемия на короновируса, Министерството на туризма работи за успешното провеждане на зимен туристически сезон 2020 и следващия летен туристически сезон 2021, коментира министър Николова.

Представителите на туроператора също подкрепиха идеята, че от сега трябва да започне работа по подготовката на следващата година, като уточниха, че те в момента договарят седалковия капацитет на чартърните полети за 2021 година. От компанията посочиха още, че е добре да се помисли за целенасочена рекламна кампания в Беларус и страните от Прибалтика- Естония, Латвия и Литва, което ще повиши интереса и броя на туристите и пътуванията от тези пазари.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Емилия преди 4 седмици
Кога точно ще отпаднат ограниченията за пътуванията от и за Турция?!!
19
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 1 месец
Много навремени мерки. Браво!!! Той сезона си свърши, те се сетиха. А руснаците?! Или те не са важни сигурно... Пълни безхаберници ни управляват :(
18
0
 
2
 
! Отговори
На братя Диневи брат преди 1 месец
То вече няма за кога...
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бря..как така ,за израелските ромове може ,а за беларуските девушки не,браво на министершата)
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как точно властите ограничават разпространението на вирус, койте е не може да се види с просто око? Как точно ако има вирус, властите го ограничават? Що за безумица лишена от всякаква логика
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка година от Турция идваха 300 000 само изселници много от които са доста добре икономически и харчат сериозни пари не само за почивка но и за поддръжка на къщите си в България.
Но тая година България направи голяма грешка и изпусна тия пари.
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък от турция едни туристи...
С тях ще цъфнем и вържем.
Изгонихме руснаците, сега ще чакаме на турчаците и пияните англичани.
На това му се вика политика в бранша...
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве как големите градове са разположени извън курортите ? Много интересно излязва - първо са построени курортите, а покле са разполагани градовете. Освен тва аз по черноморието знам за два големи града. Други няма. И как се контролира разпространението на короната само в принадлежащите обекти също е интересно. Строг контрол по хотели и ресторанти, а иначе може да се разпространява нормално така ли ? Калинке моме Калинке...
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нели, Нелииии, кой те учи да пишеш? Прочети си текста.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашето министерство на туризма положи огромни усилия за отпадане на ограничения за посещения от трети страни, извън ЕС, но към днешна дата руските туристи са пренебрегнати. Не ги пускаме в ЕС, но за тях се грижи Кремъл. Само през месец юли Кримския полуостров са посетили 1,45 млн руснаци. Освен Кримския мост за 3 години руските власти на 95% изградиха 250 километровата магистрала "Таврида". Строителите полагат финалното асфалтово покритие със скорост 4 км/ден и по две ленти едновременно.
10
1
 
9
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 месец
Турция и Беларус?
Аз през живота си не съм виждал турист от Беларус.
9
7
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 1 месец
Много си TЪП Сашееееее
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТАЯ Е МНОГО РЯДЪК ВИД КАЛИНКА-ПОЛИГЛОТ. СПЕЦИАЛНО И НАЙ ВАЖНОТО ИЗИСКВАНЕ ДА СИ МИНИСТЪР Е ДА СИ ПРОС И НЕУК ИНДИВИД.САМО БАРНИ РЪБЪЛ Е ПРЕД НЕЯ В КЛАСАЦИЯТА .
7
0
 
5
 
! Отговори
На снимката виждам преди 1 месец
Караконджул, но името ми бяга, някой?
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За беларус границата трябва да е затворена по какъвто и да е повод, зорлем търсите под вола теле.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На туристите вече няма да им искат отрицателен PCR тест, а само квалификацията ИТ кард.
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
турците за какво да идват в България Турция е много по евтина и сервисът и морето е много по добро
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гладна кокошка просо сънува със същия успех може да отпаднат ограниченията и за извънземните и какво от това умрял е някой да почива по лай..морието
2
5
 
6
 
! Отговори
търговец преди 1 месец
До Анонимен бедни ама хисар и наречен ги чакат българските пенсионери са по бедни от тях
1
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък бедните турци са едни туристи та знае ли се...