Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември

Министър Ангелов: Лъжа е, че наесен маските навън ще са задължителни
Обновена: 25 авг 2020 15:12 | 25 авг 2020 14:48, Анисия Иванова
249
Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември
Снимка: БГНЕС

Доклад с искане за удължаване на извънредната епидемична обстановка ще бъде внесен от Министерството на здравеопазването в Министерски съвет утре.

Това съобщи във Варна ресорният министър проф. д-р Костадин Ангелов, цитиран от БНР.  В последните две седмици в сравнение с предходните две заболеваемостта в България намалява.

Не възнамеряваме да засилваме мерките, ако цифрите останат такива, каза още здравният министър.

Като грозна лъжа определи твърденията, че наесен маските навън отново стават задължителни.

Това е поредното удължаване на извънредната епидемична обстановка у нас. На 13 март до 13 април в страната ни беше въведено извънредното положение заради COVID-19.

След това по предложение на Министерския съвет и въз основа на Конституцията Народното събрание удължи до 13 май извънредното положение заради разпространението на коронавируса.

Впоследстиве правната комисия в НС прие поправките в Закона за здравето, предложени от правителството, с които мерките срещу разпространието на коронавируса да останат в сила и след 13 май, когато приключи извънредното положение.

На 13 май официално падна извънредното положение в цялата страна, но останаха в сила част от мерките срещу разпространението на коронавируса. 

Оттогава извънредното положение се замени с извънредната епидемична обстановка до 15 юни. Впоследствие тя също беше удължавана на няколко пъти - до края на юни, до края на юли и до края на август.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
0
 
! Отговори
пичага преди 3 години
Голямо браво
213
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските както ББ ли да ги носим?
212
1
 
6
 
! Отговори
Balkann преди 3 години
някой да иде и да ги убие тия... просто прекалиха... 5 дена остават всеки месец и пак маски пак тъпотийй ... убийййте ги най после тия... ако някой ми дойде да ми каже за маска ще го пребия .... прекалиха... то нерви ама край няма
211
0
 
3
 
! Отговори
В противен случай преди 3 години
Всички депутати ще останат без работа т.е. безработни
210
1
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До GG Доган бил лежал? Доган е агент на ДС, вербуван и придвижван нагоре по Йерархията, още като ученик, 1972-72. Има досие, Агент Сава......Колко удобно се забравя това от някой сега....А е лежал, , работейки като библиотекар в затвора, за да се внедри по-лесно между турците след това....Отвори си очите! Случайни хора във властта няма! Случайно забогатели-също.
209
1
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Направо си го гласувайте до редовните избори, и да се свършва с тая мъка...А после канонизирайте Баце за пожизнен Баш Бакан на републиката. ...Защо не дадете статистика, колко е смъртността миналата година, за времето от март до август, и колко сега?
208
0
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Връщайте КПП тата бе тикви. Гешев и Ивайло каруцата лично да проверяват декларациите. Генерала с черните чували лично да ги контролира. ОСТАВКА ***.
207
0
 
6
 
! Отговори
Септември ще бъдеМай преди 3 години
До на всеки километърДо следващия път!
206
0
 
8
 
! Отговори
на всеки километър преди 3 години
И така до края на света............
205
3
 
7
 
! Отговори
Цитат от Монитор преди 3 години
Колко момичета бяха брутално изнасилени и колко човешки съдби бяха съсипани, защото мафиотът си въобразяваше, че всичко на този свят му е позволено и никога няма да има възмездие за делата му?На нито един от тези въпроси няма да получите отговор от мафиота Ел Чапо, който разпръсква постове във Фейсбук, писани под индигото на позавехналата блондинка Ивет Добромирова. Вместо това и той започна да предъвква в беззъбата си уста името на депутата и издател на Телеграф медиа Делян Пеевски. Защото това е удобната дъвка за всички, които имат проблеми със закона. Както и за всички оне
204
5
 
3
 
! Отговори
Цитат от Монитор преди 3 години
Колко иманяри жертваха живота си, за да събере българският мафиот Васил Божков Ел Чапо, прословутата си колекция? Колко художници се споминаха скороспостижно, подложени на тормоз, за да кичи стените си с техни картини? Колко роднини на хора на изкуството бяха прокудени от страната си с празни джобове, защото той им открадна наследството? Колко незаконни записа бяха изфабрикувани, за да може Ел Чапо от Велинград да създаде машина за изнудване? Колко момичета бяха брутално изнасилени и колко човешки съдби бяха съсипани, защото мафиотът си въобразяваше, че всичко на този свят му
203
0
 
7
 
! Отговори
Вярно ли е това преди 3 години
което пише Божков:Новото начинание на Пеевски е да влезе в контрабандата с антики. Инструментът му Гешев, под контрола на Иван Мирински, разграбва колекция, събирана 30 години. За България.По разработените си вече контрабандни канали Шиши се опитва да навлезе и в трафика на антики. Най-едрият благотворител се опитва да лиши българите И от световнот културно наследство, което трябваше да бъде изложено в най-модерния частен музей на Балканите.Провали се при първият си опит с ритона, но продължава да опитва.Всяко от престъпленията му, рано или късно ще получи възмездие
202
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не се въведе ваксина
201
10
 
4
 
! Отговори
До 205 преди 3 години
Като не слагаш маска,ще плащаш глоби,а като се разболееш ще плащаш лекарства.Тук не е с гласуване.
200
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковидидиотски коментари колкото щеш.
199
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do kraia na 2020 godina.
198
8
 
12
 
! Отговори
Българина ковид не преди 3 години
Го мори, простотията ще му разкаже играта. Вируса само катализира процесите. *** народ сме и това е.
197
7
 
28
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Тия мафиоти прекаляват !!! От 1 Септември не слагам маска никъде !! Не съм гласувал за тия мутри и не са ми началници, или каквито и да са там .....
196
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
героите от войната с коронавируса!
195
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80% неумни акъл дават...Давайте, можете още!