Бизнесът: Ръст на чиновническите заплати с 30% - пир по време на чума!

Поставял се в риск бюджетът в условия на застой на икономиката
111
Бизнесът: Ръст на чиновническите заплати с 30% - пир по време на чума!
Снимка: Dnes.bg, архив

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се обяви против предложението на правителството за увеличение на заплатите в държавната администрация с до 30%.

Темата беше в дневния ред на извънредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, което се проведе в събота, съобщи БНР.

От работодателската организация не взеха участие в заседанието, което според тях, е свикано в нарушение на правилата, но разпространиха позицията си днес.

Още по темата

Такова е и становището на Асоциацията на индустриалния капитал и на Стопанската камара.

Увеличаването на заплатите в държавната администрация е пир по време на чума, смятат работодателите, защото поставя в опасност държавния бюджет в условията на преустановен ръст на икономиката, на закриване на предприятия, фалиране на фирми и свиване на международните пазари поради кризата, пише в позицията на Палата.

От Асоциацията на индустриалния капитал също са против планираното увеличение, коментира председателят на организацията Васил Велев.

"Този дефицит ще се покрива с дългове, със заеми, които ще плащат отново тези, които пълнят Бюджета - заетите в икономиката, където заплатите не само, че не са увеличени, а са намалени. Тоест остава усещането за една несправедливост", каза той.

Синдикати възразиха с аргумента на властта, че се увеличават заплатите на служители, които са на първа линия в борбата с пандемията и в структури, където с години не е имало актуализация, коментира лидерът на "Подкрепа" Димитър Манолов.

“Има драстични случаи, например Агенцията за социално подпомагане, на която особено сега, в тази коронакриза, ѝ се възлагат всякакви задачи. Същото е и в Агенцията за безопасност на храните. Не по-различни са нещата и в Главна инспекция по труда и надявам се за добавяне на Агенцията по вписвания", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
0
 
! Отговори
Велико въстание преди 3 години
Данъчна ваканция, обща стачка и бой до спукване на гербаджийската *** на Държавна издръжка
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"МВР да докладва..." пич, самото МВР е изцяло съставено от престъпници. На всяко ниво. Всеки служител там използва позицията си за частен бизнес. Прекарах 3ч в компанията на шеф в МВР. В това време получи 5 обаждания за ходатайстване от най-различно естество. Тези хора не са способни да защитават закона и морала. Те само съдействат на вече създадената мафия.
96
1
 
0
 
! Отговори
УВО 2020 преди 3 години
МВР да докладва Писмено за всички престъпници в министерства и ведомства вкл чужди шпиони и диверсанти,платени лобисти и корупционери ..Да се докладва и за всички подставени лица от доказано престъпни групировки маскирани като партии вкл ГЕРБ,ДПС,БСП и други ..Полковник от службите представително в ефир заяви че те знаят всичко за ВСЕКИ от власта и около НЕЯ..ИСкайте персонална отговорност от службите за бездействие.
95
1
 
0
 
! Отговори
Уволнение преди 3 години
ДА се уволнят всички чиновници вкл от министерства и ведомства участвали и участващи в в ликвидация на БЪлгарския народ след 1989 година и в ограбването на милиарди годишно през бюджета. милиардите се перат чрез нарочно създадени нагло престъпни Оперативни програми и евро фондове>както отлично се знае вкл от МВР престъпниците на власт ползват подставени фирми за нагло корупционно ограбване на Бюджета.
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пир по време на Мухобойкова чума
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха, синдикатите са супер гнили... пак са против работещите !
92
3
 
8
 
! Отговори
слагайминуси преди 3 години
Увеличават се заплатите в НОИ, Басейнови дирекции, Министерство на туризма в дирекция "Морски плажове", НАП, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Държавна агенция за закрила на детето, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Агенция за социално подпомагане, Агенция по заетостта, Агенция за хората с увреждания, Агенция "Митници", БАБХ, ГИТ, Медицински надзор, Агеннция по лекарствата, НЗОК, Агенция по околната среда, Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация
91
3
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До БКП=ГЕРБ+БСП 84 Вие си го 'ядете' вече 30 г.България е сигурно единствената държава без промени от 1989.Всичко е ПРЕТЕНДИРАНЕ пред Европа(В САЩ не минава).Изгонихте младите и кадърните и всичко, което има мозък и иска да живее, като човек, ВИ НАПУСНА.Днес не знам, за какво има демонстрации?Нямате ШАНС ЗА ПРОМЯНА.В БГ няма достоен човек да изведе тази държава от затриване.Тези дето можехме ви казахме ЧАО.Все пак човек живее един живот и ТРЯБВА ПЪРВО да се погрижи за децата си.УСПЕХ.
90
18
 
7
 
! Отговори
до 92 преди 3 години
ако намалиш администрацията ще чакаш за определена услуга 5 месеца. Съкрати десетте гишета в КАТ София на едно и чакай да си регистрираш колата или да си вземеш книжката.
89
18
 
8
 
! Отговори
тиямогатлидачетат преди 3 години
Дами и господа от БТПП вие четете ли точно за какво става въпрос ?Изглежда че не !Става дума за определена част от държавната администрация, която до сега е била ощетена относно заплатите, но както изглжда важното е да има завист и жлъч.Приятна вечер !
88
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплатите им са ниски и за да може да се наемат кадърни и хора парите трябва да се вдигнат в пъти, поне 3 пъти, но и числеността им трябва да се намали около 10 пъти и всичко да стане електронно. В момента са назначени калинки на свои хора, а и за да се намали безработицата поради липса на икономика.Разбира се като се освободят няколкостотин хиляди ще трябва да се създаде и условия за икономика и да се разчисти от назначените милионери бизнесмени. Общо взето много неща трябва да се променят
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплатите им са ниски и за да може да се наемат кадърни и хора парите трябва да се вдигнат в пъти, поне 3 пъти, но исме остра им трябва да се намали около 10 пъти и всичко да стане електронно. В момента са назначени калинки гержаджийски и за да се намали безработицата поради липса на икономика.Разбира се като се освободят няколкостотин хиляди ще трябва да се създаде и условия за икономика и да се разчисти от назначените милионери бизнесмени. Общо взето много неща трябва да се променят
86
6
 
21
 
! Отговори
555 преди 3 години
Гласувал съм за ГЕРБ , но съм абсолютно против това увеличение - по-добрия вариант е намаление на държавната администрация с 30 % и запазване на сегашното заплащане . На лекари и учители логично бяха вдигнати заплатите , но увеличение на администрацията е непремерен ход .
85
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
очаква се голям бум на БВП след това увеличение,рязко ще скочи производствения капацитет на държавата
84
3
 
15
 
! Отговори
яна преди 3 години
ок увеличете ги с 30 процента заплатите , но моля намалете с 30 процента бюджетните мишки които се крият по лафките и кафетата и само чакат да стане 17 часа , за да има някакъв баланс в сметката.
83
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" увеличение на заплатите в държавната администрация с до 30%. "Защо за бога точно на тях ?Преуморени ли са? Ниски са им заплатите ли спрямо целокупния български народ ? Премиите ли им станаха малко ?Държавата им плаща осигуровките, малко ли им е ? Като им е трудно да си търсят друга работа. За тяхното меко кресло и "ниската" им заплата ще се явят много кандидати.Ама нали са от онези " калинките ". Много ценен кадър били.
82
3
 
18
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Незнайните заеми, които тиквените правителства натрупаха през последните 11 години, като се махнат кражбите от тях, отиват за издръжка на шведската и държавна администрация!Докога?
81
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кое правителство предлага 30% увеличение на администрацията? кой е този дето я дава тая безумна идея,вместо рестарт и вложения в производството на каквото и да е,тея ще ми увеличават седящите на бюра заднници,изкукуригаха ли съвсем,или предсмъртно искат да си отмъстят,какво е това?и аз ли да излизам на улицата
80
1
 
30
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Хиляди държавни хрантутници трябва да бъдат немедленно уволнени и пратени на борсата, там ги чака частният бизнес!За тези, които са наистина полезни нека им вдигнат възнаграждението и с 50 процента!България няма ресурс да издържа тая огромна администрация!По тоя път, скоро фалит на държавата!
79
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 81Я кажи колко време беше Станишев на власт?И защо трябва да сравнявам другаря Борисов с другаря Станишев?Защо изобщо симптизантите на ГЕРБ не разбирате,че БСП и ГЕРБ са една партия и тя е БКП?!Писна ми от комунисти!!!!!