Нова цена на газа предлага "Булгаргаз" от октомври

С колко ще бъде поскъпването?
22
Нова цена на газа предлага "Булгаргаз" от октомври
Снимка: БГНЕС

Цената на природния газ от 1 октомври да бъде в размер на 24,84 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Това предлага газовият доставчик "Булгаргаз" на КЕВР.

Още по темата

Действащата в момента цена е 22,46 лв./MWh.

На открито заседание на комисията, проведено дистанционно с връзка по скайп, изпълнителният директор на компанията Николай Павлов заяви, че дружеството ще предостави допълнително в КЕВР отчетна информация, обхващаща периода до 30.09.2020 г. включително, за пазарните индекси на европейските газови хъбове и за средномесечния обменен курс за конвертиране на евро в щатски долари за м. септември 2020 г.

Освен това общественият доставчик ще внесе информация и за цените на алтернативните на природния газ горива – мазут и газьол, които формират петролната компонента при ценообразуването на природния газ.

Данните ще бъдат внесени в регулатора на 1.10.2020 г., като по този начин Комисията ще разполага с цялата необходима информация, за да може същия ден да приеме окончателно решение за цената на природния газ за октомври. 

В отговор на въпрос на председателя на КЕВР относно пазарните тенденции, настъпили след внасянето на ценовото заявление на "Булгаргаз" на 11.09.2020 г., Николай Павлов информира, че е налице незначително изменение в сравнение с предложената цена за м. октомври и изрази надежда тя да бъде по-ниска.

Предложението на обществения доставчик за цената на природния газ е съобразено с измененията в договора за доставка между „Булгаргаз” ЕАД и ООО „Газпром экспорт” от 2 март 2020 г.  Считано от 05 август 2019 г., цената на природния газ вече се изчислява всеки месец и се формира по нова ценообразуваща формула. 

Окончателното решение за утвърждаване на цена за месец октомври Комисията ще вземе на закрито заседание на 01.10.2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яло лято продаваха от старата газ на високите цени, сега увеличават. Явно нашенските доставчици никога не купуват, когат цената е ниска.
19
1
 
1
 
! Отговори
защо преди 3 години
Спокойно. Това е само да ни подготвят за братската американска газ. Тя ще е 30+лв/MWh. Но на протестите, дето ще спетнат ще викат- ние само с 20, а тия с 40% ви я вдигат.
18
0
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ПЪРВО- КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ МАЗУТА ГАЗЬОЛА И ГАЗТА?? ГАЗТА СИ Е ГАЗ!! В ПЪТИ ПО ЕКОЛОГИЧНА ОТ ДРУГИТЕ- КАК МОЖЕ ДА СА СЛОЖИЛИ В НЯКАКЪВ СИ "ГОРИВЕН МИКС" ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОРИВА? И ВТОРО -ДОКАТО ИМА ГЛАДЕН ПЕНСИОНЕР ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КЕВР- КЕВР НЯМА ДА ИМА НИКАКЪВ АВТОРИТЕТ!! - ЗАЩО НЕ СИ "ГЛЕДА" ПЕНСИЯТА И СТАРИНИТЕ?? ТОЛКОВА ЛИ Е УНИКАЛЕН ТОЗИ ПЕНСИОНЕР ИВАНОВ??
17
3
 
3
 
! Отговори
Гадняр преди 3 години
Нали Марица Изток щели да я газификацират, да не замърсява. Нормално е цената да скочи.
16
2
 
3
 
! Отговори
мхм преди 3 години
ето ви диверсификацията хахаха
15
1
 
2
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ КЪДЕ ИЗЧЕЗНА ПРЕКРАСНАТА ГОСПОЖА ХРИСТИНА БОБОКОВА - АРТ МИЛИОНЕРШАТА НА БГ????? МАТА ХАРИ И ИМЕЛДА МАРКОС ЕДНОВРЕМЕННО. О ХО ХО!!!!!
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега всички, които псуват протестиращите, да отидат да им се извинят и да им целунат по една ръка!
13
6
 
8
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
И пак Русия ще им е виновна на някои фашаги....
12
1
 
20
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Е как става този номер? Цената на вносната газ пада с 40 процента , а на вътрешния пазар се вдига. $%$ $%*$ )@ѝ:"! До 10 коляно!
11
0
 
10
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ванката и Нушето вече са я приели и ще здрависат и с парното, иначе ще им фръкнат кратуните.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Орешарски е виновен!
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия все въртят, съчат, но накрая винаги вдигат цената.
8
1
 
13
 
! Отговори
11 преди 3 години
Голем смех.
7
0
 
17
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
едно голямо браво!!!нищо не разбирам от такива неща но нали строим поток от тук поток от там за да може да ни бъде по-евтино!!!ужсрамота!!!най-голям белег е като видиш хора будни да протестират а пък парковете пълни както и заведенията!! театрите са затворени само да припомня а чалготеките се пръскат!!! какво да говорим!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е тулупа нали се би в гърдите, че е свалил цената с 40%, а сметките скочиха пак ли някой му върти номерца.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В боковия ХЪБ няма ли по-евтинка газ
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравей народе! Спинкате ли добре?
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете евтината американска братска газ, газ от Катар, Азербайджан, Турция, Гърция, Израел.Нали се диверсифицирахме вече?
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже топлофикация винаги прави всичко наопъки, очакваме рязко понижение на сметките за топло.Лично аз видях такова, когато се разкарах от сграда окована от топлофикацията.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАЧКАЙТЕ ТЪЛПИТЕ