20-годишен младеж изуми лекарите и пребори Болестта на Крон

Той побеждава страданията със спорт и здравословно хранене
20
20-годишен младеж изуми лекарите и пребори Болестта на Крон

20-годишен младеж пребори тежко хронично заболяване. Добрин Гошов страда от рядката Болест на Крон, но побеждава страданията със спорт и здравословно хранене. Лекарите са изумени от жизнения тонус на младежа и от силния му дух. Отскоро Добрин е и фитнес треньор и дори е спечелил приз в конкурс за красота.

Добрин Гошов тренира активно фитнес от 4 години, защото като ученик бил с наднормено тегло. Оттогава води здравословен начин на живот, който поддържа със спорт и балансирано хранене. Преди година обаче се разболява от рядката и тежка Болест на Крон.

"Явно бактерия е влязла чрез храна и аз видях странични ефекти, почна да ме боли стомаха, подувания... И реших да си направя изследвания и ми казаха, че имам възпаления – първоначално на тънко черво, после по-обстойно и на дебело черво! И оттам ми казаха да спра да тренирам, искаха изобщо да не тренирам, само кардиотренировки", обясни Гошов.

След поставената диагноза, лекарите забранили на Добрин физически натоварвания. Той обаче решил да не се предава. Продължил с тренировките и със здравословно меню, записал "Диететика" в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

"Четох, интересувах се, чух се с други с това заболяване – в нашата държава в други държави и реших да пробвам с тренировки, с по-малка тежест, пак да прогресирам… И се получи идеално, здравето ми се подобри! Участвал съм на клек състезания, дебютирах на мъже в по малък фитнес- там бях в категория до 80 кг, с 80 кг тежести на лоста", разказа Добрин.

По време на карантината той свалил още 18 килограма, а през лятото станал втори в конкурса "Мистър София 2020". Отскоро е и фитнес инструктор.

"Когато виждам, че имам резултати, се амбицирам повече! На мен ми е интересно да помагам на хората с проблеми, а не толкова да изградят мечтаното тяло", допълни той.

Лекари са убедени, че силният дух и позитивната нагласа могат да победят болестта.

"Много голямо значение има психоемоционалното състояние на организма, средата, начинът на живот и начинът, по който всеки един от нас възприема своя проблем и своето страдание. Този млад господин се е справил много добре, пожелавам на всеки от нашите пациенти да има този дух и тази воля, и така да победи и себе си и болестта", каза общопрактикуващият лекар д-р Христо Димитров.

Макар и с хронично заболяване, Добрин Гошов се чувства в отлична форма. Той е убеден, че болестта е не само изпитание, но и предизвикателство да докаже себе си и да бъде пример за други хора с проблеми.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
Не ме очудва, и на мен вече 6та година се опитват да ми сложат диагноза лупус, ама ц... не и не! Още в началото промених яденето, започнах да спортувам и свалих нервите! Тва последното е много важно! Браво на момчето!
17
0
 
5
 
! Отговори
Гуруто преди 3 години
Мили хора, много от вас страдат от автоимунни заболявания като астма например... потърсете в Гугъл средиземноморска или т.н здравословна диета и се придържайте към нея поне 3 месеца! Резултатът е поразителен! Ако имате високо кръвно и холестерол или сте диабетик, промените в тялото ще ви очудят! Ядете нормално, но здравословно, но и в правилните количества! Опитайте! Това просто е здравословно хранене, а не строга диета! И ходете пеша по 5 км на ден! Напълно поносимо е за всяка възраст!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България като ти сложат диагноза е хубаво да потърсиш поне и второ мнение, а по-добре и трето. И на мен ми бяха сложили същата диагноза, трових се с лекарства 2 - 3 години, оправих се след като спрях лекарствата. Сега съм добре да чукна на дърво и ям всичко каквото ми се яде.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бях чувал за тази болест на Крон, но според това, което прочетох за тази хронична болест, най-вероятно младежа е в ремисия, но не е ясно колко време ще е така.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До злоблинСамо че той не се е молил пред поповете и кръстовете, а е повярвал в себе си. Това е точно противоположното на "вярата в христа", както я наричаш ти.
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които пишат,че хронична болест не може да се излекува са слабо хора затворници на системата!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, маняк. Давой все така.
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако болестта ти е хронична няма как да се излекуваш. Все пак успех в опиита да контролираш болестта си.
10
7
 
15
 
! Отговори
злоблин преди 3 години
Силният дух и емоционалната нагласа не само могат да победят болестта но и неефективността на здравната система и простотията и безличието на държавните чиновници.Ако към всичко това,което Добрин има се прибави и вара в Христа човек може да бъде по-здрав от стоманобетон.За съжаление повечето от българите са духовни инвалиди.
9
0
 
32
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Мило дете, като осиновител на дете ..., като представител на един стара, стара българска фамилия, позволете да Ви кажа, че съм възхитен от Вас. Желая Ви всичко най-добро на Вас и вашето семейство.дядо ....
8
2
 
29
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Автоимунните заболявания се подобряват със здравословно хранене и спокойна психика! Отдавна има много такива случаи и страшно мнооого писано по темата. Ние сме това, с което се храним!
7
6
 
14
 
! Отговори
. преди 3 години
До 3:И аз имам хипотеза за твоето състояние. Нарича се "Синдром на злобния нищо не постигнал през живота си мижатурко, не виждащ нищо по-далечно от стените на панелката и жалкия си живот". Все по-често срещано състояние по тези земи. Може би генетично предразположение.
6
1
 
20
 
! Отговори
Възможно преди 3 години
Тази болест е доста коварна, но ако се придържа човек към здравословно хранене с по малко прости въглехидрати и разделя храненията на протеини и въглехидратни, е възможно да няма никакви оплаквания! Освен това стреса трябва да е на минимум! Пиша като патил и от години нямам проблеми! Успех!
5
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора тва не е ли автоимунно заболяване?Имунната система атакува себе си и собственото си тяло.Просто е изкарал късмет.Дигането на тежести едва ли има нещо общо
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на момчето хубаво ,че намерил баланса да бъде от случаите болест на Крон без никакви усложнения, пожелавам му да успее да подържа този статус до старини.
3
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друга хипотеза: изобщо не е имал болест на Крон, но това са успяли да измислят лекарите.
2
15
 
11
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Важно е да се тренира с натоварване, но без претоварване ! А при стомашни проблеми - чай от лайка, за ден-два си готов !
1
3
 
34
 
! Отговори
Браво, дете преди 3 години
Каузата ти е достойна за уважение.