Оживление на пазара на имоти, селските къщи са хит

Все повече стават сделките с плащане в брой
20 окт 2020 20:30, Елка Василева
117
Оживление на пазара на имоти, селските къщи са хит
Снимка: архив, БГНЕС

Сред купувачите на пазара на имоти в момента се отличават хората, които придобиват имоти с пари в брой, и българите, които се връщат от чужбина. В момента пазарът на имоти е доста активен, кризата като че ли е останала зад гърба ни. Поне това показва поведението на пазарните участници. Като цяло оживлението при сделките с имоти е голямо, пише „Труд“.

“Оживление се наблюдава както в София, така и в останалите градове на страната. Работим с цените от преди кризата. Хората видяха, че работата по имотните проекти не спря”, коментират от компания за недвижими имоти.

“Купувачите се активизираха в цялата страна. В момента пазарът е в по-добра кондиция от преди кризата, тъй като имаме активизация и във ваканционните имоти, и в селските къщи, които се оформят като хита на 2020 г.”, заявиха брокери на имоти.

“В момента 70% от купувачите на пазара търсят имот за собствени нужди. Тези хора не се интересуват от това какви ще са цените на имотите след 5 г., тъй като те искат да разрешат своя жилищен проблем сега”, коментираха от компания за недвижими имоти. Същевременно жилищата са най-достъпни за последните 15 години.

Още по темата

През последните години доходите на хората нараснаха по-бързо от цените на имотите. Освен това лихвите по банковите заеми са изключително ниски.

След COVID-19 част от купувачите започнаха да се оглеждат за сделки извън големите градове, където цените са доста по-ниски. Тенденцията да бъдат купувани извънградски имоти е характерна не само за района на София, но за районите около Варна, Бургас и Пловдив.

Интерес има предимно към къщи с двор, които дават възможност децата да си играят, докато родителите си правят барбекю на двора. Покупката на къща може да се окаже много изгодна инвестиция, защото имотите винаги поскъпват в дългосрочен план - 10, 20 или 30 години. Затова българите обичат да инвестират парите си в имоти.
 


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
1
 
! Отговори
Винету Борисов преди 1 месец
Стана ми интересно как ще изпишат имената на следните световно извистни произведения - "*** барон" на Йохан Щраус; поемата "***" на Пушкин; руските "*** романси" и т.н. В ТОВА НЯМА НИЩО ОБИДНО!!!
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво е това Палма де Майорка? Сигурно имаш предвид град Палма на остров Майорка, но по някаква причина го пишеш на испански?
101
1
 
2
 
! Отговори
Винету Борисов преди 1 месец
*** купуват като луди имоти на село. За тях коптори от порядъка на 10 000 лв (че и по-малко) са като палати. Другата мода при тях е, да се самонастаняват. Третата мода е, след като купят имот или се самонастанят, да започнат да разкулачват необитаеми къщи наоколо - тухлите и керемидите за продан, дървения материал за горене. А най-лошото е, че често пъти това се случва с благословията на някои кметове, желаещи да привлекат електорат.
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми хубаво. Нека. И аз имам къща на село. Ама не я продавам.
Нямам барбекю, нямам басейн, нямам нищо. Всъщност, нямам дори вътрешна тоалетна - имам клoзeт в другия край на двора, с клекало. Покривът го няма, вратата също.
Впрочем, дотам не може да се стигне, защото дворът е обрасъл с трева и плевели до коленете. Къщата е необитаема. И се руши. Но не я продавам. Няма да я дам нито на ракия, нито на водка, нито на уиски, нито на РОМ! Защото друг няма да го купи!!!
99
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надули са цените на селските къщи около големите градове на нивото на Палма де Майорка, че и доволно отгоре, и пишат поръчкови статийки с надеждата някой да клъвне и да изсипе 300 бона за имот в село без канализация
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сделка в брой може да има само до 15 000 лв. За тази цена има само ужасяващи коп.тори
97
0
 
5
 
! Отговори
М да а преди 1 месец
Колегата го е казал много ясно, сгодна къща на свястно място са минимум 50 хил преди ремонтите. Живея на 5км от ВТ и тухлена къща с ремонтите ти стъпва над 100хилки.
96
0
 
11
 
! Отговори
Anonymous преди 1 месец
Цитат от тази статия го намирам в статия от месец юни.
Явно периодични се пускат статии от брокерите, само че дори не казват нищо ново, а се цитират
95
4
 
1
 
! Отговори
... преди 1 месец
До dmx
За твое сведение, аз не съм ***. И не съм я купил за 2-3000 лв а за цели 86 000.
Това че ти си дребен, злобен и мързелив, не ти дава право да обиждаш другите. Затваряй се в панелката 30 квадрата и трай.
94
0
 
8
 
! Отговори
Име преди 1 месец
Интересно, а пък според Дневник, в статията „Българите са сред най-тежко ударените финансово от пандемията“ доходите на над 50% от българите вече са засегнати по един или друг начин от короната ...
Явно поне другата половина са богати гастарбайтери с пари в брой, които хвърлят пари наляво-надясно ...
93
2
 
3
 
! Отговори
dmx преди 1 месец
*** са единствените истински обитатели на повечето такива "къщи". Цената, която плащат е реалистична за живота и възможностите по тези места - за 2-3 000 лева, flat rate. Без помощ от банковата система, както се досещате.
92
7
 
10
 
! Отговори
... преди 1 месец
Разбира се че на село. Купих си къща, на по десетина минути от два града. 3 декара двор, барбекю, басейнче+оранжерия в двора. 3 спални, 2 бани, хол и кухня + гараж за 3 коли поне и един огромен навес, където лятото можем да се съберем поне 15 човека на маса. 500 квадрата лятото ги заградих с оградка, сложих пясъчник, люлки и пързалка за децата. Приятелите ми са доволни от покупката, когато се събираме, има място за всички и децата си играят в заграденото място, което е затревено. Идилийка.
91
0
 
3
 
! Отговори
АнатемаНаСулЮПаситто преди 1 месец
На всеки *** като мен, парите работят за СИК-аджиста, за евреете и някои Шишковци.
Като ме мързи да си ги изтегля,някой ден като нищо могат да решат,че са си техни или на държавата, сиреч - пак техни и да ни ми приберат.Хиди ги съди тогава.
Примери доста: КТБ,Васил Божков....
90
0
 
4
 
! Отговори
op преди 1 месец
които иска близо до софия препорачвам му гурмазово и пожарево блиско до софия се още евтини имоти и няма братя по блиско е от банкя дори
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като прочетох последното изречение,едва тогава разбрах че ме правят на будала.Че кой е тоя който си държи парите в Банката вместо в имоти? Аз поне не познавам такъв.
88
4
 
13
 
! Отговори
мистичен кон преди 1 месец
забавното е че като се махнат достатъчно хора, града става по-приятен от селата, понеже хем спира претъпкаността, хем пак има всичко на кратки разстояния, без необходимост от кола.
87
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая статия преди две седмици я бяхте пуснали.

Пак ли са изгледнели брокерите?
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер нека купуват по селата. Така ще намалеят *** в града!
85
2
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
Аз пък днеска се отказах една сделка за парцел до София, кйто бях капарирал.
Мисля, че си спестих куп главоболия и пари.
Платих си неустойката, апнах две кебапчета с гарнитура и се разходих до Троян-Кърнаре.
Няма да гледам кокошки и домати, но пък ще имам много пари за бензин.
84
4
 
5
 
! Отговори
Engineer преди 1 месец
Например заменям къща с голям двор в добро село до голям град за апарт на северното черноморие. Но аз искам за къщата 70К ойро. А пък апарта му искат 80К ойро. Не ми се дават излишни пари. А за без пари къщи няма - само кокошарници.