80 млн. лв. допълнително за заплати на медиците

Средствата са от разпределение по оперативните програми
4
80 млн. лв. допълнително за заплати на медиците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

80 млн. лева допълнително се осигуряват за медиците на първа линия.

Още по темата
Правителството одобри промени в индикативно финансово разпределение по оперативните програми 2014-2020 г. на средствата от новия инструмент на EC REACT-EU, в подкрепа на преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19.

Финансирането от REACT-EU по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР) се увеличава с 80 млн. лева, като с посочените средства ще бъде подкрепена операция с общ бюджет от 120 млн. лева.

Чрез предоставяните средства ще се подпомага системата за здравеопазване, включително. осигуряване на допълнителни възнаграждения на работещия на първа линия медицински и немедицински персонал, осигуряване на безопасни условия на труд и подобряване на работната среда.

Предвижда се още организиране и провеждане на обучения на медицински и немедицински специалисти в лечебните заведения за работа при епидемични условия. Основната цел е здравната система да работи ефективно при значителен стрес и да успее да преодолее безпрецедентните предизвикателства, свързани с избухването на втората вълна от заболели от COVID-19 в страната, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
От къде ги взема д-р Борисов и обещава да ги даде тези пари странно! При положение че не са сметнати към продънения бюджет на ГЕРБ??!Бре много щедър бре!
2
0
 
1
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Полицай (със средно образование ако изобщо го има) почва с 900 лева (сега + 15% вече) + всякакви бонуси, осигуровки и т.н. Лекар - трябва да мине през цедките на изпитите да го приемат да учи, да учи 6 години (за собственна сметка) и да почне с 1200 лева. (За тези 6 години полицая с основно образувание вече е пораснал в кариерата и взима вече 1500). Нещо е сбъркано, нали?
1
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Сега да излязат медиците на протест и да кажат - "Искаме колкото милиционерите" !!!Иначе - може да се разменим - те да са в болниците, а ние да пием кафенца в патрулките...