Опериран и с пнeвмония чака часове за прием, нямал PCR

Тестът му е отрицателен, но мъжът е с влошено дишане, с температура
30
Опериран и с пнeвмония чака часове за прием, нямал PCR
Снимка: Кадър bTV

Опериран наскоро мъж с двустранна бронхопневмония беше принуден да чака с часове между двете болници в Благоевград, без да го приемат. 64-годишният мъж бил с отрицателен бърз тест, но със заключение от рентгенолога, че най-вероятно става въпрос за COVID-19. Лечебните заведения – държавно и частно, започват задочен спор коя болница трябва да приеме пациента.

Съпругата на Георги – Стефка Маркова, обясни, че на мъжа ѝ са направени всички необходими изследвания, за да му бъде оказана лекарска помощ, но с часове не получава такава, въпреки че има затруднено дишане.

"От сутринта сме такa. От тая болница в оная, от оная в тая. Правихме сутринта бърз тест – отрицателен. Отидохме в едната болница, човекът се съгласи на скенер, гледа го – с двойна бронхопневмония и каза, че трябва да го приемат тук, това било коронавирус", обясни жената пред bTV.

Дъщерята на 64-годишния мъж Кристина Маркова посочи, че 8 или 9 пъти са били препращани от частната "Пулс" в общинската болница и обратното.

"С влошено дишане, с висока температура до 38,5 градуса, една вечер показа 39,2. Контролира се с антипиретици, с болкоуспокояващи, с парацетамол, с два вида антибиотик, които очевидно нямат никакъв резултат. От тази сутрин той е в много тежко състояние, като не може да диша самостоятелно", допълни Кристина.

Преди десетина дни Георги е опериран от жлъчка. Близките му предполагат, че се е заразил в болницата. Въпреки видимо тежкото му състояние, за да го приемат в отделение му поставят условие – PCR тест. "По думите на д-р Касапинов няма как резултатът да стане за часове, а за нас е невъзможно да го оставим да чака утре да го вземат и след 24 ч. да дадат резултат", посочи дъщерята на пациента.

По-късно Георги е настанен в болница. Други обаче, остават да чакат. Сред тях са и близките на 65-годишна жена, наскоро дошла в България.

"От 3 дена я разкарват от това Спешно в другото, без да я приемат с пневмония, защото няма тест за COVID, отделно има много придружаващи заболявания. Днес ѝ стана тестът и казват, че на рентгена били писали, че е с COVID пневмония. Сега на това ли да вярваме, тестът е отрицателен, на кое да вярваме, сега отиваме да докараме пак жената", обясни близка на жената.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
8
 
! Отговори
S преди 1 месец
Високата смъртност в България се дължи на липса на организация. Болните обикалят с часове по болници без да бъдат приемани. Хора в тежко състояние се връщат, въпреки че има легла. Лекар означава където и да видиш болен, инстинктивно да помогнеш, това е призвание. Професия се избира със сърце, а не само от финансова изгода. Но за да бъдеш добър лекар, учител, съдия, на първо място трябва да бъдеш добър ЧОВЕК. ЧОВЕЦИТЕ ги няма!
25
0
 
12
 
! Отговори
1708 преди 1 месец
хаос !!!
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужас!
23
1
 
19
 
! Отговори
отвратитИлно преди 1 месец
Абе , приемайте човека и Лекувайте ! Болен е !
стига с тези тестове ! за какво плащаме здравни осигуровки цял живот ?
Ако някой ви поиска пср като условие за лечение - Удрии у сурата и без това ще се мре ,ама поне с Достойнство.
22
0
 
3
 
! Отговори
До: 3 Еди кой си преди 1 месец
Прав си, но с една малка, но съществена разлика, не сме роби, а ***.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Еми що да се занимават с такива с двойна бронхопневмония, като има достатъчно други пациенти? Търсене и предлагане - това са пазарните принципи.
20
3
 
17
 
! Отговори
МериМ преди 1 месец
До анонимен: Браво един трезво мислещ човек. Хората с пневмония не ги приемат, защото клиничната пътека струва много малко,а за Ковид 19 е 1200лв. Защо да ги приемат тези пациенти, те са напълно наясно, че с двустранна пронхопневмония хората, които не се лекуват в отделение ще загинат. И след това за всички тези починали пациенти се пише, че са починали от Ковид 19 - Бройката трябва да расте, да се перат пари, да всяват напрежение и психически тормоз на хората.
19
1
 
25
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
и това, ако не е доене на хората. Имал всичко необходимо, но искат ПСР тест, който се заплаща 120 лв. Насила искат хората да умрат.

Ако това са лекари, просто нямам думи какво ни чака. Изедници
18
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прави ми впечатление че нарочно не вземат в болници хората с двойни бронхопневмонии. Точно с такива диагнози са хората починали от ходене по мъките насам натам. Искат нарочно да има починали и нарочно да се създава паника. Ако нямаш двойна брохопневмония те приемат, но ако имаш двойна брохопневмония и вероятността да починеш е голяма за съжаление точно тия хора не ги приемат, нарочно ги остават на улицата да умират за да всяват паника, поне така изглежда от страни.
17
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТОЗИ КОЙТО ПИШЕШЕ ТУК, ЧЕ ЩЕ УМИРАМЕ ПО УЛИЦИТЕ ИЗЛЕЗНА ПРАВ :D

----------

ТОЙ ТЕЗИ НЕЩА ГИ ПИШЕШЕ ПРЕДИ КОРОНА ВИРУСА ДА СЕ ПОЯВИ

---------

ПОЗНА БРАВО
16
4
 
23
 
! Отговори
Юруш на маслините преди 1 месец
Докато някой не превърти и не влезе с ловната пушка да опуца 1 отделение народ и докторля, все во куп, нито на тях ще им дойде акъл, нито на т.нар. управляващи. Смрът трябва, смрът, но не от ковид, а пуцане у кратуните, щото и без това служат само аксесоар за някои тиквочи
15
1
 
16
 
! Отговори
Крадисимо преди 1 месец
Ми кат немате пари за теста,екате да ви отпуснем едно бързо кредитче!!
14
0
 
9
 
! Отговори
Крадисимо преди 1 месец
Ми кат немате пари за теста,екате да ви отпуснем едно бързо кредитче!!
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Pcr тест 200 лв не всеки ги има
12
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашата мила родина ! И за това ли се бориха моите и вашите родители !? Срам
11
2
 
26
 
! Отговори
бяла мафия преди 1 месец
Шнур за Хипократ! Пътеките са по важни....
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ли кой да спре пулса на частната болница "Пулс"?
9
0
 
59
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Цял живот ти удържат здравни,пенсионни и всякакви данъци а като ти се наложи само те разиграват и гледат да се отърват от тебе дето им плащаш заплатите на тез пара зити!Загубена територия в която върлува невиждан хаос!Тикви!
8
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така умориха дядо ми, лекари не са, това са ИЗВЕРГИ!
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така умориха дядо ми, лекари не са, това са ИЗВЕРГИ!