"Конспирацията" COVID-19: В целия свят има високо ниво на недоверие

Коментар на социолога Евелина Славкова от агенция "Тренд"
25 ное 2020 22:39, Анисия Иванова
215

Според почти половината от българите коронавирусът е изкуствено създадена болест, а близо 900 000 души у нас вярват, че чрез ваксината ще им бъде поставен чип с цел контрол. Има и голяма група хора, които не вярват, че коронавирусът съществува, показва проучване на социологическа агенция "Тренд".

"Има твърдо ядро от хора, които са изключително скептични по отношение на коронавируса. Има и хора, които просто не вярват в съществуването му като болест, дори да имат приятели и роднини, които са засегнати от коронавируса. Сблъсъкът между две различни мнения няма как да не остави усещането, че нещата не са както трябва", коментира социологът Евелина Славкова от "Тренд".

Още по темата

Тя добави пред Bulgaria ON AIR, че и друг път са правили изследвания, свързани с темата "конспирации", като много ясно се виждало, че в българското общество има процент хора, които възприемат много от случващите се неща като конспирация.

"Позицията на Швеция, че няма да налагат мерки, фалшивите новини, които се родиха в това отношение - всички тези неща засилват конспиративните нагласи. Двуполюсното мнение няма как да не влияе върху позицията на българското общество по отношение на това каква болест е коронавирусът", заяви Славкова.

Социологът посочи в "България сутрин", че има лек спад в дяловете на хората, които вярват, че всичко е конспирация, тъй като голяма част от обществото или лично се е сблъскало с вируса, или има близки и роднини, които са се сблъскали.

Славкова отбеляза, че не сме индивидуален случай и в целия свят има високи нива на конспирация по отношение на коронавируса.

"Тъй като наближават изборите, коронавирусът ще даде своето отражение върху резултатите. Партията на Слави Трифонов не я видяхме на протестите, не знаем много от нейните позиции, но много ясно и категорично заеха позицията на доц. Мангъров по отношение на коронавируса", каза още социологът от "Тренд".


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
0
 
! Отговори
Дърабъра преди 1 месец
До "Чистач"

Точно тези с "просташкото", според теб поведение
и особено пък тези с тежкия сарказъм,
често са едни от най- умните и обективни хора.
А не като тебе.., да се пра'иш на Мара интелектуалката.
149
0
 
4
 
! Отговори
Те преди 1 месец
Медиите при нас са едни от най-контролираните и нагласени в Европа.Пишат и пускат само това което искат да чуем.Има го в световните класации по свобода на медиите.Мисля, че бяхме по зле от страни където може да се каже ,че са почти диктатура.Поради това нищо не вярвам.
148
3
 
1
 
! Отговори
Чистач преди 1 месец
Ето затова сме кло,ката на Европа, щото много т,пи хора има с про,таш,о мислене, манталитет и културата, още поведение,вярващи в всякакви конспирации и тъпотии.
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Журналистите така и не се научиха какво означава думата конспирация.
146
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 1 месец
До ВИРОС НЕМА

По други показатели набират кадри. Тренд агенциите са крила на тамплиерите и др. видове "шахматисти". Всеки шахматист обаче има нужда от фигури - пешки, офицери и т.н. Всъщност толкова са се пристрастили към шаха, че им налагат забрани да играят тази игра. Но те продължиха. Сега играят с "живи фигурки". Известни са със своя "култ към разума". Описани са в религиите като "Лукавия", "Сатана", "звяра" и т.н. Възхищават се от калкулиращия потенциал. Не случайно насочиха обществото към компютъризирана и антиприродна среда, което по същество означава анти-божествена среда.
145
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Ставри, като те питаха дали ще се включиш в цирка Ковид, ти им отвърна" Тук в централния с гадости не се занимаваме"
Достоен човек си Бай Ставри, уважение за теб
144
1
 
6
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 месец
В целия свят има високо ниво на недоверие само туземния шоростак бай Грантьо се е вживял за по-голям католик от папата и по-знаещ вирусолог от Луи Пастьор. Скафандър, чемодан с тоалетна хартия и франко мазето, хипохондрий
143
2
 
11
 
! Отговори
Подвеждащо заглавие преди 1 месец
Заглавието дори е подвеждащо-По-добре би било- В целия свят има НИСКО НИВО НА ДОВЕРИЕ спрямо вируса наречен ковид! Така би било доста по-добре,нали!?
142
2
 
17
 
! Отговори
До Dinosaurus преди 1 месец
В този свят за всичко се плаща. Задай си въпрос, как така всички медии прегърнаха тази тема от момента, когато не повече от 20 души имаха "симптоми"? Големите случайности са само за големи глупаци!
141
4
 
8
 
! Отговори
ВИРОС НЕМА преди 1 месец
Тая Евелина Славкова нещо е бая мургавичка и с характерни мексикански черти. Да не е от Факултето? по журналистика
140
13
 
6
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 месец
До АНКЕТА и до всички невярващи, отричащи, мрънкащи докато не им дойде до главата:
Куку !!!!
139
3
 
1
 
! Отговори
Пребройте се преди 1 месец
Участвайте в анкетата на коментар 120.
138
7
 
5
 
! Отговори
АНКЕТА преди 1 месец
Анкетата върви добре. Един хипохондрик в предсмъртен див бесен ужас е дал минус 5 пъти. Щото не вярвам да има цели 5 глууупака тук.
137
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 1 месец
До: номер 184

Абсолютно, подкрепям! Когато европейците колонизират двете Америки, индианците измират масово. Изчезват иначе велики империи в Южна Америка.
Обаче не толкова заради войните които са водели, а заради болестите, пренесени от Европа с които са ги заразили.
В Америка отглеждат лами, но никога не са имали кози, коне, крави, все животни с патогени на които не са били изложени и съответно нямат имунитет срещу тях.
Думата "ваксина" идва от "крава" на испански - "vaca"!
136
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всички кемтрейлс изперкали - постоянно се появяват нови вируси и бактерии. В човешката история това се е случвало десетки или стотици пъти. Пандемии в писмената история е имало поне 10. Стига сте си фантазирали глупости. Вирусът е с едтествен произход и който устоу ще даде по устойчиво поколение. Еволюцията е в действие както обикновено.
135
10
 
12
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Ама я чакайте малко сега, я спрете се да пишете глyпocти преди да си използваме малко мозъка!!!
Къде бе? Къде са тези, които вярват в това, че вирусът бил създаден умишлено и че щели да ни вкарват чипове в мозъка или къде беше?
Защото аз не познавам такива хора!
И не намесвайте Мангъров, и не само него а многото лекари и учени, които са на подобно мнение и то противоречи на мнението на костюмарите от щаба на Бойко!
Мангъров не е конспиратор и той не отрича нищо освен безполезните мерки!!!
134
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма такава конспирация, в която да са немесени десетки милиони, които да бъдат принудени да мълчат. Този, който захваща да прави конспирация знае, че в нея трябва да са намесени ограничен брой хора за ограничен период от време. Конспирация, която обхваща цялото земно кълбо, стотици страни, които дори се намират във враждебни отношения една с друга и продължава вече почти година е невъзможна.
133
2
 
17
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 месец
КАКВОТО И ДА ВИ КАЗВАТ ЗНАИТЕ ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ.КОИТО ПЕЧЕЛИ ОТ ТАЯ ПАНДЕМИЯ ТОИ Я Е СЪЗДАЛ.НИКОИ НЕ НЕПРАВИ ПРОУЧВАНЕ НА 1000 ЗАРАЗЕНИ КАКВИ ЕДНАКВИ ЛЕКАРСТВА УПОТРЕБЯВАТ ПРЕДИ ДА СА СЕ ЗАРАЗИЛИ,ТОВА Е ЕДИН ОТ НАЧИНИТЕ ЗА ЗАРАЗА.И НА ДЕЦАТА ВЕЧЕ Е ЯСНО ЧЕ ВИРУСА СЕ РАЗСПРОСТРАНЯВА УМИЯЛЕНО ПО ЦВЛ СВЯТ ОТ ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНА МРЕЖА РАЗСПРОСТРАНИТЕЛИ ,ЕМИСАРИ НА СВЕТОВНИЯТ НОВ РЕД.
132
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
И какво, ако близките им се споминат, ще кажат, че е от друго и ще си продължат......
131
21
 
9
 
! Отговори
анонимна преди 1 месец
Направо да се отчае човек колко много оли.гофрени имало, но не само себе си ще уморят с нелепите си конспирации и елементарното и прост.ашко държане и неспазване на елементарни мерки, но и те ще си намерят майстора!