"Конспирацията" COVID-19: В целия свят има високо ниво на недоверие

Коментар на социолога Евелина Славкова от агенция "Тренд"
25 ное 2020 22:39, Анисия Иванова
215

Според почти половината от българите коронавирусът е изкуствено създадена болест, а близо 900 000 души у нас вярват, че чрез ваксината ще им бъде поставен чип с цел контрол. Има и голяма група хора, които не вярват, че коронавирусът съществува, показва проучване на социологическа агенция "Тренд".

"Има твърдо ядро от хора, които са изключително скептични по отношение на коронавируса. Има и хора, които просто не вярват в съществуването му като болест, дори да имат приятели и роднини, които са засегнати от коронавируса. Сблъсъкът между две различни мнения няма как да не остави усещането, че нещата не са както трябва", коментира социологът Евелина Славкова от "Тренд".

Още по темата

Тя добави пред Bulgaria ON AIR, че и друг път са правили изследвания, свързани с темата "конспирации", като много ясно се виждало, че в българското общество има процент хора, които възприемат много от случващите се неща като конспирация.

"Позицията на Швеция, че няма да налагат мерки, фалшивите новини, които се родиха в това отношение - всички тези неща засилват конспиративните нагласи. Двуполюсното мнение няма как да не влияе върху позицията на българското общество по отношение на това каква болест е коронавирусът", заяви Славкова.

Социологът посочи в "България сутрин", че има лек спад в дяловете на хората, които вярват, че всичко е конспирация, тъй като голяма част от обществото или лично се е сблъскало с вируса, или има близки и роднини, които са се сблъскали.

Славкова отбеляза, че не сме индивидуален случай и в целия свят има високи нива на конспирация по отношение на коронавируса.

"Тъй като наближават изборите, коронавирусът ще даде своето отражение върху резултатите. Партията на Слави Трифонов не я видяхме на протестите, не знаем много от нейните позиции, но много ясно и категорично заеха позицията на доц. Мангъров по отношение на коронавируса", каза още социологът от "Тренд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
0
 
! Отговори
Дърабъра преди 3 години
До "Чистач"Точно тези с "просташкото", според теб поведениеи особено пък тези с тежкия сарказъм,често са едни от най- умните и обективни хора.А не като тебе.., да се пра'иш на Мара интелектуалката.
137
0
 
4
 
! Отговори
Те преди 3 години
Медиите при нас са едни от най-контролираните и нагласени в Европа.Пишат и пускат само това което искат да чуем.Има го в световните класации по свобода на медиите.Мисля, че бяхме по зле от страни където може да се каже ,че са почти диктатура.Поради това нищо не вярвам.
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналистите така и не се научиха какво означава думата конспирация.
135
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
До ВИРОС НЕМАПо други показатели набират кадри. Тренд агенциите са крила на тамплиерите и др. видове "шахматисти". Всеки шахматист обаче има нужда от фигури - пешки, офицери и т.н. Всъщност толкова са се пристрастили към шаха, че им налагат забрани да играят тази игра. Но те продължиха. Сега играят с "живи фигурки". Известни са със своя "култ към разума". Описани са в религиите като "Лукавия", "Сатана", "звяра" и т.н. Възхищават се от калкулиращия потенциал. Не случайно насочиха обществото към компютъризирана и антиприродна среда, което по същество означава анти-божествена среда.
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Ставри, като те питаха дали ще се включиш в цирка Ковид, ти им отвърна" Тук в централния с гадости не се занимаваме" Достоен човек си Бай Ставри, уважение за теб
133
1
 
6
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
В целия свят има високо ниво на недоверие само туземния шоростак бай Грантьо се е вживял за по-голям католик от папата и по-знаещ вирусолог от Луи Пастьор. Скафандър, чемодан с тоалетна хартия и франко мазето, хипохондрий
132
2
 
11
 
! Отговори
Подвеждащо заглавие преди 3 години
Заглавието дори е подвеждащо-По-добре би било- В целия свят има НИСКО НИВО НА ДОВЕРИЕ спрямо вируса наречен ковид! Така би било доста по-добре,нали!?
131
2
 
17
 
! Отговори
До Dinosaurus преди 3 години
В този свят за всичко се плаща. Задай си въпрос, как така всички медии прегърнаха тази тема от момента, когато не повече от 20 души имаха "симптоми"? Големите случайности са само за големи ***!
130
4
 
8
 
! Отговори
ВИРОС НЕМА преди 3 години
Тая Евелина Славкова нещо е бая мургавичка и с характерни мексикански черти. Да не е от Факултето? по журналистика
129
13
 
6
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До АНКЕТА и до всички невярващи, отричащи, мрънкащи докато не им дойде до главата:Куку !!!!
128
3
 
1
 
! Отговори
Пребройте се преди 3 години
Участвайте в анкетата на коментар 120.
127
7
 
5
 
! Отговори
АНКЕТА преди 3 години
Анкетата върви добре. Един хипохондрик в предсмъртен див бесен ужас е дал минус 5 пъти. Щото не вярвам да има цели 5 глууупака тук.
126
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 184Абсолютно, подкрепям! Когато европейците колонизират двете Америки, индианците измират масово. Изчезват иначе велики империи в Южна Америка.Обаче не толкова заради войните които са водели, а заради болестите, пренесени от Европа с които са ги заразили.В Америка отглеждат лами, но никога не са имали кози, коне, крави, все животни с патогени на които не са били изложени и съответно нямат имунитет срещу тях.Думата "ваксина" идва от "крава" на испански - "vaca"!
125
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички кемтрейлс изперкали - постоянно се появяват нови вируси и бактерии. В човешката история това се е случвало десетки или стотици пъти. Пандемии в писмената история е имало поне 10. Стига сте си фантазирали глупости. Вирусът е с едтествен произход и който устоу ще даде по устойчиво поколение. Еволюцията е в действие както обикновено.
124
10
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ама я чакайте малко сега, я спрете се да пишете глyпocти преди да си използваме малко мозъка!!!Къде бе? Къде са тези, които вярват в това, че вирусът бил създаден умишлено и че щели да ни вкарват чипове в мозъка или къде беше?Защото аз не познавам такива хора!И не намесвайте Мангъров, и не само него а многото лекари и учени, които са на подобно мнение и то противоречи на мнението на костюмарите от щаба на Бойко!Мангъров не е конспиратор и той не отрича нищо освен безполезните мерки!!!
123
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава конспирация, в която да са немесени десетки милиони, които да бъдат принудени да мълчат. Този, който захваща да прави конспирация знае, че в нея трябва да са намесени ограничен брой хора за ограничен период от време. Конспирация, която обхваща цялото земно кълбо, стотици страни, които дори се намират във враждебни отношения една с друга и продължава вече почти година е невъзможна.
122
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи Слави се оказва моя човек.
121
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи все пак са останали трезвомислещи хора. И това въпреки цялото облъчване от големите медии и интернет компании.
120
5
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Вирусът е създаден чрез генно инженерство. Това си е биологично оръжие!
119
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невярващите да не са пристъпили до болницата...Е как да не е новата религия?А? Даже и инквизитори си имат. А горене на клади на невярващите предвижда те ли или само отказ от лечение и затвор? За един приятел питам.