Банско в навечерието на сезона: Ще има ли зимен туризъм?

Има неяснота и страх от фалити в курорта
Обновена: 28 ное 2020 21:13 | 28 ное 2020 17:15, Веселина Йорданова
81

Неясота и страх от фалити в Банско в навечерието на зимния сезон. Бизнесът е готов да работи по правилата на здравното министерство, но не знае ще има ли за кого. И въпреки частичния локдаун, от следващата седмица ски зоната ще се подготвя да заработи.

И без това крехкият лед, върху който се движи бизнесът в Банско, се напука допълнително преди дни, когато стана ясно, че идва триседмичен локдаун и резервациите за предстоящия 8 декември започнаха да падат, предаде Bulgaria ON AIR.

"Притесняваме се, че нямаме никаква сигурност, че след 21 декември ние ще стартираме нашата работа. Банско все пак е курорт от години, нашите поколения сме израснали с гостите в нашите къщи, адаптираме се спрямо ситуацията, но дали гостите ще се адаптират и удовлетворят от това да бъдат в стаята и да не излизат, да не ходят по така известните ни механи, няма гаранция. Наистина е трудна ситуацията", каза Рая Вълкова, която е част от туристическия бизнес в курорта.

Хотелите и ресторантите в Банско работят в несигурност и загуба от няколко месеца. Поддържат персонал с надежда за силен зимен сезон, но инвестициите не се връщат.

Надяват се и предложението на канцлера Ангела Меркел, което е за затваряне на всички зимни курорти в Европа, да не се приеме насеризоно.

"Аз не приемам мотива на г-жа Меркел за затваряне на всички европейски курорти, визирайки какво се е случило в австрийския курорт, минали са 10 месеца. Не може да се прави паралел, болестта вече е известна, болестта знаем как да се предпазим, имаме единни мерки, не е приемливо. Смятам, че сме положили всички мерки, полагаме всички мерки да защитим нашите гости, да защитим нашите семейства, самите нас. Апелираме към преразглеждане на заповедта", допълни Вълкова.


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
1
 
! Отговори
Атомик преди 1 месец
Мераците на Меркел за затваряне на зимните курорти са безумни и няма как да бъдат изпълнени. Планината и ските са равносилни на здрав дух и здраво тяло и аз с нетърпение очаквам пускането на лифтовете в Банско.
67
0
 
1
 
! Отговори
Димо преди 1 месец
Ще има! Поне аз ще карам! Планината е най-сеиф!
66
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Ама защо да няма?! Както коронакризата не спря летуващите по Черноморието, така няма да е причина и за зимуващите на Банско и останалите зимни курорти! Любители на ските винаги ще има, а в съчетание с уютна атмосфера и атракции, не може да бъдат спрени!
65
0
 
0
 
! Отговори
Готин преди 1 месец
А бе и ти си мислиш че си НЕКОЙ, ама кредитите са свършили работа. Пий си хапчетата, щот требен да се връщат!
64
1
 
0
 
! Отговори
Готин преди 1 месец
Зимен туризъм е имало и ще има винаги.
Друг е въпросът с туристите. Това е като да питаш в момента: Имаме ли болници?
Болници има, ама да се лекуваш в тях е невъзможно.
63
0
 
2
 
! Отговори
Веселяка преди 1 месец
Този сезон ще има глад.
62
2
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 месец
Бедняци, жените Ви ще бъдат разтърсени от мощен оргазъм, но не с Вас, не с Вас...
61
4
 
3
 
! Отговори
Скиор преди 1 месец
Отивам на СКИ и не ме интересува какво някоя си Меркел е казала. Тя може да командва в Германия, тук е БЪЛГАРИЯ. Само Българският Парламент може да забрани карането на ски, а правителството да внедри подобна забрана. Ние не сме Германска провинция, подчинена на РЕЖИМА на Меркел.
60
4
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 месец
Бедняци, успокойте топката....жените Ви все пак ще бъдат таковани от хора с пари....без значение дали някакви здравни терористи ще обявават измислици или не.....
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
няма да има такъв сезон какъвто го познават в Банско,ще ила 90% само българи,които ще подкрепят малкия хотелиерски биънес и къщите за гости
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не, няма да има
57
9
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 месец
Бедняци, най-големият Ви кеф е да поддържате ментарджии, защото тези ментарджии тормозят нормалните хора...
56
9
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 месец
до неразбралите

Печеля от бизнес, различен от кръчмарския.
55
1
 
16
 
! Отговори
НЕКОЙ ДРУГ преди 1 месец
До НЕКОЙ

Бетонско си е точно курот за бедняги - евтино, бетонно, чалгасано село.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НЕКОЙ

Ха-ха-ха дори да се скриеш под друг ник, пак си личи, че си оня дегенерат СТАРИЯ НЕСЕБЪР.
53
0
 
14
 
! Отговори
. преди 1 месец
До НЕКОЙ 47

Внимавай! Днес може да си "Некой" и дори да не знаеш какво да си правиш парите. Замисли се обаче, че понякога съдбата си прави много лоши шеги и можеш да стигнеш до там, че да няма какво да ядеш! Не ти го пожелавам, просто ти казвам да си имаш едно на ум и да не се големееш над болшинството от народа.
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НЕКОЙ

Бедняците очевидно сте вие с кръчмите и хотелите, защото не можете да изкарате дори 3 седмици без да работите и ревете държавата да ви раздава пари.
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Банско, морето, сините писти, абе, защо така не ви обичат хората? Чета коментарите....
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не. Няма да има.
49
19
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 месец
Бедняци бяхте по соца, бедняци сте и днес. Бедни и десни. Бедни и яростни. Затворени по домовете си от бедност. И искащи всички да приличат на вас...