Плевнелиев: Бяхме добре, във втория етап влязохме леко неподготвени

"Лекарите не са единни какво и как трябва да се реформира"
341
Плевнелиев: Бяхме добре, във втория етап влязохме леко неподготвени
Снимка: БГНЕС

През първата вълна на Covid-19 минахме добре, през лятото се отпуснахме, във втория етап влязохме леко неподготвени и с лоша дисциплина“. Това коментира президентът в периода 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев пред БНР.

Още по темата
Като недостатък той посочи все още липсващата у нас електронна здравна карта.

"Вторият признак, че здравната система е дълбоко нереформирана - имаме достатъчно лекари, болници и пари, има сериозно модернизиране на системата, но е необходима организационна реформа", каза Плевнелиев. 

По думите му самите лекари, лидерите, не са на една и съща позиция какво и как трябва да се реформира, затова министрите нямат политическата възможност да наложат едно или друго решение.

Надявам се този сектор да се събуди след шока от пандемия и да се направят промените, като сред тях е електронното здравеопазване. Не е трудно това да се направи, необходима е воля, закон. Трябва да се разчистят неефективностите, посочи още той.

Според него, когато положението е тежко, държавата е на ход и в ситуация на сериозна криза  "кесията трябва да се развърже".

"Твърдото фиксиране на едно ниско ниво на данъци, както е плоският данък у нас, предопределя да не се правят изключения за когото и да било. Колкото повече се сменят данъчните ставки към по-ниски, толкова повече държавата събира повече пари... В криза по-добре работи не селективното намаляване на данъците на един или на втори, а селективната помощ за нуждаещите се", смята Плевнелиев, според когото бюджетът за следващата година ще издържи на предизвикателствата на кризата и няма да се налага допълнителна ревизия.

По думите му президентът Румен Радев е нарушил закона, като за една година нито веднъж не е свиквал Консултативния съвет за национална сигурност, при положение че това трябва да се случва на всеки три месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
2
 
! Отговори
Гладен студент преди 3 години
Извинение: Моят коментар от по-долу касае 245, а не 247. И да посоча че 247 е обективен!
237
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрий се бе плъх
236
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
кои ти иска мнението я се скрии някъде
235
1
 
6
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
Недоказалият се астролог и президент тръгнал и още едно нещо от, което не разбира да коментира......Чудя се защо куцо, кьораво и сакато, все за това говори, и то такива дето нищо не разбират от това?Като пишманматематици и политици! А тоя буквално е куц, кьорав и сакат по всяка тема!
234
2
 
2
 
! Отговори
Гладен студент преди 3 години
Към 247. Вероятно знаеш какво означава демокрация! Познаваш и числата! Досега са 20:1! Единицата разбира се е от тебе самия! Този когото обвиняваш че живее в миналото всъщност живее в един реален, но за съзжаление, разкапан свят. А ти живееш ... Всъщност не знам как да го дефинирам. Просто си ми смешен и те съзжалявам. Избягвай форумите, правиш антиреклама на тези, които те издържат ...ц
233
2
 
8
 
! Отговори
Поп Грую преди 3 години
Кой те пита тебе, бе пyxльо? Що не пуснеш държанката си да се изкаже и тя по въпроса, а? Жaлкo, противно лeke.
232
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тебе пък кой те пита бе, ***?
231
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикДокато най-голямата ценност и цел на средния българин е да стане като някой, който "има много пари", ще сме на дередже бананова република. Защото в постсоциалистическа дупка да имаш пари не означава, че си образован, квалифициран, интелигентен или кадърен. Най-често означава обратното - че си безскрупулен, нагаждач, шанаджия, мошеник и престъпник, както и че най-вероятно не можеш да си напишеш името. Така че аргумента "он мноу успел, бе" си го запази за селската кръчма.
230
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 3 години
Всеки,който отрече,че този индивид на снимката не е Мистър ***,от едноименния филм "Мистър ***,ще е грях на душата му.
229
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колко ви плаща Банов за да му публикувате мнението
228
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лееко не сме били подготвени???!!А, кой спа цяло лято и обикаляше по селата с джипа?Кой спа цяло лято и не подготвиха болници, лекари, легла и т.н. за втората вълна? За която всички предупреждаваха, че ще е много силна.Та...лееекинко не сме били подготвени??!!!
227
1
 
27
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: SHEFA (номер 245)Аз знам защо. Защото е бивш комсомолски секретар. Те всички комсомолски секретари са като него - такива едни мазни, използват заучени фрази, говорят много а не казват нищо!Знам го от личен опит. И нашият комсомолски беше такъв като него.Като че от един кaлъп все едно са правени! Само говорят за ред и дисциплина, за стягане на (комсомолските) редиците... Такива неща. Казармени прийоми.
226
3
 
15
 
! Отговори
българин преди 3 години
Какъв "втори етап" те гони бе, Пльувньо???!!!COVID-19 се държи като всеки друг коронавирус.Науката познава общо седем вида коронавирус, които заразяват и разболяват хората, като най-новият от тях е SARS-CoV-2. Този, открит преди него съответно е SARS-CoV-1.Коронавирусите са открити още през 60-те години на миналия век, и като такива са чести причинители на обикновена настинка.Като такива, те имат сезонен характер - тоест сега няма "втора вълна", а просто им е сезона.
225
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте г.о реанимирали този политически труп
224
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Догодина по това време всички гербери и тяхното племе ще са изкарали криво ляво половин година по затворите, а децата им и внуците им сега по джипове ще ровят и ще спят в кофите.
223
1
 
21
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-ТОЕ ДА ТРАЕ.Е ПА ТОЛКО ДА МИ Е ПРОТИВЕН -НЕЗНАМ ЗАЩО?
222
2
 
5
 
! Отговори
сексуален изверг преди 3 години
До АнонименВикай колегата Роската бе
221
0
 
31
 
! Отговори
Тази плюмка преди 3 години
много често взе да се появява, Десито да не го е натирила отново да става политик!? Не го търпи вече в къщи, и на нея й писна от него.
220
1
 
14
 
! Отговори
Тоз преди 3 години
Хаскоуския *** опъва ластуните за да мисли и пак не става!
219
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Росен отмъщава на Бойко а Плевналиев на Борисов, при което единия в личен план се равнява на другия в заднешки план, тъй като единият дава а другият глЪта без да цеди