Снимки от Helpbook: След изкоп - детска площадка или като след бойни действия?

И още - как се спазва хигиена в магазините, улици без отводнителна система
15 дек 2020 18:30, Анисия Иванова
4

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме снимки от столичния квартал „Хиподрума“, на които се вижда състоянието на детска площадка след изкопни дейности. "Изкопът е голям и се разраства, а предупредителни табелки липсват. Огражденията не са съобразени с безопастността на преминаващите, което може да доведе до инциденти, особено при малките деца. Унищожени са съоръженията като пързалка, люлка, пясъчник и зелени площи. Навсякъде по алеите е оставена кал и като цяло гледката в района е като след бойни действия. Моля за Вашето отношение и привеждане на района в изрязен ред! ", се настоява в сигнала. Последва светкавичен отговор от район "Красно село" с обяснения какво се случва и с обещание теренът да се приведе в ред до края на годината.

В същия район настилката на част от улиците е в плачевно състояние. След извършен общински ремонт е поставена асфалтова настилка, но без нужната отводнителна система. В резултат на дъждовете са се образували огромни локви и очевидно ще е нужен нов ремонт съвсем скоро.

В близост са съседни улици с настилка от павета, които поради сериозно засиления трафик през последните месеци са далеч от добро състояние. Паветата са пропаднали, а на места липсват, като са се образували огромни дупки, което допълнително затруднява придвижването на автомобили и пешеходци.

В пратформата постъпи и обезпокоителен сигнал, насочен към БАБХ, относно поддръжката на хигиена в обект от верига хипермаркети. „На щандовете с насипни закуски и хлебчета, вместо нормални найлонови ръкавици, имаше някакви неадекватни изрезки от пликчета, с които е невъзможно да се работи и вади нормално. Те падат от ръката. Хората без да искат пипат продукти, които няма да вземат. При сегашната епидемия, когато хигиената е от изключително значение, е недопустимо подобно нещо. Преди тези изрезки, имаше малки правоъгълни пликчета, които също падаха, но с тези не може и да се хване нормално“, пише възмутеният потребител и моли за спешна проверка.

Това са част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всекиден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова изпълнява предизборното си обещание да влезне по кварталите.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
супер е
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подготвят да отворят басейн. На следващите кадри се виждат гьолове, кото ми приличат на пункт за дезинфекция от болестта ШАП по чифтокопитните животни.Заради дезинфекция са го направили да има гьолове. Като минават чифтокопитните да си почистват копитцата.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно детска площадка за пейнтбол или бъдещ басеин. :D