1 729 новозаразени, те са 20,4% от изследваните с тест

110 души са починали през последните 24 часа
Обновена: 31 дек 2020 06:21 | 31 дек 2020 06:18, Елка Василева
184
1 729  новозаразени, те са 20,4% от изследваните с тест
Снимка: архив, БГНЕС

1 729 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие у нас. 110 души са починали, показват данните от Единния информационен портал.

За изминалите 24 часа са направени 8 475 теста. 4605 са направените PCR тестове, 3870 - антигенните. Положителните проби представляват 20,4 процента от всички изследвани.

Още по темата

В София саустановени 314 нови случая, следват Варна със 143 и Пловдив със 139 новозаразени.

Порталът отчита като оздравели през последното денонощие 2933 души. В болница остават 4831 души, от тях в интензивни отделения са 467.

От началото на имунизацията срещу COVID-19 нас са поставени над 4600 ваксини, 714 от тях през последното денонощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в България на властта не и дреме за хората, и така е от много отдавна.социализъма само обезличи човешките ценности.
119
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето от заразените са комунисти, които не вярват.
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този лабораторен "вирус" Няма спирка братче! И не се чудете що НАТО бездейства цяла година вече! -:) Нова "политика" там където Най малко очаквахме! Но и това ще мине!
117
0
 
9
 
! Отговори
математик преди 3 години
Тук не е ясно кой за какво спори. Да, във вторниците и ден след всяка почивка има повишение, защото така работи статистиката с натрупване. Човек може да остане с впечатление, че някой се радва, че хората умират. Да, има понижение и на процента новозаразени и на починалите за последните седмици. Жалко, че тук не могат да се качваат линкове, но си отворете НСИ. Графиката ще ви избоде очите. С това никой не защитава правителството, напротив. Те по принцип мразят статистиката.
116
6
 
6
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен 144Това е така, но не променя факта, че починалите в почивните дни са по-малко. А този факт проваля всякакви статистики, защото това е невъзможно. А това компрометира всички данни и означава, че те са фалшиви.
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спорът е безмислен. Не е ясно един човек починал примерно в събота кога влиза в статистика. Затова се прави нещо просто - взимат се средни данни за седем поредни дни и тези изкривявания заради почивните дни изчезват. Сега покрай Коледа може би седем поредни дни не са достатъчни, а трябва да са 14 дни, но това е подробност.
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре, днес, вчера... Данните за вчера ги публикуват днес, данните за днес ще ги публикуват утре, не го забравяйте! Днес 31 декември е работен ден, макар и малко по-особен. Вероятно и за днес няма да има намаление на броя на заразените и починалите, но после следват три почивни дни, през които се правят малко тествове и няма кой да регистрира починалите, така че да видим какво ще е положението във вторник, сряда и т.н.
113
3
 
1
 
! Отговори
до 133 и 134 преди 3 години
А сега проверете числото за вторника 15-ти!? На следващия ден, било то събота или петък се отчита това, което е засечено до полунощ на предния ден. В понеделник или първия ден след почивка няма как да стане това, защото стистиката не е работила пълноценно. Това си е тренд от месеци. Няма защо да спорим за това, когато хората умират.
112
1
 
7
 
! Отговори
До 136 преди 3 години
До АнонименЗа какво да се радваме? Без пари, нарастващи цени, данъци и държавни дългове,Без пари и дори с работа обричаща на доживотна мизерия без бъдеще. Без няма живот !!! По-добре умрял отколкото без пари и обречен беден работещ до живот.БЕЗ ПАРИ == УМРЯЛ
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се радваме изобщо,да бъдем реалистиКато видим бройките от 15 до 30 Януари тогава ще сме убедени..Честита Нова Година на всички,пазете се и пазете другите
110
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно не вярвам на тая статистика, като погледнеш графиката и виждаш една синусуида със пикове в сряда и четвъртък и спадове в почивните дни, абе комична работа, айде може да оправдаем новите случаи с по-малко направените тестове в тези дни, ама бройката на починалите някак си нереално стои, сякаш вируса в България почива :)
109
0
 
2
 
! Отговори
до 128 преди 3 години
Винаги следи вторника след уикенд, или един ден след почивка. Срядата може да са били 160, но ти си намери данните за предходния вторник и ще видиш, че са по-високи. Това е най-малкия проблем, обикновена статистика. Големият проблем е другаде, ама ти се вкопчи в обикновена бакалска сметка. А на някои хора това им е работата.
108
2
 
8
 
! Отговори
Ваксинар преди 3 години
Чакаме скоро да стартира списък с първи случай на умрял от новата ваксина.След този спад ще нагласят бройките ще изчакат хора още малко да се успокоят и после пак сплашване малко преди да внесат новите дози ваксини които задължително трябва да ги сложат.
107
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От всички мерки работи само една ,спирането на децата от училище !? Другите не се спазват и просто стават излишни !
106
2
 
10
 
! Отговори
Тост преди 3 години
Да РЪКОПЛЯСКАМЕ на лекарите за оказваната неадекватна медицинска помощ благодарение на която броя на починалите не намалява !!!
105
2
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Не грешиш - две седмици след празниците ще има скок, но не заради целувките и прегръдките, а заради отварянето на училищата и детските градини - нова доза трупове, гарантирано от НОЩ и ГЕРБ
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 121Абе човече, как да ти се обясни, че последната сряда е все едно обикновен "вторник" за статистиката. В понеделника не работехме, така че вторника 29-ти не "регистрира" натрупването. Хайде помисли малко и със здраве!
103
4
 
7
 
! Отговори
Миткалото преди 3 години
До пияница мистикТрагично е положението вируса има нужда от поддръжка, за да удължат извънредното положение и да насилват погазват и ограбват хората както финансово така и техните и без това останали все по-малко свободи и граждански права.
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видите какво ще стане след празниците.Сега купони,прегръдки,целувки,а след две седмици-бум на новозаразени и затваряне до пролетта.Дано да греша,ама кой знае.
101
1
 
13
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 3 години
На осмо място в света по брой умрели на един милион души население!!!Благогодарим ти Бойко Ага!!Прочее,днес в кое помашко село ще си с жипката?