Хора на изкуството на протест: Отворете школите!

Те настояват организациите, свързани с изкуство, отново да работят
Обновена: 16 яну 2021 15:44 | 16 яну 2021 13:52,
29
Хора на изкуството на протест: Отворете школите!
Снимка: Кадър Нова тв

Хора на изкуството протестират в София и във Варна. Те искат зали и школи за изкуства, които са пряко засегнати от ограничителните мерки, отново да отворят врати.

Протестът пред здравното министерство е под наслов "Изкуството е живот- душата на един народ!". Там са се събрали хора от различни краища на страната, а искането на протестиращите е да започнат отново да работят организациите, свързани с изкуството, здравето и спорта.
 
Според тяхно проучване над 85% от родителите и потребителите са готови да се върнат в школите. Хората казват, че не издържат финансово, тъй като през 2020 година са работили само няколко месеца. След Министерството на здравеопазването, недоволството ще се премести пред Министерството на културата.
 
Все пак диалог има. Представители на протестиращите бяха поканени на среща с министър Ангелов и министър Банов.
 
Протестиращи се събраха и в Морската градина във Варна. Всички са категорични, че наложените мерки им пречат да осъществяват своята дейност. Те са готови да предложат на Министерството план за действие на изкуството при форсмажорни обстоятелство. 
 
Протестиращите ще се придвижат до сградата на Общината, където ще има демонстрация.
 
Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До спорта е здравеНо започнах да ходя на танци и живота ми се преобърна - запознах се с много хубави хора, с които се забавляваме постоянно,плющите ли се редовно?
25
1
 
6
 
! Отговори
Изкуствоведи преди 3 години
Да си го кажем честно-протестират,защото от това си изкарват хляба и за съжаление нямат приходи от много време. Не се правете на чак такива изкуствоведи и милеещи за изкуството. Да тропаш хора не е чак такова висше изкуство. И типично за БГ има ли протест задължително има някой да друсне едно хорце. То за това са такива успешни всички протести !
24
3
 
2
 
! Отговори
Папата преди 3 години
До абсурдистанСелянин
23
9
 
7
 
! Отговори
абсурдистан преди 3 години
Точно тези две парцалеси говорят за изкуство ? -ха ха ха - със залите за тропканица и пощипваница .Абе *** , Истински хора на Изкуството умират ! Лекари , Учители, Мед.персонал умират - те не разбирали - гнусни нискочели егоистични същества !
22
2
 
4
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Селските стопани, кога ще ги оставите и те малко да протрстират? На работата-лекото и на хляба - мекоти(черния хайвер)!
21
5
 
10
 
! Отговори
спорта е здраве преди 3 години
Разбирам и двете мнения в двете крайности - до преди 2 години бях типичния *** - само на работа и вкъщи, само в колата, всякаква храна и по много, бях станал почти 100 кила и боледувах редовно и бях вечно недоволен от всичко... Но започнах да ходя на танци и живота ми се преобърна - запознах се с много хубави хора, с които се забавляваме постоянно, свалих над 20 килограма, не боледувам, гледам позитивно на всичко или с две думи - не съм бил толкова щастлив... нямам търпение отново да отворят.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкуство.. защото сме загрижени за духовността на народа или за заплатите си?Изкуството може да зарадва сетивата,но духовността на човек се основава на мисловният процес в епидемия или извън нея.Може да гледаме балет,танци,концерти и online.
19
4
 
9
 
! Отговори
Чичо ви преди 3 години
На обикновения български битовак му дай маса с ядене и пиене, изкуство не му трябва на него.
18
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Търсачи на силни усещания. Ами вирусът.
17
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само така хора ,на бунт срещу ковид измамата и ограниченията.Отворете всичко.И върнте нормалния ритъм на живот.Музиката е любов и има високи нива на вибрации.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздрави от най райския край на планетата Австралия, тук корона вирус няма на целия континент, зимам 5 цифрена заплата долари гледам си лайфа, кеф ти гмуркане в рифа, кристално чусти плажове, наблюдаване на китове, разходки из джунглите до някои съвършен водопад, няма задръствания карам си автоматика доволно, климата ми идва бонус. А тия дето ми цъкат минус ми дреме на австралиския паспорт ето тук гледайте и дишайте по леко ***/2z0IBCz
15
4
 
13
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
"организациите, свързани с изкуството, здравето и спорта." Хахаха хахахаха там е, там е. Освен това, гларусите явно считат и фитнесите за ателиета за изкуство. Хахаха хахахаха
14
6
 
4
 
! Отговори
До ГосТ преди 3 години
Алоооу npocтолюдието не почивате ли?
13
3
 
5
 
! Отговори
Генади преди 3 години
Обзалагам се че Мая мафията стои зад всичко!
12
1
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Из.... кое ? Я се стегнете малко. Смях, наистина. милко калайджиев там ли е ? Хахахаха
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смях....
10
8
 
9
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Аз подкрепям. Нека се веселят хората. По-добре да си си направил кефа, пък да става каквото е писано.
9
5
 
12
 
! Отговори
Каменов преди 3 години
Изкуството винаги е оцелявало и в най-черните времена и епохи. Всъщност много пъти то ни е съхранявало като хора. Периодът е наистина пагубен за съвременното изкуство, но не се и съмнявам, че след мрака ще дойде светлина и то пак ще процъфтява!
8
13
 
15
 
! Отговори
VH преди 3 години
Е нема що. Особено школите за народни танци, дето се нароиха до безкрай. Да друсаме хоро и да живее селенията.
7
5
 
10
 
! Отговори
До Чочо преди 3 години
Бих добавил и че без изкуство сигурно щяхме да сме на нивото отпреди поне 15 века