Българин спечели "Оскар" за военна история

Авторът ще гостува в предаването "Операция История" на 24 януари
11
Българин спечели "Оскар" за военна история
Снимка: Операция История, BulgariaONAIR

Камен Невенкин е българин от Панчарево, посветил преди 20 години живота си на военната история. Той е най-издаваният български автор, пишещ само на английски език за Втората световна война и издаван само в чужбина. През 2020 година с книгата си "Крепостта Будапеща. Обсадата на унгарската столица" печели най-авторитетната класация на сайта за книги за военна история – Стоунбукс.

Той печели състезанието в съревнованието с над 20 000 заглавия. Още по-ценна за него е оценката на редакторите на книги за военна история, които нареждат творбата  му сред шестте най-стойностни книги на тази тематика, издадени през 2020 година в целия свят. Престижното признание за българина може да се определи като спечелване на "Оскар" за военна история за 2020 година. Книгата му за Будапеща е в два тома, над 1600 страници, e преведена и на унгарски език и е определяна като едно от литературните събития на годината в Унгария.

Оказва се обаче, че Камен Невенкин е далеч по-известен в чужбина, отколкото у нас. Благодарение на участията си в предаването "Операция История" документите и фактите, до които е достигнал по време на своите изследвания стигат и до българските зрители, а не само до неговите читатели в чужбина. Негова книга за немските танкове през Втората световна война, издадена през 2008 година, в момента се продава в Amazon за 579 долара, тъй като се счита за библиографска рядкост.

Тази неделя, от 16:30 часа, в историческото предаване в ефира на Bulgaria ON AIR той ще разкрие фактите и митовете за англо-американските въздушни удари над София през Втората световна война. Ще отговори и на спорни въпроси, като използвани ли са специални детски играчки-бомби, искал ли е СССР бомбардировките да спрат или напротив е проявил желание те да бъдат продължени и защо всъщност България е обявила война на САЩ и Британската империя.
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите англо-американски благодетели са искали да разчистят терен за утрешната София, да израстне по-модерна и красива! И да я попрочистят от старци, които ясно не са продуктивната част от обществото. Не са успели да сринат "Александър Невски", който е символ на православието, забравих как го беше нарекъл юдеят Мони Паси. Но пък успяха да разрушат Държавната печатница, която печатеше на кирилица, забравих как я нарече гениалният фантаст Любен Кроко Дилов - Баща. И Народния театър. И 12000 сгради
10
1
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
За хан Кубрат много отдавна се знае защо е погребан в днешна Украйна - защото там е имало Българска държава, преди да бъде основана нашата от Аспарух ! Това, че не го знаеш, си е твой проблем. За покръстването също се знае, че е извършено с царски указ - по друг начин просто е било невъзможно да стане тогава масово, така че нищо ново не казваш.
9
3
 
11
 
! Отговори
Мвр преди 1 месец
НА РОСКАТА МАЛКО ХОРА МОГАТ ДА МУ СТЪПЯТ И НА АКЪЛ И НА ОРДЕНИ!НОСИТЕЛ НА КРЪСТТА ЗА ЗАСЛУГИ КЪМ ОТБРАНАТА!Чест и почитания на голям офицер!
8
4
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
Най-смислено предаване в ефира!Продължавай така, особено за Северна Македония!
7
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оскар заслужава дамо един човек в България , защото един единствен прави проучвеане в дълбочини от Историята и не лъже като Комунистите на ДС

Стоян Иванов Динков е български геополитик, писател и художник, син на поета Иван Динков.
Динков е известен и с публичните си неоосманистки позиции и твърденията, че:

„Османската империя спаси българския народ.
Българското възраждане е плод на руската пропаганда.
Нашият най-близък приятел е Турция.
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Операция История кога ще излъчи Документален Филм за Насилственото Похристиянизиране и Салавянизирне на Българския Народ през 866 г. от Византия , което не е никакъв опит за Пропаганда а самата Истина за която поне Децата и следващите Поколения имат пълното Право да узнаят

Един Въпрос който дожден днешен няма Отговор е защо Хан Кубрат е погребан в Земите на днешна Украйна а не в България?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оскар за книга...доообре!
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грозен си Росене.
3
0
 
22
 
! Отговори
Отровна гад преди 1 месец
Българските издателства не плащат на авторите за книгите им.
Българските издателства карат българските автори да си плащат ако искат да им издават книгите.
За това талантливите български писатели ги издават в чужбина, а не в България!
2
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе защо не махнете Риномет от екрана,бе. Тоя слабо-умник...
1
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грозника Росен.