Радев за случая със сина си: Няма повече да коментирам този режисиран скандал

Президентът призова за разследване на злоупотребите с европари
Обновена: 11 фев 2021 19:59 | 11 фев 2021 19:20, Анисия Иванова
421

Президентът Румен Радев призова журналисти и служби да разследват злоупотреби с европари в периода от 2015 до 2018 година. Държавният глава обяви това в отговор на въпрос за казуса с обществената поръчка на джипове за МВР, разследвана от ОЛАФ.

„Аз очаквам от вас, медиите, да бъдете не по-малко активни и по други констатации на ОЛАФ. Към констатацията на ОЛАФ и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници”, които облагодетелстват, според техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България и ощетяват европейския бюджет.

Още по темата

По разчети на комисията за периода 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим. И колкото сега този скандал да се потиска преди изборите, след тях най-вероятно България ще трябва да плаща”, заяви президентът.

Президентът коментира и случая със сина си Георги, който бе на парти с непълнолетни връстници в апартамент в София.

"От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал. Вие, медиите, имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост. Установете ги вие. Аз не съм разследващ орган”, заяви той, цитиран от Нова тв.

Коментарът на президента беше на откриването на годишната археологическа изложба в Националния археологически музей.

Преди няколко дни от Президенството официално съобщиха, че синът на Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. "Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност. Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни", заявиха от прессекретариата на държавния глава.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов също коментира скандала и лаконично заяви, че синът на президента Румен Радев е сред тийнейджърите, които са били хванати на шумно парти в хостел в центъра на София през изминалия уикенд, но там си работило МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
0
 
2
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ЗАЩО ФИГУРАТА ИЗЛЪГА ПУБЛИ4НО 4Е СИНЪТ МУ НЕ Е У4АСТВАЛ !!!!!!!!!!!! ТОЙ ЛЪЖЕЦ ЛИ Е ИЛИ НЕ !!!!!!!!!!!
328
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гергов снощи ви каза истината лъснахте........от вашата кухня......всички сте книги прочитени.Е това е истината.
327
0
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
До Анонимен348що, баща му като помете инвалид кво стана? уволниха половината кат
326
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми Радев какво да добави по темата? Каквото и каже, ще се излага още повече. И да не говори, другите ще продължават да си го обсъждат, защото е тъ.пчо
325
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименУспокой се, хахо!
324
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФИГУРАНТА СЕ ОП#РОС#ТА#ЧИ НАПЪЛНО , НАПЪЛНО СЕ КОМПРОМЕТИРА , ОЧАКВАМЕ ПОРЕДНАТА МУ ПРО#СТО#ТИЯ СЪС НЕТЪРПЕНИЕ !!! ДОБРЕ , ЧЕ ГО ИМА ТОЯ КЛО#УН , ЗА ДА НИ РАЗСМИВА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ , ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ !!!
323
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с кое е морален радев-натискал секретарката по ъглите и я осигурил с апартамент и още една заплата на гърба на народа, лобира за либерийските пристанища,назначава посланици по смс-и, на брата на любовницата на Черепа-100000 лв за развитие на бийтбоксърството в Бг(пълен смях), социално слаби му финансирали кампанията, съветниците му разнасят секретни документи,ОЛАФ го натискат с разкрития за злоупотреби на служебните му министри и това е само началото, излагацията в Естония и кой знае колко още
322
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямат право да коментират семействата на политиците само хората,които живеят под диктатури. Ще му се на *** и крие тоталната си липса на адекватност и в политиката,както и в личния живот под разни фрази като активно мероприятие. Той така разправяше и за Естония,ама президентката им ясно си беше написала всичко в профила и цял свят му видя резила. Това поне е само за вътрешно ползване, в нормалния свят трябваше вече да е подал оставка.
321
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФИГУРАНТА, доказа за пореден път , ЧЕ за нищо не става . Както постъпва със семейството си и лъже !! ТАКА постъпва и на поста КОЙТО заема , постоянно се конфронтира и търси евтина реклама , ЗА себе си !!
320
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синът на Радев с какво е по -различен от останалите,та не спазва мерките и участва в купони? Утре,ако се надруса и качи на мощен автомобил и помете някой както стана с Милен Цветков,защото се чувства недосегаем?
319
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 346И въпреки това, той е син на Румен Радев, независимо от обстоятелствата, болшинството некадърни *** няма никакво право да коментира Българският Президент и семейство му!
318
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 345С чест и достойнство бившата съпруга и сина му са се изнизали днес от задния вход на 4-то РПУ и са зарязали колата си пред полицейското. "Чест", "морал", "достойнство"и т.н. Май приближени бизнесмени на Радев разследват, че са си зарявали ббббоклуците където им скимне.
317
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парцалите и отпадъците на обществото надигнаха вой,скимтят от злоба и страх, не могат да се примирят с това, че човек като Румен Радев заема такъв държавен пост. Най-пропадналата пасмина плюе по Радев, по своите - не! Заразлика от ***, Румен Радев е Български Президент и има чест и достойнство, той защити семейство си и детето си, *** нямат тези качества и не правят това!
316
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 340 Хаха"морален"? "Безотговорен", "нагъл", "лъжец" и т.н. Те го гепиха за орехчетата за подмени параметри на обществената поръчка. Той: ама следете другите процедури. Ти се писа, че се бориш срещу техния морал. А правиш същото. Отговаряй за твоето деяние. Като валадика хванат по време на великдененски пости. Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря. "Морален"??? Хаха!
315
13
 
3
 
! Отговори
3 преди 3 години
СЛАВИ - ПРЕЗИДЕНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
314
10
 
1
 
! Отговори
2 преди 3 години
Слави президент!
313
11
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
СЛАВИ- ПРЕЗИДЕНТ!
312
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 336"Моралния"?В сравнение с *** като теб и болшинството гербаджийска ***, Румен Радев е морален.За съжаление *** са много в България!
311
6
 
16
 
! Отговори
Фатмак преди 3 години
Абе фигуранте,днеска синчето ти е било в полицията с майка си.а ти къде беше?под полата на диас сигурно
310
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи да режисираш чекмеджета и да черниш някой е добре. Но да ти изкарват на теб кирливите ризи не е добре. Хм! А някои джурналисти не спазват партийната линия. Може и да разберат какво бе преди 10.11.1989-та! "Кръгом. Бегом марш"!