Цял ден температурите ще са минусови, жълт код за студ и сняг

Леко затопляне ще настъпи от четвъртък
14 фев 2021 08:24, Елка Василева
6
Цял ден температурите ще са минусови, жълт код за студ и сняг
Снимка: архив, БГНЕС

Жълт код за студ и сняг е издаден от НИМХ за цяла България за днес.

Времето ще се задържи облачно, в по-голямата част от страната с валежи от сняг, значителни в Родопската област и крайните югоизточни райони. Почти без валежи ще бъде в Дунавската равнина и североизточните райони от страната. Ще духа до умерен, в Източните Родопи и Югоизточна България временно силен север-североизточен вятър. В южните райони на страната ще има има виелици и навявания, сочи прогнозата на НИМХ.

Максималните температури ще бъдат предимно между минус 4° и 1°.

През нощта срещу понеделник от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно, главно по южното крайбрежие с валежи от сняг, значителни на юг от Бургас. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между минус 2° и 2°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър и с него температурите ще се понижават. Ще бъде много студено и в комбинация с вятъра ще има опасност от измръзвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 10°, на 2000 метра - минус 17°.

В понеделник облачността временно ще намалее, в много райони до предимно слънчево, по-късно отново ще се увеличи. Вятърът за кратко ще бъде от северозапад и дневните температури слабо ще се повишат, но сутрешните ще са още по-ниски, особено в югозападната част от страната, до около минус 15°.

Във вторник от север-североизток ще нахлуе още студен въздух и дневните температури в по-голямата част от страната ще остават отрицателни. Облачността ще е променлива, на отделни места ще има и слаби превалявания от сняг. В сряда сутринта ще е ясно и много студено. През деня от запад ще се заоблачи; вятърът чувствително ще отслабне, в много райони и ще стихне.

От четвъртък ще настъпи леко затопляне, като дневните температури ще са положителни. Ще има и слънчеви часове, сняг може да превали на места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
У преди 3 години
Няма значение дали са крадени едни дърва или законно отсечени. По-лошото е че са отсечени за горене и после почват срутища и кал и наводнения. Гората е нещо много деликатно и не случайно имаше Лесотехнически институт (сага не знам). Преди сеч, се съобразяват 1000 неща-цяла наука е, а не да се реже както е удобно. Има места където всичко са опоскали и няма едно дърво да кацне птица, аз го видях това в северна Индия
4
5
 
0
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
До 2. Язе само на крадени дръва карам.Нашту селу е планинско,горъ могу,сагъ да давам пари за *** ли? Лани лятос *** фана горскио,че режа с резачката и *** глоби.Ама ич не ми пука.Тоаа от разправя,че му парило на очите ? Кът кара 20годишна барака кадя пуши и е дизел не му пари сал печките на твърдо гориво му пречат.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къкфа радусна нувина. Да дръжи стуууд тка ду април
2
10
 
5
 
! Отговори
Мнт преди 3 години
Тоя циничния отдолу на *** и крадени дърва ли се топли.Заради такива не мое се диша и пари на очите . И накрая си хвърлят жаравата в казана за смет . Разделно събиране значи. Селю.
1
4
 
13
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Гражданятааа? Сейте си у къщята,да не тръгнете по тва време у балкана дъ одите? От акъл няаате ! Знаите си тричавия г,з да не ривете после.И по леко с климатиците ,че отиде половината заплата.