25 хиляди поиска ваксина в е-системата за часове

На моменти системата се срива заради претоварване
23
25 хиляди поиска ваксина в е-системата за часове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

25 хиляди са се регистрирали в електронния портал за ваксиниране до тази сутрин. Това сочи справка на Министерството на здравеопазването.  

Още по темата

От ведомството уточняват, че най-много регистрирани са в София. На въпрос има ли проблем със записването от институцията заявяват, че „системата работи“.

Още снощи много хора се оплакаха на Facebook страницата на министерството, че не са успели да се регистрират успешно. Системата им изписва  „Проверете данните си и опитайте отново“ при вярно попълнени данни. Установи се и проблем за желаещите да се ваксинират, чиято лична карта не е издадена в София.

Електронният регистър за записване за ваксина работи от вчера следобед от 17 часа. В него в четири стъпки всеки гражданин може да си запази час за поставяне на ваксина срещу COVID-19 във всички имунизационни центрове .

Платформата работи с една седмица напред, затова може да се запази час най-рано на 11-и март.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората явно искат ваксина обаче са виновни производителите не правителството дето дреме какво ще му нареди бащицата-майка Пари-пари много пари
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 18
И още нещо... Щом твърдиш, че за НЕзадължителните ваксини задължително се подписваш на някакъв формуляр, значи или ти плащат да ги пишеш тези неща, или никога не си се ваксинирал с нормална противогрипна ваксина, която се продава в аптеките и НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА... :) ... За нея защо не се подписваш, знаеш ли? ... Ами елементарно... защото експерименталният й период отдавна е приключил, за разлика от този на Ковид-ваксините... Хайде успех с професията... :) ...
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 18
Ами не... Ти явно си "зауухав" (каквото и да означава това)... То е ясно като бял ден, защо се подписваш, но щом искаш да си опитно мишле, аз нямам против. Ваксинирай се и така... :) ... Твоя работа... Обаче е хубаво хората да знаят. Между другото за нормална противогрипна ваксина, която не е задължителна не се подписваш на такива листчета и така...
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предполагам, че няма да си направите труда да прочетете Конституцията, но пък за сметка на това бързате да се ваксинирате, затова ще ви улесня. чл.29 т.2 "Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие." ... И така... Подписвате, че сте ОК да се извършват с вас опити и се ваксинирате... Успех, аз лично ще пропусна! ... :) ...
19
1
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 1 месец
Ама много си зауухав, на другите ваксини не с еподписваш единствено защото са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ !!! ама нали су УМЕН и пак се вкара в некви филми ! хахаххаха
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"25 хиляди поискаха ваксина в е-системата за часове" - Толкова ще са и за векове... хахаха ... Март месец 2020 година тоалетната хартия свърши пак за часове. Предполагам тези същите я изкупиха... :) ... Няма да е лошо да прочетете чл.29 т.2 от Конституцията на България, за да разберете защо за ваксина срещу Ковид 19 се подписвате на едно листче, а за другите ваксини не се подписвате никъде... :) ... Ще е хубаво да го направите преди ваксинацията... Всъщност не е лошо да я прочетете цялата... :)
17
2
 
5
 
! Отговори
Хахахха Кефите ме преди 1 месец
А 15 ти като нема си биеш ваксина ше живееш до 150 сигурно а ? Хахахха паляячо не кълни хората, че не се знае теб какво те чака без или със ваксина, по-добре си трай, че ти се смеят хората в момента на глупостта
16
2
 
3
 
! Отговори
DO 15 преди 1 месец
Там където ме пращаш да ме чакаш :)
15
5
 
2
 
! Отговори
до до 10 преди 1 месец
Уринирай където искаш, аз ще пия една бира на гроба ти като си вземеш ваксината. За здраве де, за моето. Ти твоето си го пази с ваксина. Листовките са официални, с голяма удивителна, че са експериментални и са на сайта на МЗ. Супер е всеки капацитет като тебе да се бодне, че много ще млъкнете, а как работят ваксините- капацитети са обяснили.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анелия преди 1 месец
От Българина по-страхливо племе нема !
13
6
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
АНАЛГИНА има 100 повече странични ефекти от сека една ваксина, прочетете и з алекарствата, които пием всеки ден без дори да се замисляме, щото ни заболяла главата, много са имаме ги във всяка аптечка, даваме си ги дори на децата. Замислете се за този факт и пак помислете кое е по-опасно.
12
5
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 1 месец
А ти си учен и знаеш ваксината за Ковид, как точно ти променя ДНК то така ли? Защо вярваш в това, а не в обратното, ти некъв авторитет ли си, името ти как е ? Кой те познава, ти уринираам на ДНК то баламурниик !
11
0
 
8
 
! Отговори
АНАЛГИН преди 1 месец
Нечести (проявяват се при по-малко от 1 на 100 потребители)
Кожни обриви, понижаване на кръвното налягане, нарушения в сърдечния ритъм (учестена или неравномерна сърдечна дейност).

Редки (проявяват се при по-малко от 1 на 1 000 потребители)
Левкопения (намаляване броя на белите кръвни клетки, което увеличава вероятността от възникване на инфекция); макулопапулозен обрив (образуване на кожни плаки и възли); реакции на свръхчувствителност (анафилактични или анафилактоидни ре
10
4
 
10
 
! Отговори
до Въпрос преди 1 месец
Някои сме ваксинирани преди 1989г. с класически ваксини и не сме били обект на генно инженерство. Второ- тогава на пазара не е имало ваксини с листовки, на която с удивителен знак да пише, че е все още на изпитателно ниво. Справка- сайта на МЗ. Има ги листовките, виж си ги умник. Трето- останалите неща, които си изредил като цигари и алкохол не ти скапват ДНК, а дори и вредни преминават през естествен филтър като стомаха и белия дроб. Не ти го мушкат в кръвта, майлоъмник.
9
15
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Да ви питам колко трябва да си страхлив и невеж, за да те е страх от ваксина? И то при положение, че всички са ни поставяли далеч по-опасни ваксини като деца. Друго, което не ми е ясно, ядете секакви гносотии буквално секакви, пушите по 2 кутии на ден, пиете ментета страшни от 14 годишни, мааате амфетамини и се друсате още от 11....а сега пълните памперса от ваксини? абе хора.....що сте толко зле?
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"25 хиляди поика ваксина" - туй бългасрки много трудна бе
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 5

Айде стига с тази руска ваксина бе! 65 % от руснаците не искат да се ваксинират с нея!
6
6
 
9
 
! Отговори
Амеби преди 1 месец
А някои имат претенции, че не били стадо! Айде плебеи юруш на ваксинитеее. Боц, боц. Дано има и после кой тъй грижовно и да ви лекува, както в момента ви подканят.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представяте ли си да пуснат руската ваксина ?! Блокажът на системата ще бъде пълен!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Системата може и да е заработила от 17:00, но достъпа до нея за записване стана в 17:30. Обещаха 17:00 и не го изпълниха.