Румен Ралчев за убийството: Показността напомня на 90-те години

Връзката между поръчителя и извършителя се къса, заяви той
8 апр 2021 09:50, Петя Славова
34

Има ли повече яснота кой е извършителят на показното убийство на бизнесмен на Околовръстното шосе в София дни след пристъплението?

"Методът на убийството е средновековен, а връзката между поръчителя и извършителя се къса", заяви ген.-майор Румен Ралчев в "България сутрин".

Още по темата

Според него показността на случая напомня на 90-те години, когато настроенията бяха обострени, но по думите му е по-интересно защо престъплението е било извършено само дни след избори.

"Най-вероятно има много ангажименти покрай изборите и веднага след тях, задължително по българско правило, започват рокади. В срок 48 - 72 часа, които щом преминат, нещата стават малко по-различни", поясни експертът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Повишената ангажираност на полицията със сигурност е предпоставка за убийството, стана още ясно от думите му. Ген.-майор Ралчев не изключи и жертвата да е била свързана с влиятелни престъпни групировки.

"Едно материално тяло, престояло в пространството няколко часа, задължително оставя следи. Въпрос на професионализъм е дали ще бъдат прихванати и правилно разчетени тези следи. Докато са изчаквали да мине този автомобил, най-вероятно са минали десетки автомобили с камери", посочи криминалният специалист.

По думите му времената от 90-те не се завръщат, но сегашното време е смътно и добре избрано за убийството.

"Трудно е да се каже от един или два случая в национален мащаб, че се връщат тези имена. Но времето е смътно и е добре избрано от гледна точка на ангажимента на полицията в няколко посоки, което довело до разпръскване на силите и възможност да се отдели ресурс за разкриването на този случай", завърши ген.-майор Ралчев.


34
Още от Общество
Лекар: По-рисково е заразяване с COVID, отколкото ваксиниране
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
... преди 1 седмица
Моята версия:
Никой не го е чакал под моста.С кола са го следвали и при първа подходяща възможност,килърът слиза,изминава няколко метра и стреля.След което побягва,без да се връща в колата...
29
1
 
4
 
! Отговори
... преди 1 седмица
За протокола:
Ген.майор Румен Ралчев - началник охрана на Т.Живков,по-късно "началник" тамплиер,по-късно "началник" масон и "началник"-собственик на охранително-застрахователна фирма,която охранява и Симеон Сакскобургготски...
Един от кукловодите в "дълбоката държава"...
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе какво три дена ни занимавате с някакви буклоци дето са се избивали!Дай боже все повече да се чистят!Като няма истинско правосъдие уличното раздава право!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Купуването

Зависи ... ако си продал, но н е си купил си е зор.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ааа

"Прилича на професионално свършена работа. Съмнявам се да открият извършителя, а за поръчителя да не говорим."

Голям професионализъм. Изчепкал си някой на светофара и си го гръмнал, а после си хукнал като ненормален из междублоковото пространство.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ретур

"Да ако не ни управляват полицай се връщат убийствата и отвличанията, а и не само!"

Не братле - връщат се, ако мутрите не са на власт. Зорът е, защо трябва да има мутри, изобщо? Не е ли по-лесно, да ги изпозастреляме?
24
0
 
0
 
! Отговори
Миро преди 1 седмица
До Иван-17 .Кой си ти обозначи се и аз имам проблем с фимма шепо. Ако решиш обади се работя в заведението на Тодор Янакиев в центъра на Търговище.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-после и МВР да се размърдат малко. Че то само с подслушване не става.
Може и да са хора които подкрепят Бойко.
22
1
 
3
 
! Отговори
от брифинга на НОЩ преди 1 седмица
Математик от Айтос написа формула/разботка кога ще спрат убийствата.
21
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Ами 300 кила какво искате. И убийството въобще не е брутално, напротив изключително професионално е. Брутално е например ако го беше одрал жив.
20
0
 
10
 
! Отговори
Новинар преди 1 седмица
"Ген.-майор Ралчев не изключи и жертвата да е била свързана с влиятелни престъпни групировки". Господа генерали, полицаи, следователи и всякакви "умници", показно убития бизнесмен е членувал в тайна група, като членовете са от МОН и БАН, като вероятно са се скарали заради някое научно откритие и висшите членове на организацията са взели решение да ликвидират този гений.
19
0
 
5
 
! Отговори
ааа преди 1 седмица
Прилича на професионално свършена работа. Съмнявам се да открият извършителя, а за поръчителя да не говорим. А че всички знаели кой бил поръчителя - ми хубаво, обаче за съда това няма никакво значение.
18
1
 
4
 
! Отговори
На тези преди 1 седмица
дето плащаха и организираха протестите им потърсиха касовите бележки и стана кърваво. За Черепа чували ли сте? Хубав, позитивен човек, но със деветдесттарски навици и разбирания. Малко ретро.
17
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
Г-н Ралчев я се поразходи до с. Енево обл. Шумен. Там има автокъща "Шапо и син",собствениците и досега са събрали стотици хиляди лева от измами. Предлагат ти кола на изплащане чрез фирма МОГУ ,оставаш на шеповците пр.2000 лв. иотиваш да сключиш договор с Могу за още 2000лв Фирмата ти отказва ако си над 65 години и като се върнеш да си искаш отшапо парите те ти отказват.Ами ако някой ги гръмне?????????????
16
3
 
0
 
! Отговори
Ретур преди 1 седмица
Да ако не ни управляват полицай се връщат убийствата и отвличанията, а и не само!
15
1
 
4
 
! Отговори
Купуването преди 1 седмица
и продаването на гласове е престъпление - но не знаех, че наказанието е смъртна присъда.
14
0
 
9
 
! Отговори
Новинар преди 1 седмица
"Повишената ангажираност на полицията със сигурност е предпоставка за убийството, стана още ясно от думите му. Ген.-майор Ралчев не изключи и жертвата да е била свързана с влиятелни престъпни групировки". Излиза, че през другото време, когато няма избори полицаите отговарят да няма убийства и стоят по кръстовищата да претърсват клошарите. WTF? Сериозно ли?
13
1
 
3
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 1 седмица
Поръчителят е ясен! И на полицията е ясен, и на обкръжението на убития е ясен. И какво от това като не можете да намерите и най мижавото доказателство? Извършителя е в чужбина, вероятно 1 час след убийството вече е бил в Сърбия, пък от къде литнал, никой не знае.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боко си заминава и разчистват бушони, мисирки и подставени лица. Сега ще се почнат едни... Пък като дойдат предсрочните избори, какво ще е направо незнам. Като се поизбият вътрешно за парата, оцелелите хващат шкафчетата под мишница и се изнасят по южна африка и малдивите. Пък ние оставаме.
11
0
 
11
 
! Отговори
Новинар преди 1 седмица
"Методът на убийството е средновековен, а връзката между поръчителя и извършителя се къса". Какъв метод за убиване е хуманен? Да му предложат приспивателна инжекция, но само ако той няма нищо против. Ако имаше съдебна система, отдавна щеше да е в затвора и да си гледа старините.