10 столетници живеят в Плевенско, най-възрастния е на 104 г.

Столетникът ежедневно чете вестници и следи политиката
13 апр 2021 21:30,
16
10 столетници живеят в Плевенско, най-възрастния е на 104 г.
Снимка: Pixabey

Десет столетници живеят в община Плевен. Най-възрастен е мъж на 104 години, а най-възрастната жена е на 102, посочват от пресцентъра на община Плевен.

Сто и четири годишният Васил Маринов, който е роден през 1917 година, е завършил Никополската гимназия през 1935 година. Работил е като служител в различни ведомства през целия си трудов път. Има трима правнуци. Столетникът ежедневно чете вестници и следи политиката в страната. Той е убеден, че в живота човек трябва да бъде уверен в себе си, да бъде благодарен и да се радва на добрите дела на хората и на своите.

Днес най-възрастният жител на Плевен е бил посетен от кмета на общината Георг Спартански, който го е поздравил и му е предоставил по решение на Общинския съвет сумата от 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
НЕ е достатъчно преди 3 години
За какво му е на човек такава възраст?Има смисъл ако е пълноценен и активен живота.
5
1
 
7
 
! Отговори
СС преди 3 години
Къде си Бойче? Имаме тук няколко 100 годишни кандидата за АстраЗенеката. Само харчат държавна пара за пенсиите, вместо тая пара да е у чекмеджето. Друснете им по една тромба АЗ за 5- 6 долара и спестете на бюджета още жиляди левове разходи през следващите години.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-възрастният e... дори и простите изречения ли ви затрудняват?
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кофпомпаджията да ги черпи с по едно кафенце от четири лева и всичко ще приключи.
2
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 1ТОВА НЕ Е ВЯРНО!!ЛЕЛЯ МИ ДО 85 ГОДИНИ СИ ЖИВЕЕШЕ САМА В ПЪЛЕН РАЗСЪДЪК И ЗДРАВА КАТО БИК. НЕ Е РАЖДАЛА-------------ПОСЛЕ ЛИЧНАТА И ЛЕКАРКА Я ПРИЛЪГА ДА ВЗИМА ЛЕКАРСТВО ЗА ЗАХАР НА ИМЕ НЕОГЛИМ И ТО И СКАПА МОЗЪКА ЗА 2 ГОДИНИ ЩОТО РЯЗКО СМЪКВА КРЪВНАТА ЗАХАР И ОТ ТОВА МОЗЪКА И СЕ СКАПВА!!!
1
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не би се зарадвал да е столетник. След като минеш 70-ет години вече не си човек. Болести болки неадекватност мозъка отказва и ставаш зависим от други за да те поддържат жив. Които имат по малки грехове си отиват на 50 60 и 70 годишни.Които са с по големи грехове могат да изкарат на земята и до 120 години. На земята всички са с Временни визи за пребиваване. Няма нито един с постоянна виза. Изкупуваме си греховете и се връщаме там откъдето сме дошли.