БАБХ: Има спад на нарушенията по пазарите преди Великден

Досега са направени над 5200 проверки, предписанията са 235
28 апр 2021 13:34, Елка Василева
15
БАБХ: Има спад на нарушенията по пазарите преди Великден
Снимка: архив, БГНЕС

Преди наближаващите великденски празници се наблюдава сравнително спокоен пазар, в който изключително преобладават българските продукти. Това коментира пред БНТ Любомир Кулински от БАБХ по повод проверките, които агенцията осъществява преди Великден и Гергьовден.

Още по темата

Фокус на проверките са продуктите, които най-често слагаме на трапезата - яйца, козунаци, агнешко, като акцията ще продължи до 7 май.

За около 17-18 дни са направени над 5200 проверки, направените предписания са 235. Наложените актове са 23. Има и 3 затворени обекта, коментира Кулински.

По думите му нарушенията не са толкова много, а тенденцията спрямо предходните години е към намаляване с оглед и на влизането на промени в Закона за храните, където глобите за нарушения са значително увеличени.

 


15
Още от Общество
Готово ли е бебето за стол за хранене
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Явор преди 2 седмици
Това че са готови да ни вземат и последните пари е най-голямото нарушение. Търговци най-безогледно вдигат цените, макар че има криза. Така и 2009 беше. Кой има мотивация да празнува Великден тогава?!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вие откъде си купихте шилешко месо, много ми е интересно, защото аз намерих само на едно място в София. А що се отнася до яйцата, вие къде ги изследвахте
4
0
 
1
 
! Отговори
до БАБХ преди 2 седмици
има спад щото торбите ви са пълни с агнешко !
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво проверяват тия. Провериха ли какво има в шилешкото месо което ви продват за агнешко. С колко Антибиотик е наблъскано това проверяват ли. А проверяват ли яйцата от веселите кокошки. С колко анаболи са наблъскани. А проверяват ли каква надценка са сложи ли вашите търговчета. Щото тук в бяата държава които сложат над 10 процента надценка отнасят глоби от 5 до 15 000 евро глоба. Не не проверяват нищо. Гледат да си напълнят гушките покрой празниците а вие да хапвате отровите
2
0
 
3
 
! Отговори
gds преди 2 седмици
всичко е с тройни надценки: месо , зеленчуци и др. Масово не се издават касови бонове. Държава от третия свят
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Основният поминък на БАБХ е рушветчийството.