Няма да спират издирването на черната кутия на МиГ-29

Намерените вчера машинни части не са от самолета
12 юни 2021 14:52, Елка Василева
22
Няма да спират издирването на черната кутия на МиГ-29
Снимка: БГНЕС

Издирвателната операция край Шабла няма да бъде прекратена днес, каквото първоначално очакване имаше. Това заяви за БНТ контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военно-морските сили. На 9 юни по време на учебни действия български изтребител МиГ-29 падна в морето, при което загина пилотът Валентин Терзиев.

Още по темата

Контраадмирал Кирил Михайлов не се ангажира с краен срок за приключване на акцията. Обясни, че всичко зависи от крайните резултати в издирването на предварително определения периметър.

Стана ясно още, че намерените вчера части от машина не са от разбилия се МиГ-29.

Екипите работят на дълбочина около 65-70 метра, което затруднява издирването. В акцията участват кораби на Военноморските сили. Безвъзмездно с техника и специалисти помагат две частни фирми и Институтът по океанология към БАН. Те имат техника за оглед на обекти на голяма дълбочина.

Изключително важно е черната кутия да бъде открита до 10 дни, за да не бъде увредена информацията в нея. Очаква се на рекордера да има разговори, които да изяснят причините за инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Хм? преди 2 години
Не знам колко от Вас са виждали какво се намира в тази кутия. За да сложат такава в пътнически самолет, има сертификат за здравина и радио-буй който излъчва няколко дена сигнал. Аз съм работил с няколко вида, такива дето слагат на корабите. Горе долу е един компютър с хард-диск и записва 24-48ч данни и звук и компресирано видео от радарите. Ако потъне, няма никакъв шанс да проработи повече. Трябва да се свали дискът и да се прочете в лаборатория. Какво ще се е запазило, е енигма?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то магнетофона я го открият я не, поне моряците ще поплават че и те много много не излизат. И те са герои в мирно време ,чудя им се и ги поздравявам с фрегата Смели от 77 *** година как издържаха 40 дни в Средиземно море с корабната група на НАТО. Евала момчета, вие поне сте долу в морето не горе при птиците. По имате шанс за оцеляване.
10
1
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
ти какво искаш през 50 метра по ллажа от каварна до шабла войник с инфрачервен бинокъл да има ли. Хайде вземи се скрий пишман разбирачо.
9
1
 
4
 
! Отговори
2LOOP преди 2 години
Няма такъв смехкато нашата "армия"!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза,че никой от щаба на учението не го интересувало упражнението на пилота с поставена от тях цел що изпълнение щом не са проследили цялата подготовка с обезпечаващите апаратури по обекти за наблюдение на провежданите учения на изправноста на техниката,оборудването с действия за целия участващ състав по постове стационарни,линейни,движими,охранителни за наблюдение,съобщения как за нощни учения различни от дневни и по-опасни в изпълнение на поставените цели и задачи за провеждане с изеестност.
7
2
 
5
 
! Отговори
999 преди 2 години
Трудно ще намерят каквото и да е , защото машината се е взривила на голяма височина още след изстрелването на ракетата. Така е.
6
2
 
10
 
! Отговори
НималсSS преди 2 години
Тя кутията е намерена отдавна !!! И без нея се знае какво е станало !!!
5
8
 
13
 
! Отговори
Знае се! преди 2 години
За да си пълнят търбусите ненужни на обществото субекти като Ал Йо и дЖамбаский и др. подобни измислиха евродепутатството, а за тези българи, ангажирали се с отбраната на отечеството няма пари. Тодор Живков успяваше да осигури пари и за народа и за армията, при това за почти двеста хилядна армия. Но тогава нямаше крадци като горепосочените и като техните аналози...
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от простотии. Обадете се на най-близкото подразделение на НАТО, за да ви намерят вси чаркалъци за няколко часа, докато някоя съветска падводная лодка не ги е отнесла в неправилната пасока.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5Ако е така значи издирването е фарс.
2
6
 
12
 
! Отговори
Скептикъ преди 2 години
По данни на пилоти, които познавам лично, на много от съветските самальоти НЯМА монтирана подобна "черна каробочка". Да не стане, като в приказката "*** незнам си къде, донеси ми не знам си какво".
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не дай си боже да става войне с тези ни фуражки, лека му пръст на полота.