Комитова: Цяла България е разкопана, трябват още пари

Регионалният министър иска актуализация на бюджета на АПИ с 1.5 млрд.
49
Комитова: Цяла България е разкопана, трябват още пари
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова настоя за актуализация на бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" с 1,5 млрд. лева, за да бъдат завършени пътните ремонти.

Комитова поиска законодателни промени, за да може министерствата да преустановят вече сключени обществени поръчки, които в нарушение, чрез допълнителни възлагания, са нараснали в пъти.

"Цяла България е разкопана. Започнати са безброй много обекти без финансово обезпечение. Всички тези ремонти се възлагат от Агенция "Пътна инфраструктура" на N на брой фирми. Бюджет на АПИ за 2021 г. - 382 милиона, а АПИ, по тези договори, поема ангажименти за 2,9 милиарда лева за текущ ремонт и поддръжка, от които 1,5 млрд. трябва да се усвоят тази година", каза тя.

В отговор на критики на депутати от ГЕРБ за спрени ремонти в различни области на страната, министър Комитова разкри, че фирмите са сключвали допълнителни договори с уверението, че парите ще им бъдат осигурени в края на годината с министерски постановления, предаде БНР.

"Аз не съм в позиция да спирам. Фирмите, ако преценят, могат да спрат, защото са работили досега без пари и очакват в края на годината пари. Задачи, които са необезпечени с пари в строителството, е желателно да се избягват, защото ще стигнем до незавършено строителство", обясни Комитова.


49
Още по темата: МРРБВиолета Комитова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на тази ли трябва да подпрем бюрото, че се клати! Единият крак е подрязан, сещайте се!
44
2
 
7
 
! Отговори
червена отрепко преди 1 месец
ще чуем ли друга дума освен ПАРИ
43
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие не можете да заровите това, което Борисов е разкопал (камо ли да го довършите). :)))))
42
4
 
5
 
! Отговори
Пратете 2-лупа със преди 1 месец
-- една лопата да си довърши работата .Естествено без заплащане той е спестил достатъчно ....
41
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А къде са парите раздадени от Джпко Бибитков?Парите раздадени от Тиквата на приближените си фирми да бъдат върнати .Не може народа да се заробва с нови такси и данъци а *** и мафията на Тиквун да живеят в охолство за сметка на Нас.
40
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Или заравяй гьола щом е разкопан
39
0
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Пари нема действайте
38
6
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Не на таралежа
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Койчо В нейното чекмедже, нали? :)))))
36
9
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Комитова парите са в чекмеджето.Действаите
35
1
 
21
 
! Отговори
Ахахахаха преди 1 месец
Нали ТИ каза, че на фирмите е платено предварително и сега само ще ги караш да си изпълняват задълженията?? Сега нямало пари за продължаването на строителството, защото не било обезпечено финансово!!! Май крадлата с къщите за гости открадна парите, и сега тръси още за крадене. И явно доста пари е откраднала!
34
1
 
18
 
! Отговори
Нов преди 1 месец
Бабе, гледай си внучетата и не се напиняй за работи дето не са за твоята глава
33
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Трябва да се избере правителство, че всички гадости от служебното на Радев да се прехвърлят на него. ДБ и Мая разбраха далаверата и дръпнаха назад (не че има някаква полза от тях). В крайна сметка топката се връща в ГЕРБ и ДПС :)
32
16
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Повече от ясно беше, че тия безумни еднодневки, които построи Тулупа, ще ни разорят.
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ай марш, ***! Баце праише всичко без пари, без една стинка, хората сами работеха за него, вие само ревете пари ми дай, пари ми дай! Нали всички е предплатено, просто ги накарай да си свършат работата! Това се казва лидер, като Баце, хората сами се бутаха работа да вършат! Сега нема хора, нема техника, дайте пари! Ай бегай!
30
1
 
16
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 1 месец
Комитова, с пари всеки може. Ако вие не можете да постигате цели в недостиг на ресурси сменяйте. Сменяйте попрището, Комитова. Иначе нанасяте щети.
29
7
 
22
 
! Отговори
много кофти преди 1 месец
Това е моделът Радев. Защо парите трябва да бъдат дадени на куп? Като се свърши определена работа, докажат се разходите, може да се отрусне финансиране за следващ етап. Явно тази женица не разбира от финансиране на проекти. Ако и ИТН правителството са такива експерти, жална ни майка. Те затова много приказваха, защото не му разбират. Сега като оплетат конците ще се видят какви експерти са.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бюджета 382 млн.лв,обещали им 2 млрд.лв,искат още 1,5 млрд.лв. да се изравнят до 2 млрд.лв,което значи,че са раздали 118 млн.лв. до 500 млн.лв,като от обещаните за усвояване,а въобще какви оферти са предлагани за извършване на основни строителни работи и ремонти според бюджета отпуснат 382 млн.лв. по тези участъци разбити отделни понеже на ново строителство още същата година да се прави ремонт или ремонт на ремонта е неприемливо само заради усвояването на финансови средства изразени в обща сума.
27
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До наблюдателТо ГЕРБ поне построи нищо, тази леклка на снимката тя какво построи?
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комитова, защо открадна парите за пътищата?