Съботна ваксина: Десетки на опашки, за да се ваксинират

България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране
31 юли 2021 23:15, Красимир Ангелов
140

Десетки хора се наредиха на опашки пред временните имунизационни центрове в София в днешния почивен ден.

"От много време искам да се ваксинирам, но изчаках да минат приоритетните групи, защото мисля, че така е редно и сега вече, с оглед на новите варианти, като се очаква и следваща вълна, най-подходящо е преди нея да се ваксинира човек", убедена е Ася Александрова.

Още по темата
Новата вълна на коронавирус се очаква съвсем скоро, предупреждават експертите.

"Оказа се, че Делта вариантът е костелив орех. Доста бързо и широко се разпространява. Неприятното при него е, че заразява повече хора, отколкото Алфа вариантът. Относително се фокусира върху младите хора, защото възрастните са ваксинирани и се пазят повече, а младите подценяват опасността и остават непокрити. Нямат ваксина, а ако не са преболедували - нямат никакъв имунитет", заяви Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране.

Предстоящият месец август трябва да бъде използван за имунизация на колебаещите се хора, за да може преди есента повече хора да имат защита, смятат експертите.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До началото на октомвли и делтата ще се е разкарала, бързо затихва и не е особено смъртоносна, като точно по този повод СЗО и Индия се скараха, щото световната те-р0ри-стична организация реши да им пришие къде 4 милиона починали повече (по малко пичинали - по малко желаещи за ваксини)
72
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво ваксиниране! Особено на простите! Това население трябва да се редуцира!
71
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако човек прочете статията под тази едва ли ще отиде да се ваксинира излиза, че няма смисъл от ваксините.
70
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балъци е имало и винаги ще има
69
3
 
22
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Преброяване на дивите зайци!
68
6
 
23
 
! Отговори
Хх преди 2 години
Да след шест месеца като загубят имунитета си ваксинираните ще се редят отново, понеже вече няма да имат естествен, ще разчитат на изкуствен. А след шестата миокардити и тромби ще бъдат обявени за епидемия. Заедно с епидемията от инвалиди и аутисти. Безплатно няма, колективират загуби и приватизират ползите както винаги. Нищо ново под слънцето. Корупция.
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабелите на 39 градуса да не си идат преди ваксината.
66
9
 
8
 
! Отговори
Ваксиниран през май преди 2 години
Изчаквала да минат приоритетните групи :) Да бе, делтата дойде, затова каката бърза да се набоцка, проблемът е че тия ваксини не работят от утре, т.е. ще има месец да изгражда имунен отговор и току виж лепнала вируса. Кой се имунизирал имунизирал, късно е чедо
65
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе те като ги направят платени тогава ще станат големи опашките.Тарикатите ще се превърнат в балъци тогава и пак ще мрънкат.Като започнат да стават опашки пред крематориумите ще започнат да стават и опашки за ваксиниране!Хем ще плащат хем ще чакат!
64
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А опашките ще стават по-големи.Някои се ослушват и не са на ясно,че това е пуснато нарочно и е направено в лаборатория.Коронавирусите умират в жегата,но този не!Защо ли а???!!!Най-богатите страни се ваксинират ударно и чакат с месеци ред.За бедните държави няма ваксини.В България на тепсия ви ги носят дори на плажа,но българинът си прави пас,а чужденците използват и се ваксинират за да не чакат в родината си.
63
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса е тук, който няма антитела да му мисли.
62
1
 
5
 
! Отговори
34535 преди 2 години
До АнонименВ случая с прасетата бяха засегнати много малко на брой хора. Тук ситуацията е съвсем различна и очаквам да избие нанякъде много здраво.
61
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа. Правителството на Радев направи така, че хората да се редят на опашки, при положение, че сме на последно място по ваксинации в Европа, а имаме от всички ваксини.
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** ферментация в затворено буре неможеш да я спреш.
59
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да ми избегне аналогията как преди 3-4 години се справиха с прасетата, въпреки протестите на хората. Нещо нередно се случва, каквото и да става, това бързане, това нервничене по медиите е адски подозрително. И тогава на амбразурата бяха застанали подобни на тая директорка. Хора, не бързайте!
58
5
 
19
 
! Отговори
. преди 2 години
От къде извадихте тези статисти бя? За повече нямаше ли пари??
57
3
 
11
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 75 - И каква излезе тя, Германия е Китай в Европа, само дето заплатите им за сглобяване са по големи. Имат да, защото имат нужда да сглобяват. Който си няма друго - сглобява.
56
2
 
8
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 87 "Много добре знаем какво имат" Какво имат, изброй ми. Не питам какво сглобяват, питам какво имат.
55
14
 
15
 
! Отговори
До Кал-Ел преди 2 години
Хахахахаха .... ви е недостижима...чак стигнахте да обяснявате какво имали/нямали Германците. Много добре знаем какво имат и в каква държава живеят - няма да останат без хора. Докато тука от нашата про.клета земя и въшките вече започват да емигрират. Честито, това е само и единствено защото сме много умни, разбираме от наука, мединица, всякакви вируси и ваксини. БРАВО ГЕНИИ!
54
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатанистите чипират овцете.Жътвата предстои. Каква секира се приготвили на онези отказали да ги маркират.