Какви мерки да предприемем при диагноза "рак на гърдата"?

Това е болест, която може да бъде лекувана, увери доц. Ася Консулова
21 окт 2021 10:12, Ния Христова
4

Вече над 35 години в световен мащаб през месец октомври се обръща внимание на информираността относно рака на гърдата.

 
"Мисълта, че от невнимание, от липса на грижа към себе си, човек може да разбере твърде късно, че е болен и вече да не може да вземе мерки, ме вълнува много. Трябва да говорим за тази болест, за да не изгубим хубавите хора до себе си", каза посланикът на кампанията "Продължаваме напред" актрисата Здрава Каменова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Ракът на гърдата е болест, която може да бъде лекувана. Изискват се много опит и знания. Ракът на гърдата се лекува от голям екип. Цял екип от много глави, всяка от които мисли и дава своите знания", посочи онкологът доц. Ася Консулова.
 
"В България, за жалост, жената открива тази болест. Когато отрием някакъв проблем, страхът е най-големият враг, но жената трябва да се обърне към лекар веднага", категорична е доц. Консулова.
 
"Всяка една грижа, освен, че е налична на едно място, е и качествена и подлежи на контрол. Тоест не да провеждаме лечението спрямо способностите на лекаря, който лекува, а спрямо изискванията за лечения за рак на гърдата", подчерта медикът.
 
Като основна грешка доц. Консулова посочи това да се започне лечение преди диагнозата.
 
"В 21 век е престъпление някой да започне лечение с операция преди да има информация каква е болестта", уточни доц. Консулова.
 
Здрава Каменова изтъкна колко важно е да се правят профилактичните прегледи.
 
"Нека търсим подкрепа. Ще продължим напред, ако се обърнем към точните специалисти и не отлагаме проблема", призова актрисата.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се! Друго не ви требва!