Военните пилоти не получавали парите си за извънреден труд

Завеждането на искове срещу държавата не било прецедент
45
Военните пилоти не получавали парите си за извънреден труд
Снимка: БГНЕС

Не е прецедент завеждането на такива искове от военни пилоти срещу държавата. Не мога да отговоря на защо става така. Това се случва на всички пилоти, напуснали системата. Няма друг вариант да си вземат възнагражденията. Не е заложено в устава, коментара пред bTV Димитрина Попова, вдовицата на подполковник Валентин Терзиев, по повод на делото, заведено от името на загинали пилот за положения от него извънреден труд.

Става въпрос за близо 70 хиляди лева компенсация за 3 хиляди часа извънредни дежурства.

Още по темата


Попова коментира, че има много малко подготвени пилоти за охрана на въздушното ни пространство и затова се стига до ситуация, в която дават много извънредни дежурства.

 


45
Още по темата: пилотискТерзиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
1
 
! Отговори
БЕН преди 1 месец
РАДЕВ да даде 60 процента от заплатата си. Ще е напълно благороден жест.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дзивко, аз като съм на работа взимам заплата. Плащам осигуровки и данъци. Полета се плаща отделно. Защо се плаща дежурство за охраняване на небето? Това не е ли, всъщност, основната работа на всеки пилот?
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали десетина самолета са годни за летене. Излиза, че нямаме обучени 50-тина пилота, които в работното си време да са дежурни за летене/охрана. А не-обучените пилоти да поемат останалата работа. Има ВВС. Има висше училище. Сигурно излизат толкова пилоти всяка година. Е? Малко организация, се.
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3 Глей ся , спявка в следственото,че ще има ще има ,но Гешев от чакащ може би ще се окаже чакан. Сеш ли се ? Тогава ко прайм?
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
никакви устави не определят трудови взаимоотношения. Не пишете глупости като не знаете. Трудовите взаимоотношения да на база Закона за отбрана на ВС и Правилника за прилагането му. Отделно с Наредба която регламентира допълнителните плащания. Не е вярно че не се изплащат тези пари поне във Военноморскитв сили. Изплащат се при напускане. Ще ви попитам щом не се изплащат защо се водят на отчет тези инзвънредни часове от бойно дежурство. Макар че за дежурството пилотите получават по 100лв а не 12.
34
4
 
1
 
! Отговори
В АРМИЯТА преди 1 месец
трудовите отношения не се определят от кодекса на труда, аот уставите.
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бре, как пък сега се сети за извънредни дежурста през минали години, покойният й съпруг не се е сетил, пък тя знае!Помнете ми думата, тази няма да миряса и следващите години постоянно ще има финансови претенции!
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази е абсолютна бесрамница, позори паметта на съпруга си! На всеки му ясно, че военните са изложени на рискови ситуации от които може да последва смърт. Ако беше загинал във война, пак щеше да съди държавата за нещо!
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И от къф зор ни занимавате с военните пилоти, кой в България поучава заплащане за извънреден труд, а? Лекари, учители, мед, сестри? Който иска да получава заплащане срещу труда си да работи на час, като програмистите.
30
7
 
4
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 1 месец
Не само че си е взел всичко, но и назначи любовницата си и то на два щата та да взима две големи заплати.За деса има за летците няма, а Гешев много много за не рови че ще го свалим от поста
29
7
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 1 месец
Радев получи ли парите за извънредният си труд като пилот?
28
5
 
10
 
! Отговори
Дзивко преди 1 месец
Тва функционално неграмотните сте навсякъде, 3000 часа извънреден труд не означава летателни часове само, влизат дежурствата, демек не лети но е дежурен, може да литне, може и да не, важното е, че е на работа
27
4
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
А питате ли се чиновниците в МО колко летателни часове имат и какви дивиденти вземат за това ? Как да имат летателни часове хората , като куцо кьораво и сакато лети за някои лев ? А пък колко ПАРАШУТИСТИ има .... от МО пак за някой лев ?
26
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какъв е техния извънреден труд по точно, бранят ли ни извънредно от летящите чинии?? А може би от полтъргайст??
25
8
 
5
 
! Отговори
Управление ала Радев преди 1 месец
Парашутистът Радев прецака и летците.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОБИКНОВЕННА АРМЕЙСКА ПРАКТИКА. ПАРЕ НЯМА, ДЕЙСТВАЙ!!!
23
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шафиори на аероплани.
22
6
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Ще им трябват 100 години, за да налетят 3000 часа.
21
10
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
много неприятна персона само за пари мисли тя не е образец за нищо 12 год и синще съди държавата дъщеря и от първия брак вместо да продължи в университет щеражда изобщо неприятна история отвсякъде
20
6
 
15
 
! Отговори
Бацаран преди 1 месец
А кой беше премиер през последните десет години? Чии бяха военните министри?