Родители на протест, не искат да се тестват децата

Те бяха подкрепени и от учители
9 ное 2021 18:47, Нели Христова
97
Родители на протест, не искат да се тестват децата
Снимка: БГНЕС

Група родители излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет в столицата, обявявайки се против тестването на учениците за COVID-19 като условие за присъственото им обучение, предава БТА.

"Хората са принудени от безпаричие да пращат децата си на училище и да подписват декларации, които нарушават техните права и правата на децата им. На национално проведено запитване над 85 процента от родителското съсловие беше отговорило, че е против да се правят тестове на децата", посочи Лилия Божкова от обединение "Родители", майка на три деца.

"Здрави хора не се тестват. Като родител при най-малкото съмнение не пращам детето на училище", допълни тя.

Протестиращите смятат да продължат с демонстрациите, докато не отпадне заповедта на служебните министри на здравеопазването и образованието, според която учениците от 1 до 4 клас ще се тестват два пъти седмично, ако най-малко половината родители са съгласни. Децата на тези, които не са, ще се обучават в електронна среда.

За да подкрепят родителите, на протеста тази вече бяха дошли и учители. С ученически бележници в ръка протестиращите писаха символично "Слаб 2" на здравните и образователните власти за начина, по който се справят с епидемията. Очаква се просветното министерство да обобщи данните какъв процент от родителите са се съгласили децата им да бъдат тествани. По-рано демонстрации имаше и в други градове на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че тестването на деца е пълна глупост и още прихически стрес спор няма!Нооо познавам родители,които вкъщи са на легло с температура,но пращат децата на училище. Докато не им се каже ,че са под карантина.А колко заразни обикалят кабинетите на докторите,като мислят само за своя живот... Просто българите сме безотговорно!
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ася асанова: Добре би било грипавите да се лекуват вкъщи, а в болницата да се лекуват болните от ковид и истински болните. Много ясно, че 4000лв. от бонуси и пътеки не да за изпускане. Плановите не носят такива пари. Има да ги показват пак как се карат за бонусите.
81
2
 
0
 
! Отговори
Ася Асенова преди 2 години
Колко добре би било да се ваксинира само който иска, но при тежко разболяване неимунизираните (възрастни) да не се приемат в болница. Да се лекуват вкъщи както искат. Заради тъпкането им по болниците се спират планови операции, изостават химиотерапии, спешните екипи изнемогват...Уви, би било нарушение на човешките им права...
80
3
 
3
 
! Отговори
До 84 преди 2 години
Ако за 1 година не си разбрал каква е ползата от ваксините, значи си безнадежден. Направи си труда да разгледаш статистиките къде колко болни има , хоспитализации и смъртни случаи, преди и след ваксините. Няма да ти смиламе повече информацията. И без това нищо не влиза в *** ви ***.
79
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказа се, че ако родителите на половината деца са подписали декларацията, учителката отива присъствено с тях. Останалите имат избор - да се присъединят към СТАДОТО или да станат частни ученици. Егати и избора. Да работиш или да си обучаваш детето?
78
4
 
25
 
! Отговори
До 81 преди 2 години
Така, ти ако си ваксиниран, би ли разяснил по какъв начин си полезен за околните/"обществото"/, при положение, че може да заразяваш околните на воля и да си заразоносител? Напротив, дори си по-опасен, тъй като получаваш дори зелен сертификат, а не се тестваш.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може ли да каже как се обучават децата в домашно обучение и по колко време децата,родителите,учителите отговорни за това обучение заедно се трудят над уроците при това за разяснения,че обучението наистина да е обучение заедно с домашното допълнително обучение,че освен това преподаването и усвояването като навременно на место допълнително разяснено не само групово,но индивидуално проследено за същноста при изграждането на познанията,което бе работа на испектори на открити уроци за методики.
76
8
 
13
 
! Отговори
Ние сме такъв народ преди 2 години
Дотук не сме се променили за почти 14 века че отсега нататък ли? Аборигените на Европа!
75
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и аз искам да шофирам пиян, но законът го забранява, поради риск за общественото здраве и сигурност. Така е и със зеления сертификат и ваксините, важно е да се съобразяваме, защото живеем в общество! Защо не крещите по улиците, че забраната за консумация на алкохол в някои ситуации ви лишава от "изконните ви свободи"?
74
3
 
18
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Който си има желание да учи си учи,а относно социалните контакти,никой не ги е спрял след занятия да излизат и да играят,а отделно ако тренират някой спорт си е супер,синът ми предпочита онлайн,отличик е ,тренира футбол,всеки следобед играе с приятели,така че си наврете ваксините и тестовете в мръсния канал
73
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе я един пълен локдаун за месец и да се приключва с цялата тази истерия и безумие!!
72
7
 
5
 
! Отговори
Има предмети преди 2 години
дето не могат да се учат полезно онлайн, лекар става ли се онлайн?
71
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оффф, много *** народ, много *** родители. Не ми се мисли какво са децата на подобни лигльовци! Страх ги е да се ваксинират, не искат да се тестват, не искали да ги интубират, Ами какъв *** искате де, вашта мама неначесана?
70
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъра е проссст чиляк. Тоя само на предсмъртния со одър може да си признае, че се е самоубил от туупотия.
69
3
 
12
 
! Отговори
Не вдянах преди 2 години
Ако дете плюе в пликче ще стане човек, ако не плюе-няма да стане!
68
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вървете да се ваксинирате вместо да протестирате! Свършете нещо полезно в жалкия си животец.
67
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова сме на тоя хал. Другите държави при 40-50 на 100 000 заразени връщат мерки, а при нас при 1300 на 100 000 тръгнали да протестират. Ей, завлякахте ни всички към дъното! *** народ!
66
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не проверяват децата с термометри,но не тез китайските с които се изфукаха,че били като камери отреагирали на топлина,а обикновени едновременно поставени под мишницата на всяко както едно време в медицинската стая към училището мед. сестра и лекарката определяха за минути температурата едновременно на няколко деца точно когато се жалваха по няколко,че е им зле-имат температура,боли ги глава,гърло,отпаднали,тегли ги на повръщане,вие им се свят-все грипни симптоми и ангини,простуди за преглед
65
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако родителите и учителите са ваксинирани, както и децата над 12, няма проблем да са всички в училище.
64
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой ли в тази скапана държава, цъфнала и вързала, не се замисля за вредите от дистанционното обучение: редица психологични проблеми, например? Мило и драго давам детето ми да се върне на училище, там му е мястото, там то се учи на науки, на изкуства, на общественост, на общуване. Не през чатовете и видеоконферентните връзки по време, на които децата заблуждават учителите, че следят урока, а всъщност се занимават с друго. Недопустимо е мнозинството от родителите да е против ваксините тестването