Рашков за катастрофата: Гледката е ужасяваща, такова нещо не съм виждал

Пътували са 4 автобуса, възможно е да са се прехвърлили пътници от единия в другия
Обновена: 23 ное 2021 07:59 | 23 ное 2021 07:31, Елка Василева
165
Рашков за катастрофата: Гледката е ужасяваща, такова нещо не съм виждал
Кадър: bTV

„Гледката е ужасяваща и не всеки може да я издържи. Аз такова нещо не съм виждал“, каза вътрешният министър Бойко Рашков по време на брифинга за тежката катастрофа на АМ „Струма“ с автобус с македонска регистрация.

„Хората вътре са напълно изгорели. На въглен. Скупчени са. До момента не можем да кажем колко са на брой, нито кои са. Трябва да се идентифицират“, каза още Рашков.

Още по темата

В детайли причината ще се изяснява в хода на разследването, каза вътрешният министър Бойко Рашков пред медиите.

Той допълни, че са пътували общо четири автобуса, като е възможно да са се прехвърлили пътници от едно превозно средство в друго.

Относно възможните версии Рашков каза, че всичко се разглежда като възможна причина за инцидента.

„Както виждате има мантинела, която е отнесена от този автобус. Мантинелата е просто унищожена. Напълно е възможно това запалване да се е получило в резултат на допира до мантинелата“, каза Рашков, като уточни, че това са първоначални версии.

Той допълни, че много експерти от рано сутринта са изразили мнение, че пътният участък е опасен. „Ще бъде много добре ако изследваме и този въпрос“, каза още Рашков.

Не познаваме подобен инцидент досега, каза директорът на националното следствие Борислав Сарафов.

В изгорелия автобус е имало 52 пътници, от тях - 12 деца.

Началната информация сочи, че няма български граждани.

Сарафов посочи, че е възможна човешка грешка от страна на шофьора или или внезапна техническа неизправност на автобуса. Сред загиналите е шофьорът на автобуса.

На магистрала "Струма" малко след 2.00 ч. тази нощ, близо до село Боснек, автобус с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция към Република Северна Македония, самокатастрофира и се запали. Загинаха 46 или 45 души. Седем души са в "Пирогов", без опасност за живота


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Не преди 2 години
Грамотник !
83
0
 
1
 
! Отговори
До Пижо преди 2 години
Я питай Пенда кой го е строил тоя участък !
82
0
 
1
 
! Отговори
Веднага преди 2 години
ОСТАВКА под лецо !
81
4
 
3
 
! Отговори
Пфффф преди 2 години
Рашката си гледа дамаджаните и изборите, не го търсете за други неща, щото не е виждал...
80
24
 
16
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
Какви бомби, бе! Резултат от некадърното Бойково строителство и ГЕРБерската строителна мафия! Състоянието на всички пътища е подобно. Колко хора умряха край Бяла?
79
3
 
11
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 2 години
Това не означава непременно атентат и бомба. Виждал съм кола, която избухва в пламъци на сред центъра на града. Добре, че шофьорът беше успял да излезе навреме. Не спекулирайте излишно.
78
2
 
5
 
! Отговори
87, преди 2 години
Спри се накрая! Никой не е доказал по безспорен начин, че има починали точно от ковид. И това ти празно съждение няма нищо общо с трагедията, при която е доказано по безспорен начин, че хората са жертва на този ужасен инцидент! Заври си ковида в празната глава и поне този път спри да пелтечиш за нещо неизяснено и да го сравняваш най-кощунствено с трагичната новина за жертвите от пътния инцидент! Аман от пл атени тро лове и хипохонд рци. Бягайте да се жалвате в бг мама - там пишат такива като вас
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 79/80 "Защото, човече, хората са смъртни и умирането им от заболявания е нещо неизбежно." Не е "неизбежно". Целия нормален свят го демонстрира, само на българина това да мре като за световно от КОВИД му е "неизбежно". Само демонстрираш, че искаш да заметеш под килима ПРЕСТЪПНАТА безотговорност на българите към живота на сънародниците ни.
76
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рундю, Рундю..... взривяват деца и хора заради политическите ви игри. Терористичен акт и тия се опитват да го заметат
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вида на изгорелият автобус , броят на жертвите, експлозията, динамиката на пожара нафтата ,която не гори така и липсата на спирачен път..... навеждат към много сериозен проблем.Навсякъде в Европа има разлепени брошури за бдителни граждани да се обадят в полицията ако видят нещо кажи има тел да се звъни.Тук обаче не се звъни, защото дежурнитемало умници в МВР по цял ден гледат хх канали или спят на работното си място. МВР е за тотално реформиране из основи.
74
5
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Заев:..-"Пътниците са били събудени от силен взрив"...И това ли ще ПОКРИЕТЕ?!
73
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При подобен случай нормален човек би счупил прозореца и излезнал навън моментално.Факта е че на снимките личи ясно изразена детонация-взрив В всяка друга държава освен в малоумистан щеше навсякъде са се излъчва че е извършен терористичен акт.От кого вече е въпрос на малоумите ,които лъжат без да им мигне окото факт е че тук периодично се взривяват автобуси,но само когато те са с израелски граждани имаме атентат.При другите е заспал щофьор.Жалкарска държавица с безмозъчни служби ДАНС манс и тн.
72
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неко вярва ли на вересията Рачков-следовател дето няма едно разкрито убийство на прехода и като следовател за 35г нито едно разкрито.
71
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А стига сте политизирали поне тази новина! То бива да сте откаче ни тр олове, ама имайте поне този път малко човещина у себе си! Хора са загинали трагично! Спрете се!
70
3
 
17
 
! Отговори
79, преди 2 години
Защото, човече, хората са смъртни и умирането им от заболявания е нещо неизбежно. Ти какво искаш да се направи срещу това? Хайде затвори си устата пред тази трагедия! Срамота! Моите съболезнования - трагедията е огромно за всички!
69
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Автбусна катастрофа с толкова жертви е нещо ужасяващо. Сега въпросът е, защо, когато в България ВСЕКИ ДЕН умират по 2-5 автобуса с хора от Ковид, шефа на Рашков не правеше нищо с месеци и това не беше "трагедия"?
68
10
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Аз немога да разбера как са изгорели живи толкова хора в авобус.Това е просто автобус а не самолет .Лесно са могли да счупап прозорците и да избягат .По логочно е да са били вздривени .
67
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славянин то няма нито македонска ,нито Българска нация има македонско и българско гражданство.
66
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У Харвард нема такива работи. Там нямат Комитова и Рашков. Дамата разбира само от документи а Рашков от милиционерски акции. Те това е резултата.
65
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1000 пъти даваха разговори с Комитова, а тя НИЩО не знае! От къде да знае жената, тя беше назначена с друга цел.