Намаляват случаите на COVID-19 в Ловешко, смъртността е висока

Лекари: Болните идват късно и в увредено общо състояние
24 ное 2021 23:20, Анисия Иванова
20
Намаляват случаите на COVID-19 в Ловешко, смъртността е висока
Снимка: БГНЕС

В област Ловеч заболяваемостта от коронавирус продължава да намалява и спадна под 550 на 100 хиляди души, при 705 на 100 хиляди в началото на миналата седмица. Но тази положителна тенденция не се отразява на смъртността в региона. За последния отчетен седемдневен период в областта са починали 18 души, с 40% повече от предходната седмица.

Болниците в област Ловеч все още са натоварени, но натискът намалява. Интензивните отделения все още са пълни.

„Смъртността сега е резултат на високата заболяемост отпреди две седмици, десет дни, отпреди една седмица, от високия брой положителни случаи и заболели“, казва директорът на РЗИ – Ловеч д-р Росица Милчева пред БНР.

Още по темата

Починалите са основно хора над 70 години, с множество съпътстващи заболявания, неваксинирани в много висок процент, поясни тя.

„От тази седмица наблюдаваме известно намаляване на заболеваемостта, но смъртните случаи са повече, отколкото предходния месец“, отбелязва директорът на специализираната белодробната болница в Троян д-р Цветомила Дудевска.

Част от пациентите пристигат в увредено общо състояние, а при някои състоянието е много тежко.

По думите й влошаването настъпва приблизително на пети ден от хоспитализацията. "Много тежки случаи имахме, закъснели случаи. Някои от хората бяха направо за реанимация, но поради липса на легла в реанимациите, бяха приети в нашите отделения и за съжаление се стигна до летален изход.“, допълни тя.

Д-р Дудевска съветва неваксинираните пациенти на възраст над 45 години с придружаващи заболявания, които трайно - повече от 5 дни поддържат температура над 38 градуса, особено ако това е съчетано със задух, задължително и незабавно да влязат в болница.

„Продължава в обществото да се шири мнението, че се касае за обикновена грипна симпоматика, тъй като и сезонът е такъв. Много хора смятат, че това е обичайната респираторна инфекция. Не се тестват или се тестват вкъщи. Премълчават положителния тест, който са установили вкъщи и когато симптомите авансират до степен повече да не може да се лекуват вкъщи, пристигат чрез спешна помощ или ги карат близки хора. Това е една от причините за високата смъртност според мен.“, добави още тя.


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Тая какви глупости плещи!? Не се тествали и се криели... Ххаххахахахаххах При тоя невиждан досега натиск за сертификати кой ще се скрие от официалната статистика, неуважаема, лъжлива госпожо!
16
0
 
2
 
! Отговори
един преди 1 седмица
До Анонимен '"Ами че 70 годишните ще мрат няма да мрем ние 20 годишните.' Пич, то ред за оня свят няма. Не знаеш утре какъв 'майтап' може да ти е подготвил живота, особено с това мислене.
15
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
В Ловешката "болница" има общо 6 броя легла в интензивно отделение....каква ли е причината да не стигат... Отбелязвам само, че Ловеч е областен град, т.е. областната болница има САМО 6 легла...сами си правете изводите в каква държава живеем и с каква здравна система разполагаме. Част от стаите на КОВИД отделението в болницата са в мазето на изключително "проветриво и чисто" място....
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук пише, че някои от жителите на Ловеч-област имат нужда от реанимация и интензивно лечение, но умират поради липса на легла в реанимациите. Оказването на здравната грижа в пълен обем не е ли грижа и задължение на държавата? Държавата се грижи за ваксинация на населението, осигурява милиони дози от ваксините, но не може да осигури нужния брой легла в интензивните отделения на болниците и хората умират. Правителството е заето да прави коалиция.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
5 дена упоен, обездвижен, без храна и вода, шепи антибиотици безпричено... и здрав организъм се срива така!
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"По думите й влошаването настъпва приблизително на пети ден от хоспитализацията." ...да би си в къщи седяло, не би чудо видяло! Бог да прости хората, които вярват, че ще намерят спасение при престилките, както беше едво време
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има огромна печалба от овце ваксинирани ..
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Т олкоеа ли няма лекари като доцент Раинов с клиника в Мюнхен и още куп избягали доктори а госпожо вас питам са останали да не казвам какво с малки изключения.Изказвам огромни благодарности само на доктор чичев един професионалист с опит а осталите без коментар
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ало госпожо дудевска в тоя град искаме лекари не философи от тях има колкото искате все недоволни
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мелинда и Бил Гейтс сатани решили да създадат вирус и да убедет населението чрез сзо и лекари правителства и всички в този план на сатаните че е опасен.А пък БОГ Е ЛЮБОВ.В БОГ НЯМА БОЛЕСТИ ВСИЧКО Е КРАСИВО В ХАРМОНИЯ ТОВА Е СЪСТОЯНИЕ НА МИСЛИ НА ЕНЕРГИЯ НА ДУШАТА.САМО НЕВЕЖИТЕ МОГАТ ДА ВЯРВАТ ДА ЖИВЕЯТ В СТРЯХ И ХОРА С НИСКА ИМУННА СИСТЕМА.ТЯ СЕ ПОВИШАВА С ВОДА ПРИРОДНА ХРАНА И КРАСИВИ ЧИСТИ МИСЛИ КЪМ БОГ И КЪМ СЕБЕ СИ КЪМ ВСИЧКО.вАКСИНИТЕ СА ЦЕЛТА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД И ДА ВИ НАПРАВЯТ БИОРОБОТИ
7
2
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 1 седмица
Кара леко ковид вече два месеца.Добре,че са трите дози иначе щеше да е по-тежко.Така поне имаше пост във ФБ,който мисирките от телевизиите показаха 1000 пъти.Ако беше набучил 4та можеше да има клипче 1 мин
6
3
 
14
 
! Отговори
Отвратен преди 1 седмица
Увеличете леглата и болничното лечение . Спрете с фашист.ките методи на карантинирането. Това убива хората.Недейте само повтаря ваксинирайте се. Хората се нуждаят от навремен преглед на 7 ден, а тогава те си стоят в къщи все още непредполагащи за цитокиновата буря след 14 ден. Вие от РЗИ с карантината и забраната за достъп до преглед убивате. Как лекувате по телефона най опасния вирус, като заключвате хората и ги оставяте на естествения подбор???. Това е са.дизъм.
5
13
 
6
 
! Отговори
Канадец преди 1 седмица
Има логика! Колкото повече антиваксъри дават фира, толкова повече ваксъри ще оцеляват и вероятността ковид пандемията да се разпространява, ще бъдете преустановена.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жалко. Надявах се на повече.
3
4
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Докторите много бавно усвояват парите за всеки "болен" от любимото им вирусче.
2
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами че 70 годишните ще мрат няма да мрем ние 20 годишните. Когато са им докарали думукрацията са били 40 годишни. 30 години ядат ГМО и Палмово Масло как да нямат придружаващи заболявания като Палмата им е задръстила кръвоносните съдове. Ама това никой няма да го каже. Нали докторетата. Починали са от Ковид и прибирате мангизите. Колко леб толко и сиренье. Както викат по северозападнала българия.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гледам че са ме изпреварили вече,но и аз живо се интересувам къде Кунчев и дали трите му дози са фалшиви, защото както каза Кацаров, само фалшиво препаратизираните се налага да джвакат тръбата. Всички други са здрави като бикове, бикове на апаратна вентилация, но все пак бикове.