Д-р Хасърджиев: Хората в България нямат доверие на лекарите

Нападенията нямат оправдание, посочи той
20 яну 2022 15:20, Ния Христова
60
 
Два случая на насилие над лекари в Русе станаха основни теми през последните дни. Защо се стига до агресия над медици?
 
"Винаги сме осъждали всички случаи на насилие, особено когато става въпрос за човек, който изпълнява служебните си задължения и се опитва да полага грижи за своите пациенти. Нападението си е нападение. То няма оправдание",  посочи генералният директор на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Имаше период в Ковид кризата, когато имаше радост и повече уважение към лекарите и медицината ни. Но много бързо митовете, че здравеопазването в България е прекрасно, рухнаха. Хората нямат доверие на лекарите", заяви лекарят.
 
"Не мисля, че трябва да бъдат по-добре охранявани лекарите. Никъде по света няма жандармерия до лекарите, но там те са уважавани. Лекарите по света базират своите твърдения на доказателства на истинската наука", подчерта д-р Хасърджиев.
 
Били са допуснати много грешки относно ваксинационната кампания, коментира той.
 
"Нямаше мобилни екипи, които да ходят по малките градове и да разговарят с по-възрастните. Не може лекари и медицински персонал да стоят в болниците и да чакат хората да отидат да се ваксинират", настоя генералният директор на Националната пациентска организация.
 
"Не може лекари, които разпространяват лъжи или са некомпетентни, да продължават да бъдат медици. Те нямат място сред лекарската гилдия", завърши д-р Хасърджиев.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Даже недоверието ми към тях задмина това на политиците и журналистите.
49
2
 
5
 
! Отговори
Истината преди 2 години
След толкова лъжи - как да вярваме?!
48
1
 
1
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
Амииии, кво да ти кажа братче.....
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е така. Има лекари и лекари. Зависи от матриала. От качествен човек става и качествен лекар. А и не само лекар
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще ви вярва след 120 лв за преглед и 400 лв за изследвания и щавенето до последно.
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещастници!
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мои близки и мили на сърцето ми хора влизаха живи и излизаха винаги студени, и винаги въпросните лекари обстоятелствено обясняваха, докато гледат засрамено-наакано в земята към мозайката, как след медикамент 1, който е бил приложен, следвало да се противодейства на страничните ефекти с медикамент 2, и така в рекурсия до няколко пъти, и всеки път близките ми излизаха мъртви. За каква вяра иде реч ?!?
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците са търговски дружества, и като такива, следва да мислят за печалби и парични потоци. Затова резултатите са такива. Представете си, че и военните ги направят търговци. Всяко поделение да стане ООД. Тогава дали не биха се възползвали от възможностите които им дава оръжието? С други думи има наколко сфери, които не следва да се поставят на пазарен принцип.
42
2
 
14
 
! Отговори
nfnf преди 2 години
Как да имат, като лекарите ги интересуват само парите и те гледат като касичка.
41
4
 
15
 
! Отговори
Няма и да имаме преди 2 години
Влизаш в болница за едно, лекуват те от друго и накрая умираш от трето.Последните 2 години от ковид, ама то в болничната мръсотия имало и бактерии и всякакви гадории. Намират се вече и доктори публично да кажат онова, което повечето отдавна сме разбрали.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарят е приравнен на стандартен търговец. Търговецът е само и единствено търговец, а лекарят трябва да съвместява двете качества. Така се губи лекаря, а доминира търговеца.
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да се вярва на лекарите при положение, че същите преглеждат и поставят диагнози по телефона, държат се арогантно с пациенти и близките им.Този доктор знае ли какъв е кошмар в интензивните отделения и как се отнасят неговите колеги с пациентите - като с животни. Във ветеринарните клиники отношението към животните е в пъти по-добро отколкото отношението на хуманитарните доктори към поциентите си.Затова казвам: МАЛКО ГИ БИЯТ.Боят на голяма част от тях е предизвикан от самите лекари.
38
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да знаем дали вярваме на лекарите, след като повечето от нас не са виждали нито един. По болниците се вихрят само търгаши, които вместо да те лекуват или ти режат органи за по-лесно или те тъпчат с разни отрови, които те упояват така, че да не усещаш заболяването си и то основно, за да получат комисионни от фарма мафията.
37
1
 
19
 
! Отговори
И да започнем с лъжи преди 2 години
"Лекарите по света базират своите твърдения на доказателства на истинската наука" Днес Кеймбридж пусна една много интересна книга Good Science. В първата глава се дискутира термина scientism и се подчертава, че "вярвам в науката" и подобни са думи на хора извън научните среди! И това е факт, вскички, които се занимаваме професионално с наука знаем, че трябва да ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСИ! Науката не е нещо крайно! тя се променя! Правят се нови изследвания, получават се нови резултати! Лъжец!
36
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие продължавайте да гоните само парите,пък после се чудете защо не ви уважават а се налага и да ви поступват порядъчно!
35
3
 
13
 
! Отговори
доктор преди 2 години
Ти някога лекувал ли си?Доколкото знам само акъл даваш.И защо си несменяем?
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва келешче е част от проблема.
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторите си нямат доверие един на друг остана ние да им вярваме.
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не четат достатъчно. Не искат да носят отговорност. Не подхождат индивидуално към пациента. На конвейр се работи, да се усвояват пътечките. И естествено корумпирани са. Е как да им имаме доверие.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Хасърджиев що не работи като лекар ??? Щот да влачи за организацията си дето нищо не е нсправила за пациент