Роден лекар в Германия: До лятото половината ще преболедуват

"Въпросът е кой ще е умрял и кой ще е оцелял, докато вирусът стане ендемичен"
Обновена: 21 яну 2022 20:06 | 21 яну 2022 20:06, Красимир Ангелов
12
Роден лекар в Германия: До лятото половината ще преболедуват
Снимка: БГНЕС

"Хората трябва да си изберат – искат да се срещат с вируса, както е било в Средновековието, без никаква защита и без никаква имунна система, или с ваксина, тоест да имат над 95% шанс изобщо да не боледуват или да боледуват много леко". Това заяви Стоян Монев, лекар в интензивно отделение на болница в Германия, пред БНР.

По думите му тъжната истина е, "че хората, които са починали, не могат да излязат по радиото или по телевизията и да кажат – хора, ваксинирайте се".

Още по темата
До края на годината всички хора ще се заразят, над 90%, прогнозира д-р Монев.

Според него е много вероятно около половината от населението до лятото да боледува. В държавите с високо ваксинално покритие хора се заразяват отново, има и такива, които се заразяват за трети път, допълни той.

"Въпросът е кой ще е умрял и кой ще е оцелял, докато вирусът стане ендемичен“, посочи още  д-р Монев. „Ще има населения, които ще се сдобият с базов групов имунитет по трудния път", изтъкна той.

Според специалиста хапчетата не могат да спечелят битката с пандемията. Цената за лечението на един пациент е много по-висока от цената на която и да е от петте допуснати ваксини, уточни той.

За да се намали значително смъртността, новите лекарства трябва да се прилагат от първия до петия ден, те действат добре в началото на инфекцията, още с първите симптоми – например дразнене в гърлото при Омикрон, поясни лекарят.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите са прости и невежи. Сега за пръв път се изживяват важни, като част от макар и маргиналите на обществото. Остави ги докторе, нека да си боледуват и умират. Сектантите не подлежат на убеждаване. Не хаби енергия за тях. Лекуват си германските пациенти, те поне те уважават.
7
4
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 2 години
ДОКТОРЕ, СТОЙ СИ В ГЕРМАНИЯ И НЕ ДАВАЙ АКЪЛ НА НАС, ЗАЩОТО КАКТО СЕ ВИЖДА СЛЕД МНОГОТО ДУПЧЕНЕ, ВЕЧЕ И ЗА ТЕБ НЕ Е ОСТАНАЛ !!! ТОЗИ ПЪТ ЗАПАДНЯЦИТЕ СЕ ПРЕЦАКАХА, ЗАЩОТО ОТ СОБСТВЕНИЯ ИМУНИТЕТ ПО СИЛЕН НЯМА---ДОКАЗАХА ГО, А И ВЕЧЕ И сзо-ТО ГО ПРИЗНАХА !!!
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как до лятото бе, нали беше супер заразен?!
5
5
 
17
 
! Отговори
Георги преди 2 години
А докторчето чий го дири в Германия като е толкова загрижен за българите?
4
5
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Това за Перу от бг мамите ли го преписа? Много сте т.пи и зли там ве.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лабораторният плъх от Русе каза, че той имал генетичен имунитет срещу всички коронавируси и не можел да се разболее. Американците му изследвали деенкато. Той се е подсигурил да не умре, но лъже другите хора по телевизията на Слави и по Списание Осем, че ваксините били вредни и те да не се ваксинират.
2
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите направиха своя избор вече. И сега си носим последствията - най-висока смъртност след Перу. Нещо като най-умните след евреите, ама този път наистина.
1
5
 
7
 
! Отговори
В Германия преди 2 години
Може би, а тук половината ще умр ем/ат?