От Helpbook: Тютюнопушене в района на детски кът в Перник

Изпратиха ни сигнал от Русе за опасно кръстовище
Обновена: 8 юни 2022 17:01 | 8 юни 2022 17:01, Анисия Иванова
3
От Helpbook: Тютюнопушене в района на детски кът в Перник
Снимка: Helpbook

В днешния обзор на постъпилите сигнали в Helpbook.info на първо място ще ви запознаем с проблем, който създава немалко затруднения на хора и автомобили в Русе. Нашият потребител ни изпрати следното:

"Във връзка с предстоящото затваряне на ул. "Басарбовска" за период 13.06/15.07.22 и преминаването на трафика през кръстовището на магазин Джъмбо, моля да се регулира движението с временен светофар или знаци за намаляване на скоростта до 30 км. В този вид кръстовището е опасно за живота, движението е силно интензивно особено в сутрешни и следобедни часове, автомобили и камиони се движат с голяма скорост и включването в трафика за града е почти невъзможно. Искренно моля да се подходи човешки към този проблем, защото живущите в Басарбово, Средна кула, Долапите и др. сме "заложници" на проекта Воден цикъл вече година. Пътуваме всеки ден по разбити, прашни, мръсни пътища и сега един месец сме задължени да минаваме през едно изключително опасно кръстовище!

Изпратиха ни снимки от град Габрово, на които се вижда безотговорно изхвърляне на строителни отпадъци директно на пътно платно. Улицата е напълно блокирана и молбата е да се открие виновникът, да се предприемат необходимите санкции и да се отстранят отломките.

В друг сигнал наш потребител се оплаква от системно нарушаване на наредбата за тютюнопушене: При посещение в детски център в парка на Перник, установих, че в непосредствена близост до къта за игра на децата, разрешават пушенето, има пепелници по масите, няма табели за забрана на тютюнопушене в цялото ограждение. На място, където играят и е обособено за малки деца, е абсолютно забранено, още повече, че пушенето отива към тях. Моля да се вземат мерки, да се пуши извън оградения парк, на специално място, възможно най-далече от децата. Вярвам, че спазването на законните разпоредби, ще подобри средата на живот и ще помогне децата да растат по здрави и защитени.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
. преди 1 година
Ужас, шок, сензация.Бързо ги вкарайте в затвора тия престъпници дето пушат в близост до детския кът на открито, преди всички деца да са развили някоя болест от пушека, който явно предпочита малки деца и се носи бавно и зловещо само към тях!!!