»ѕЅ: ѕремиерът отказа одит на пътищата, защото е Дполитически неприемливоУ

Ѕогдан ћилчев: “акъв одит би доказал, че пътищата ни са некачествени и убиват
ќбновена: 16 юли 2022 08:51 | 16 юли 2022 08:50, ≈лка ¬асилева
29
»ѕЅ: ѕремиерът отказа одит на пътищата, защото е Дполитически неприемливоУ
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

ќт »нститута за пътна безопасност са поискали от премиера  ирил ѕетков международен одит на състо€нието на пътищата. “ой обаче отказал с довода, че е „политически неприемливо“. “ова каза Ѕогдан ћилчев от института пред bTV.

ќще по темата
„“ози одит щеше да докаже, че пътищата ни са некачествени и убиват. ќтговорът беше, че е „политически неприемливо“. “ози одит щеше да върне милиарди от строителните фирми и тогава тези милиарди н€маше да отидат в политическите каси, а за пътищата ни“, каза още ћилчев.

ѕо думите му борбата с войната по пътищата е с огромна хранителна верига от полици€, застрахователи и много други, за които не е рентабилно т€ да намалее.

„“ази хранителна верига сега за пореден път ще ме разпъне на кръст. Ќие сме сами пред т€х, докато не се по€ви правителство, което да е готово да се бори с тази верига“, за€ви емоционално ћилчев.

“ой добави, че по темата е разговар€л с общо 7 правителства и четирима премиери, но нито един от т€х не е положил нужните усили€ войната по пътищата да спре.

„“ова не е битка, ко€то аз да вод€ за н€кой. “ова е мо€т живот. Ќ€ма да се умор€ да тормоз€ тези премиери и политици, докато наистина не прекъснем и не унищожим тази хранителна верига“, за€ви Ѕогдан ћилчев.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


29
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
23
0
 
0
 
! ќтговори
√отин преди 1 година
ƒо # 22. ƒа при€телю! ќбразованието във ”ј—√ е под критични€т минимум но, въпреки това пътните инженери и техници зна€т как да прав€т пътища. Ћошото е, че не им се позвол€ва. ћатериалите които ползват за направата на пътищата ни не отговар€т на изисквани€та за това. ѕример: ќсновата на "—еверната тангента (хорда) е направена вместо от трошен камък от шлака и отпадъците на кремиковски€т отвал. «а това като минаваш по не€, особено при мостовете, от пропадани€та се чувстваш, все едно €здиш кон.
22
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќа бегееца му дай нови пътища за старите Ѕћ¬ та и му гледай еволюци€та
21
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
"√арван, гарвану, око не вади" - Ќародна поговорка
20
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќ€ма нужда от международен одит. ¬секи шофьор, пътуващ редовно по пътищата прави одит. “е са в плачевно състо€ние. Ќа първо време н€ма качествени кадри в строителството на пътища. ≈дно време изнас€хме строители по Ћиби€, и ћароко сега н€ма кой да направи нашите пътища. ¬ ”—ј√ или как се кзва там —троителни€ институт преподавателите са гола вода. —амо им вижте визитките. —ъответно гола вода са и инженерите. »ма даже »нститут по пътища и мостове, да сте чули н€кой да се изказва, да каже мнение?
19
5
 
4
 
! ќтговори
јнтрополог преди 1 година
√лавите на този човек и ЅЅ са почти идентични.«а другото - вие преценете.
18
0
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ѕотев на кръстовището с македони€, посока юг. —ветофарът те пуска, минавате 3 коли, тъкмо пресичате македони€ и трамвай спира. 2 от колите вис€т в кръстовището.  ойто го е измислил е гол€м капацитет!
17
3
 
26
 
! ќтговори
» ти ли  ире ? преди 1 година
«начи е политически некоректно да се разкри€т кражбите и престъплени€та, но е политически коректно йил€ди хора да умират годишно по тези пътища ?
16
6
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 олкото и да се напъват ѕѕ да припкат до медииите и да си дават високи оценки хората им постав€ме слаб 2. ¬ече две години стана непподържат пътищата и крадат парите, време е всеки да съди държавата и общината за всеки инцидент.
15
17
 
8
 
! ќтговори
Ѕау преди 1 година
ћилчев е натоварен с плитко скроената ƒѕ— - √ребажийска провокац€ да направи невъзможно гласуването на правителство с 3 мандат!  ирил ли не желае одит или го отстраниха точно заради съпки в тази насока?! —тава все по реалист, белки го одобрите! — честност не става сред пополаци€ от ганчуги!
14
0
 
8
 
! ќтговори
az преди 1 година
ƒо јнониментази организаци€ е Ќѕќ. Ќали не харесвахте Ќѕќ-тата?!  ак изведнъж точно това Ќѕќ взе да ви харесва?! “€х ги разбирам. Ќ€кои от т€х за лично пострадали. ƒруги - ги използват за лична изгода. Ќо това не е никакъв институт! Ќито има експертиза, нито има изследователи, нито каквото и да било общо с пон€тието "»нститут"!
13
2
 
0
 
! ќтговори
x преди 1 година
јко н€маш коса, н€маш живот.
12
2
 
12
 
! ќтговори
јман от то€ преди 1 година
≈й то€ е гол€м лаладжи€.  ато беше шеф на  ј“ тогава не знаеше ли, че пътищата ни са некачествени и убиват ?јман от лаладжии, ами да вземе и да направи нещо, та да подобри нещата. “о да лала всеки може.
11
0
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒе факто така спас€ва з.....ни..к..а на Ѕоко , поредното намекване ,че всички се преструват на "опозиционери" ,а си п..р..ъ..ц..к..а..т в едно гърне защо не направиха проверка кой какви храни продава и как калкулират цени ..щото се твърди ,че спекула н€мало ,но адски се грижим за мекедони€ , мълвата говори ,че над 500 000 там са с Ѕ√ пашапорти , но не се провер€ва кой им ги даде ,как ,колко сее платило да се извад€т имената - ми то май управл€ващите им са с Ѕ√ паспорти- ставай народе!!
10
7
 
27
 
! ќтговори
»стукан преди 1 година
“ози премиер и 5 пари не струва, затова го свалиха от власт. јко спечели изборите отново, н€ма да е честно, а ще е отново с машини.
9
0
 
10
 
! ќтговори
до 2 преди 1 година
¬€рно ли мислиш, че 150 'бона' са пари за политическата класа? ƒа го кажа така - публична тайна е че 40-50% се връщат обратно.  огато бюджета за пътища е 2-3 млрд- мислиш ли, че на н€кой му пука за тези 150 'бона'?—ега сметни всички министерства и си направи сметката...
8
2
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“ози не е ли онзи, където натискаше –ашков за списъци с нарушители?? —писъци, от които на никой нарушител не му пука. —писъци абсолютен фарс и имитиране на дейност. — тези списъци спокойно засегнатите ще осъд€т Ѕългари€ в —трасбург за нарушаване на правата им и за разпространение на лични данни.јбсолютни аматьори с привкус на комунистически списъци.
7
1
 
23
 
! ќтговори
Ќ€ма невинни преди 1 година
Ќ€ма невини всички тези който са заклил€ли и пазели наркомана убиец са съучастници ако не са го пазели тази трагеди€ н€маше да се случи.
6
6
 
2
 
! ќтговори
ƒо ужас преди 1 година
јко ти имаш повече акъл...дай малко
5
0
 
30
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒа но ние всеки ден пътуваме и правим реален одит на пътищата. » положението е дупка до дупка. Ќе знам какво става, но магистра “раки€ е трагеди€. Ќе знам дали има нещо в мозъците на управл€ващите, но не е зле да пробват да вл€зат в н€ко€ от отбивките за ѕловдив без преди това да хлътнат в €ка дупка. “ова е безобразие хора.
4
4
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ѕогдан ћилчев е назначен за шеф на  ј“ през май 2011 г. от тогавашни€ вътрешен министър ÷ветан ÷ветанов и уволнен от поста през декември 2013г. ¬се уволнени и отново назначени ни предлагат от пром€ната. ѕром€ната им е доказана подм€на. ƒа се махат докато не са загробили Ѕългари€!!!