"Рожен" актостира в италианско пристанище с царевица от Украйна

Ще се прави анализ на зърното за радиация
13 авг 2022 16:19, Анисия Иванова
32
"Рожен" актостира в италианско пристанище с царевица от Украйна
Снимка: БГНЕС

Товарният кораб "Рожен", контролиран от компанията "Параходство Български морски флот”, плаващ под малтийски флаг, акостира в италианското пристанище на Равена. Той превозва 15 000 тона царевица от Украйна, откъдето потегли на 5 август от пристанището на Черноморск, съобщи БНР.

Лошото време забави акостирането в Равена на този първи кораб в Италия, натоварен със зърнени култури от Украйна. Преди да започне разтоварването, бяха въведени специални проверки от митническата служба в Болоня чрез специално подвижна химическа лаборатория.

Ще се извършат радиометрични анализи на партидата от стоки, за да се провери има ли радиация. С бързи тестове ще се определи качеството и естеството на вносните стоки.

От асоциацията на селскостопанските производители Coldiretti заявиха, че „деблокирането на корабите със зърно и фураж от Черно море е важно за спасяването на италианското животновъдство в ситуация, в която Италия внася 73% от нуждите си от соя и храна за животни от чужбина”.

Отбелязва се, че Украйна заедно с Русия представляват почти една трета от световния износ на зърно и споразумението с посредничеството между ООН и Турция е от голямо значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По италианската тв, такава пропаганда се ширеше, че в един момент се чудех дали пък тези не виждат царевица за първи път. Смахната работа ви казвам, че и по нашите тв-та кораб бил натоварен и бил тръгнал, че Босфора, Гибралтар, Африка, абе то голяма дандания за едно старо вече зърно което сто процента вече е мухлясало и добитъка няма да го яде! Западна пропаганда и зомбиране на народонаселението до дeбилнocт. Нашите *** и те им подражават, но това е в реда на нещата все пак 5 евро им хвърлят
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж Африка гладуваше, а се оказва, че Европа е с апетит.
24
1
 
1
 
! Отговори
И кой преди 1 година
И кой ще е тоз шушумига да ползва отровната царевица на Монсанто?
23
2
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Лошо заиграваме против Русия! ----///---- Кое му е лошото? Просията трябва да яде бой.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленият наркоман обвинява с месеци Русия, че спира износа на жито, а света гладува. Но сега изнася царевица за животни в Италия.
21
0
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Значи Украинското зърно не е за глазните народи по Земята, а за ситите и богатите в Евросъюза, след като разтоварват в Италия и Англия. Едно прокламират, друго става. Всякя коза за свой крак.
20
9
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До РУСИЯ Е ВРАГ: Не го проумяват :((( Жалко ,че ЛЕВСКИ,БОТЕВ,РАКОВСКИ,ИВАН ВАЗОВ,ЗАХАРИ СТОЯНОВ и т.н. всички ПРОУМЯХА ,че русия е заплаха за БЪЛГАРИЯ и НЕ трябва да бъдем с нея , но от български предатели какво очакваш ... *** са същите курветинки !
19
5
 
5
 
! Отговори
РУСИЯ Е ВРАГ преди 1 година
А , НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ПО СВЕТА НЕ ИСКА ОТ ВРАГА СИ ---ГАЗОВИ ДОГОВОРИ И СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА ГОРИВА !.....ДОРИ ДА ПЛАТИ ЗА ТАЯ СТОКА ----МОЖЕ ДА УВИСНЕ , КАТО ПРАНИ ПРАШКИ НА ПРОСТОРА...ха,ха,хааааааааа....РУСИЯ И *** --ВЕЧЕ НИ ОПЕДЕЛИХА ЗА "ВРАЖЕСКА ДЪРЖАВА"---НЕ ГО ЛИ ПРОУМЯВАТЕ ОЩЕ...??????????????
18
2
 
6
 
! Отговори
Пепа преди 1 година
Ние се увличаме безумно по Украйна! Кораб на разположение ,от тази нощ министъра на икономиката е подписал всички договори за продажба на оръжие ,дори и за Полша ,разбирай Украйна. Нинова не беше подписала нито един договор! Лошо заиграваме против Русия!
17
1
 
10
 
! Отговори
Ашмодеан преди 1 година
30.03.2022: "Агресията на Русия срещу Украйна увеличава риска от масов глад по света. Народите на развиващите се страни ще са първите засегнати", каза постоянният представител на Франция в ООН Никола дьо Ривиер. Но ето че първите кораби пристигат в развиващата се Италия.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и фураж от Черно море е важно за спасяването на италианското животновъдство!Значи, ни било жито а фураж, и ни било за спасявани на хора, а на животни! И за това Зеленски виеше 4 месеца, че света ще умре от глад! Пълни лъжци!
15
2
 
8
 
! Отговори
Тъй де преди 1 година
Тъй де, не било жито, най ми била царевица, ама карай да върви. Той Зелю чака обратния курс на кораба, ама пълен с оръжие. Тоз комик се държи като магистралка, дай та дай. Еми, отидЕ световния глад у куреча.Няма да го спасяваме с гранясала царевица с плъховете вътре.
14
3
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
то у нас пшеницата им така влезе, един господ знае сега какъв хляб ядеме
13
3
 
5
 
! Отговори
филип ейджи преди 1 година
ГМО
12
7
 
3
 
! Отговори
ЗА Възраждане преди 1 година
Значи с Български кораб се кара жито в Италия, а в това време Българите гладуват!! Хляба вече гони 3 лв. И все по-трудно се намира в магазина!!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12Значи ,за италианските *** има царевица,а за нашите само един .))))Ние си имаме даже изнасяме.
10
4
 
11
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Значи ,за италианските *** има царевица,а за нашите само един ....
9
4
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Царевицата е руска, а не украинска, защото цяла окрайна е руска.
8
1
 
20
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Е нали уж в Африка умирали от глад ?! Защо в Италия? Джабарите не развиват ли селско стопанство ?
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше тук, никакви анализи и мерки както правят върху стоката италианците нямаше да има. Щеше да се изтъпани пред всички медии поредния министър-председател, който еуфорично да разказва какво "велико" постижение е направил. После щеше да се окаже, че е направил ентата простотия като е допуснал заразени храни. Но....скед като вече са пласирани. Ливан вече върна първия кораб, още докато беше в Истанбул.