20 писма в СЕМ против "Ергенът", но нарушения няма

Съветът отчете, че няма нарушения и в "Един за друг", "Кошмари в кухнята" и Hell's Kitchen
17 май 2023 16:18, Стела Стоянова
28
20 писма в СЕМ против "Ергенът", но нарушения няма
Снимка БГНЕС

В реалити форматите "Ергенът", "Един за друг", "Кошмари в кухнята" и Hell's Kitchen няма нарушение на Закона за радиото и телевизията. Това гласуваха членовете на Съвета за електронни медии на заседанието, което се проведе днес, след като се разгледа докладът от дирекция "Мониторинг и анализи" относно наблюдения на реалити формати.

Всеки сезон се правят проверки дали предаванията спазват медийния закон.

И четирите формата, които са били обект на наблюдение, имат спонсори и са с продуктово позициониране.

Две нови неща има във втория сезон на риалитито "Ергенът" по Би Ти Ви, където 20 участнички се състезават за сърцето на пианиста Евгени Генчев. Едното е, че този път предаването има ясно обозначение, че не е за деца под 12 години. А другото е, че в него участва по-едра дама, която става обект на коментари от други участнички, но намира подкрепа в лицето на ергена. Еротиката и този сезон има сериозно присъствие, а някои от участничките си разменят остри реплики, но вулгарните думи са цензурирани.

От доклада стана ясно, че общо 20 писма от зрители са постъпили в СЕМ с критика за консумацията на алкохол, дискриминационното отношение към жените, вулгаризмите и други, но посоченото в тях не е отчетено като нарушение.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: нарушенияСЕМергенът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Умишлено Опростачване на народа , принизяване на достойнството,морала,човешките ценности -това е Харем с турски продуцент и сървайвара е турски и всички турски сериали в праймтайм всеки ден от 30години ,от др страна -Чалга, корупция,наркотици,,,,Утопия !
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нито една жена с достойнство няма да се подложи на този резил. Тези са сеяндурки от дълбокия прованс които за да станат тв звезди са готови и голи да се съблекат. Тотална деградация на човешкото достойнство. В това тия от СЕМките ако не го виждат значи са по големи сеяндури и от тия в телевизията.
21
0
 
5
 
! Отговори
До Село /21/ преди 10 месеца
Да де, ама в момента нарочно си пуснах "Ергенът", за да гледам сеир. На финала е. Стигнах до извод, като гледам как мачкоти и целува едната, а сега и втората. Ще видите, че на която и да предложи брак, след известно време ще четем, че до сватба не се е стигнало и че Евгени е бил забелязан ту с една, ту с друга от участничките в това предаване. Той получи възможност да си хареса 5-6 млади жени и да даде аванси на всяка от тях. После ще ги потърси и ще си създаде няколко паралелни любовни връзки.
20
0
 
3
 
! Отговори
село преди 10 месеца
Въх,въх,АКО КАРАШ,САМО С ЕДНА КАКТО ПРЕДЛАГАШ,А ТЕ ЗАРЕЖЕ,КВО ПРАИШ-РЪКОДЕЛИЕ!!!
19
2
 
12
 
! Отговори
До Зрител 2 и Хюго К преди 10 месеца
Прави сте, но има и поучителни моменти. Аз гледах първата серия, когато представяха момите. После пуснах напосоки няколко от другите серии, за по 10 минути, повече не мога да издържам, скучно ми е. Но какво видях? Момичето на име Габриела, дребничко, глуповато, грозно, но с напомпани със силикон и ботокс бюст и уста. Точно тази се имаше за първа красавица, вярваше си и се подиграваше на останалите. Ако имате подрастващи дъщери, полезно е да видят с какво ще се сблъскат в живота. Поучително е.
18
5
 
7
 
! Отговори
Каджагого преди 10 месеца
Гласувайте и на следващите избори отново за тези песоглавци от ГРОБ, ПъПъ и ДъБъ и те ще ви го "наместят", баш . . .четириглав !Ще ви уморят от инфлация и глад, за да спазват санкциите на кака им Урсула. Ще ви стане здравеопазването и образованието на 100% с пари. Ще ви сложат цензура върху незначителния ви и безмислен живот. Ще продължавате да работите на господарите си за жълти стотинки, ще направят така че деца да могат да съдят родителите си, ако не им дадат "джобни" за харчене и накрая ще ви съберат с повиквателни от къщите ви, за курбан на . . . НАТО в Украйна !ЧЕСТИТО !
17
0
 
16
 
! Отговори
Зрител 2 преди 10 месеца
Порно серии са с далеч по- художествена и стойностна форма ! Това е бълвоч от извратена представа за любовни отношения в България.
16
0
 
19
 
! Отговори
Зрител преди 10 месеца
Тази поврътня няма ли кой да я изскубе ? Долна, лигава, крайно отвратителна телевизионна гавра с нормалните човешки отношения ! участниците - събрани от къра - толкова пошли ,безсрамни и глупави млади жени на едно място никъде не можеш да видиш !
15
1
 
13
 
! Отговори
И пак въх, въх! преди 10 месеца
На какво учи девойките това реалити? Показва им, че може да се гнявиш с един мъж, без дори той да ти се е обяснил в любов и дори нещо повече - показал е пред цяла България, че в момента избира между 20 момичета и сам не знае дали ще избере някоя от тях. Но се натискат! На какво прилича това? Имаше нравствена милиция едно време при бай Т., преди 09.09.1944 г. пък е имало и нравствена полиция, сега какво има? Чушки! Накъде върви светът?
14
1
 
11
 
! Отговори
Хюго Капет преди 10 месеца
Това, че едно предаване е безвкусно, не значи че е незаконно. Вместо да се оплакват, просто да не го гледат, както аз не гледам никакви помии.
13
4
 
9
 
! Отговори
Въх! Въх! Въх! Въх! преди 10 месеца
Този ерген се целува с различни момичета и то яки целувки, които явно са с език! Как може така? На какво учи той днешните младежи? Показва им, че трябва да имаш по няколко паралелни връзки, в които да допускаш и физически интимности и то с мисълта, че е напълно възможно да не задълбочиш отношенията си с тези момичета. Содом и Гомор! Как може така, бе?!
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако СЕМ не спре предавания като ергенът трябва СЕМ да спре да съществува
11
1
 
24
 
! Отговори
Бай Чеп преди 10 месеца
Тези от СЕМ защо не си направят едно реалити "СерСЕМът"?
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До номер 3 абсолютно сте прав. За съжаление СЕМ съществува само формално.Той е поел на хранилка само жени, които си гледат пенсиометъра и нищо друго. Те не са случайни и затова няма смисъл да се отправят към тях критики и питания.
9
2
 
20
 
! Отговори
Ха преди 10 месеца
С един авер решихме да продуцираме формат подобен на Ергенът, само че с една жена и много мъже. Щеше да се казва Девственицата, обаче го закъсахме с кастинга.
8
2
 
28
 
! Отговори
Хм преди 10 месеца
Нарушението е че от тези предавания се да трибуна на хора с липса на елементарен морал, ценности и възпитание. В Сърбия неслучайно е тръгнала подписка за тотална забрана на всякакви подобни бози заради заливащата публиката деморализация.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
7 -ти се майтапиш, но в Германия има! Катко и еднополовите варианти на предаването.
6
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама много е сексистко това "Ергенът"! Няма ли да спретнат "Момата" - 20 мъжаги да се състезават за една кифла?
5
1
 
35
 
! Отговори
Хаджи Смион преди 10 месеца
Как така няма нарушения в 4 турбо-фолк кръчмарски предавания? Да вземем да ги даваме в Народния театър?
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
е каква дискриминация имаше пък - Генчо гледаше да олигави колкото се може повече от участничките