В кадър: Работещите в БНР на протест за достойни заплати

Затвориха булеварди в центъра на София
17 май 2023 11:13, Александър Попов
47

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Работещите в Българското национално радио излязоха на протест с искане за по-достойно заплащане. Акцията е организирана от КНСБ, съвместно със структурите на Конфедерация на труда "Подкрепа" и Съюза на българските журналисти в радиото.

Основното искане е към народните представители - за спешно увеличение на средствата от бюджета за 2023 година за БНР, което ще направи възможно повишението на заплатите с 25%, за да бъде покрита натрупаната от 2021 г. насам инфлация.

Протестиращите затвориха движението по двете платна на "Драган Цанков", по "Евлоги и Христо Георгиеви" - в посока "Орлов мост", както и двете платна на улица "Граф Игнатиев"

"Стигна се е до тук поради безхаберието на управляващите. От 2019 година се опитваме да ни чуя, да обърнат внимание на проблемите ни с ниското заплащане, издръжката на радиото, бюджета, недофинансиране, изобщо абсолютно никаква грижа за обществената медия. Искаме не по-малко от 25% увеличение на работната заплата", изтъкна Елица Доцева, синдикален председател на структура на КНСБ в БНР. Според нея исканите от синдикатите проценти за увеличение на работните заплати са напълно заслужени.

"И е недопустимо такива работещи хора, в такава престижна организация да получават заплати от 880 лева, за немалък процент 1000 лева просто е мираж."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: протестБНР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не слушам бнр и не гледам бнт защото освен ловтаряне на едни и същи лъжи друго не работят тези търтеи. Накрая стигнаха до естествения си край -- на улицата.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички русоробеещи медии са бедни и обречени на фалит. Скоро и Карбовски оттича у канала.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
в БНТ са им по-големи заплатите щото ги избират по-красивички за да ги показват по телевизора и връзкарите ги пердашат
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Протестите трябваше да бъдат когато просто Киро спря газа, тегли заеми да раздава и подклаждаше инфлацията, сега вече е късно и след 10 години когато държавата ще трябва да плаща на 100 хиляди програмиста максималните пенсии сте чао.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мене ме е ят да ги слушам вече. Само реклами и прекъсват.
32
1
 
4
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 11 месеца
Ама много гладно това момченце от снимката, дето държи едно колче с надпис БЮДЖЕТ!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радиото е държавно и политичките се подиграват. Само реклами, часните ги заглупават и нямат пари и спряха и музиката. Ами тв даже не може да се гледа в бг. Бнт дадоха интернета на някаква часна мутренска фирма цдн и тя ги приватзира и скубе с такси както кабелните рекетират. Спряха и маочве и не може да се гледа. В Македония тяхната държаван пуска ШЛ без никакви такси и мутри..
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
защо журналистите от бтв не излязат да протестират на някой булевард за заплати??
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига бе 880 лв и чих го търсят в тая медия? В частните дават по 5 000 лв. Една тарикатка напусна нова тв където взимаше 8 000 лв и отиде при кошлука на 10 000 лв. Касиерките в Била вземат 3 000 лв!!
28
1
 
10
 
! Отговори
силно учудЕна преди 11 месеца
Освен пълнеж на градската канализация, какво друго произвеждат, та реват за заплати?!
27
1
 
10
 
! Отговори
Кина преди 11 месеца
Между другото, съдебните лекари също са много корумпирани. И срещу добро заплащане са готови да вкарат невинен човек в затвора с фалшиви "експертизи". Няма и осъден лекар за лекарска грешка в България. Така че лекарите в България могат да убиват ваши роднини безнаказано и никой няма да поеме отговорност.
26
2
 
9
 
! Отговори
Хмммм преди 11 месеца
Пореден опит на синдкикатите да вдигнат населението. За тяхно съжаление се сблъскват с няколко проблема: 1. Българското общество е силно сегментирано. 2. Никой не вярва на синдикатите. 3. Всеки е убеден, че някой друг трябва да му свърши работата. Целта на синдикатите е да оправдаят съществуването си! И да вдигнат данъците за да получават повече дотации. Ако протестираме срещу нещо, то трябва да е срещу синдикатите в България!
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Политически некоректните Пьотр от Волгоград и Силвия Великомъченица бяха ли на протеста? Ако не им стигат по 5 хилядарки на месец БНР може да им плаща в рубли.
24
3
 
6
 
! Отговори
Пена преди 11 месеца
Ако някой ден останем без БНР и без БНТ никой няма да разбере! Нищо не вършат! Както и синдикатите. Синдикатите и те са на хранилката на Кремъл. Кремъл им вика "Протестирайте за заплати!" А през това време в Русия заплатите са 200 лева, а пенсиите са 100 лева!
23
0
 
6
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 11 месеца
Има стотици частни радия - идете да работите там да видите какво е! А, ама вие си искате заплатата на датата, без значение дали вали, дали гърми. В малки частни радия чакат заплати по половин година! За едно посредствено предаване, то не бе тоноператор, редактор, водещ, музикален редактор и т.н. В частно радио се прави от един човек.
22
0
 
14
 
! Отговори
Спасов преди 11 месеца
В радиото са само роднини и братовчеди, както и в целия държавен сектор. Там кадърни хора не се допускат защото вдигат шум и ще събудят спящите служители.
21
0
 
8
 
! Отговори
... преди 11 месеца
Ей сега ще повдигнат темата за данък събиран в полза на БНТ и БНТ. По подобие на Великобритания, където няма. значение дали ползваш... задължително плащаш. От край време се опитват да получат безусловен достъп до банковите ни сметки :)
20
2
 
6
 
! Отговори
Джо преди 11 месеца
Да напускат! С техните безценни качества КОЙ няма да ги наеме веднага. То не е българско радио ами руско! Волгин се спонсорира от Кремъл.
19
0
 
10
 
! Отговори
Сашо преди 11 месеца
Нека първо да си оптимизират програмата,водещите и съдържанието.незнам кой слуша "културния прозорец" в който една мрънкаща жена няколко часа прави реклама на неизвестни нейни близки, роднини и приятели поети,музиканти, художници и т.н.и за целта се харчат милиони държавни пари и скъпо ефирно време.Или "страхотния" радиотеатър- звучащ гнусно и извратено.Каква добавена стойност са дали тези хора, за да искат повече заплащане?Да се погледнат първо острани.Не е соца - не сме длъжни да ви храним!
18
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
Пълна Лустрация в БНР и БНТ. Да изхвърчат руските и ДС другари. Ай сиктир!!!