Обявиха червен код за сряда и в Русе

Така в общо 8 области утре ще важи най-високата степен на предупреждение
Обновена: 25 юли 2023 12:40 | 25 юли 2023 12:30, Красимир Ангелов
1
Обявиха червен код за сряда и в Русе
Снимка: БГНЕС

След като НИМХ обяви червен код за опасни горещини в сряда за общо 7 области в страната, всички в Южна България, малко по-късно и област Русе попадна в най-опасната степен за предупреждение за утре.

Очаква се в сряда да бъде пикът на горещините за този месец, а твърде вероятно и за цялото лято. Освен сериозните горещини, на места е възможно в следобеда да има и сериозни гръмотевични бури.

Най-горещо ще бъде в Горнотракийската низина, където градусите ще надминат 41.

Червен код е обявен за областите Пазарджик (основно общините Пазарджик и Стрелча), Пловдив, Стара Загора (общини Стара Загора, Чирпан, Братя Даскалови, Гълъбово, Раднево, Опан), Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас (основно западната част на областта.) и Русе.

Червеният код е най-високата степен на предупреждение в скалата за опасно време. При червен код за опасно високи температури хората трябва да бъдат изключително внимателни и да излизат навън в топлите часове на денонощието само при крайна неодходимост. Спазвайте съветите на властите. Може да се очакват повреди и по инфраструктурата.

Оранжев код за опасност е обявен за редица други области – Кюстендил, Благоевград (в планинските райони на областта кодът е жълт), Смолян, Кърджали, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич, Варна.

Жълт код е обявен утре за високи температури за областите София-град, София-област, Перник, Враца, Монтана и Видин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари