Шефката на земеделската комисия: Протестът на зърнопроизводителите е справедлив

Липсата на дебат със сектора довела до протести
16 сеп 2023 22:15, Стела Стоянова
72
Шефката на земеделската комисия: Протестът на зърнопроизводителите е справедлив
Снимка БГНЕС, архив

Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив, коментира пред журналисти в Сливен Десислава Танева, председател на Комисията по земеделието, храните и горите в Народното събрание.

Тя беше помолена да коментира отпадането на забраната за внос на определени продукти от Украйна и реакцията на българските производители.

По думите ѝ промяната в позицията без дебат със сектора не е имало до какво друго да доведе, освен до протести. "Това е сектор, който носи значителен процент от брутния вътрешен продукт на страната, сектор, който направи така, че българската земя да се работи, генерира достатъчно доходи и заетост", посочи Танева и допълни, че всяка власт дължи на тези хора уважение.

Според нея дебатът по темата, състоял се в петък в парламента, е срамен и показва липса на компетентност. "Изложихме се пред пет държави членки, с които се борим една година", коментира тя. "Полша, която емоционално е най-подкрепяща Украйна, си устоя позицията за тази забрана", добави шефката на земеделската комисия, която е бивш министър на земеделието в няколко правителства на Бойко Борисов.

Още по темата

На въпрос дали след отпадането на забраната ще се понижи цената на хляба, Танева отговори, че такива твърдения са елементарен популизъм и подценяване на обществото. "Пазарът на суровините и този на храните са абсолютно различни пазари", посочи тя.

"Подобно изказване е крайно неподходящо за един държавник, трябва извинение", коментира тя думите на министър-председателя Николай Денков, който каза, че правителството няма да се поддаде на опити за шантаж.

Десислава Танева, която е областен координатор на ГЕРБ в Сливен, участва в регистрацията на партията за участие в местните избори и обяви кандидатурата на досегашния кмет на Сливен Стефан Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 7 месеца
Свалете това вредно за страната правителство !
52
2
 
2
 
! Отговори
Говедар преди 7 месеца
Аз пък искам да си гледам телето, прасето и кокошките с евтини фуражи, и не искам да съм донор на бентлитата.
51
5
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 7 месеца
Само терористи поставят въпроси под формата "или-или".Самозабравила се банда от зрънчовци,тръгнала да троши държавата.Нека да върнат на държавата и ЕС всички получени досега субсидии и тогава да имат искания,но не с ултиматоми. Ние имаме една държава и никои,даже гореспоменатата нискочела тълпа,нямат право да трошат.В противен случай ще срещнат народния гняв. Самозабравили се спекуланти, свикнали само да дерат кожите ни до кръв.
50
0
 
12
 
! Отговори
Помним преди 7 месеца
Министър Танева:"Мълчете си за далаверите,за да не ни спрат субсидиите от Европа".
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 65 - Мултигруп си беше схемица бате! Яд те е, *** не си направил паричко и затова плюеш ся
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 59 - Само дето половината армейци са баш роднини на земедлци, защото видиш ли - не е за "гражданчета" тая работа.
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Танева е част от Мултигруп. Приватизираха много от мелниците и хлебозаводи в страната И "Болярка". Получиха 66% от приватизацията в тях, а останалата част я купиха на безценица. Бракуваха каквото можаха, изгониха хиляди работещи в тези заводи. Стефан Радев /нейната дясна ръка/е бивш служител в НАП. Той пишеше докладите на проверяващите от НАП, а те си ходеха на плаж. Така забогатяха! Танева днес е собственик на хиляди декари земя. А Радев е кмет на Сливен
46
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нека задължат производителите на всеки пакет брашно, всяка бутилка олио, всеки хляб, всеки буркан мед и т.н. да се отбелязва със суровина от коя държава е произведен. Така първо ще цъфне истината около цената, след това ще стане ясно потребителите какво искат. Не е редно да натрапват на потребителя храни, които той смята за вредни.
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази селяндурка да отиде на логопед да си изчисти малко акцента.
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
тази е най-големият зърнар в Слива, винаги ще вземе позицията на зърнарите
43
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ало зърнарите,,, искате ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ЩЕ Я ПОЛУЧИТЕ МИГНОВЕННО...
42
14
 
8
 
! Отговори
Мелничар преди 7 месеца
Зрънчовците в БГ сеят некачествени сортове пшеница, а аз от нема накъде тикам изкуствен глутен . Заради тях ви тровят с химия.
41
10
 
11
 
! Отговори
Ангелина преди 7 месеца
Разбира се ,че е "справедлив" ,особено ,когато е организиран от твоя пръв учител и вожд и се готвиш отново да станеш Министър на земеделието ,от което нищо не разбираш. ББ много обича да се "обгражда" с "умни жени" ,които да го "бранят" с "телата си" и да са готови да убиват заради него ...Докато "мъжагата" се е скрил зад тях!Така се чувства още по- велик ,значим и дори интелект.
40
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мда, зърнената мафия точно ГЕРБ си я отгледа, като наля милиарди в няколко местни дерибеи, които естествено се отчитаха в партийните им каси и като бонус осигуряваха електорат за изборите
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много е страстна! И работи на двуцевка!
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Голям парадокс - идват избори, а някои политици , начело с премиера, се обиждат гласоподавателите.Така не се печелят избори - губят се
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поне един политик да ни каже в прав текст каква е работата. Явно фермерите имат основание да протестират и явно Денков много се изложи с обидните квалификации към тях. Идват избори и яката гледам, от ГЕРБ гледат да не се излагат и те, както тия от ПП вече се излагат.
36
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Недопустимо е премиерът и правителството да разрешат внос на токсичните украински храни, произведени в държава, където се гърмят с оръжие с обеднен уран.
35
9
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 месеца
Според Анализ на Финансовия Министър , Зърнопроизводството НЕ носи добавена стойност във БВП , напротив Отнема от БВП във вид на Държавна Помощ от нашите Данъци .
34
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Редно е всички политици да подкрепят родното производство, така както го направиха политиците в Полша и Унгария.

Спонсорирани публикации