Полицаят прострелял момчето от София с личното си оръжие

Служебното изпаднало по време на преследването
19 сеп 2023 15:10, Стела Стоянова
138
Полицаят прострелял момчето от София с личното си оръжие
Снимка БГНЕС, архив

Полицаят, стрелял и убил 18-годишния Светльо Младенов в София, е използвал лично оръжие, съобщава bTV, като се позовава на свои източници.

33-годишният служител на реда е имал в себе си и лично, и служебно оръжие. Като пред разследващи той е разказал, че по време на преследването служебното е изпаднало, затова е използвал личното.

Полицаят е разказал, че до стрелбата се е стигнало, след като 18-годишното момче е посегнало към чантата си, а униформеният решил, че ще извади оръжие.

Предположил това, защото е имало данни, че бандата извършва грабежи, а на жертвите си момчетата са казвали, че имат пистолет.

Още по темата

Инцидентът стана в нощта срещу 18-и септември. В 4-о РУ получили сигнал за грабеж на 2 момичета. Ударили едното с палка по главата и взели от нея чанта. Двете описали трима души, носели маски и суитшърти, обясни директорът на СДВР. Бил изпратен екип.

Около 3 часа по-късно - в 5 часа сутринта, имало втори сигнал. Той гласял, че трима души прескачат ограда. Криминалистите видели, че се качват в автобус. Подали звуков сигнал и рейсът спрял.

Младежът в рейса бил задържан, но другите двама слезли и хукнали да бягат. Криминалистът извикал, че е полицай и предупредил, че ще стреля. Свидетели потвърдили и за предупреждението, и за контролните изстрели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами добре е направила полицайката, тоя защо е бягал и от кои българи е? Да се беше предал, и без това съда нищо нямаше да му направи.
61
0
 
9
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
какво "момче" какъв 'младеж" - това е гнусен престъпник, който обира слаби и беззащитни жертви и им нанася побой и ги души.....Полицая е ГЕРОЙ!!!!!
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво на полицая за добре свършената работа, пълна подкрепа! Един жиганин по-малко, един хляб повече!
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е, лично или служебно , полицаят е действал според устава и закона. Жалко, че бандита е прострелян и в последствия умира, но , никой не е над закона!
58
2
 
0
 
! Отговори
Андрей Евро комисар преди 7 месеца
Гласувайте за БСП ние сме най-честната партия и винаги сме били
57
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Служебното изпаднало,*** гашника...сега да се гръмне и тая милиционерка ама със служебното и за по сигурно и с личното, нямам думи смешници жалки,и кой им плаща заплатите на хрантутниците, тия не заслужават и 500 лв..
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България стана отново, страна на ужасите. Атентат над главен прокурор. Поръчкови убийства, без заподозряни. Нападения над граждани с цел грабеж. България е разграден двор. Никой вече не е сигурен, дори вкъщи, в собствения си квартал, град...Никога повече ПП,ДБ!
55
0
 
4
 
! Отговори
Ами да се преди 7 месеца
Радва . Калпазанина е труп . Трупове по улиците. Има ли селфи с умрели .
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е те служебно от къде?
53
0
 
6
 
! Отговори
Е щом са му наредили преди 7 месеца
Можеше в рейса да ги избие . Нощно време или предатор, или Шерлок.
52
1
 
5
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 7 месеца
Бравос ! А ний дек плащаме данъци от няааме ?
51
3
 
23
 
! Отговори
Абе преди 7 месеца
Няма значение какво е използвал, важното е, че резултатът е добър. Впрочем, да напомним на писачите, че "контролен изстрел" означава изстрел който гарантирано умъртвява поразен вече противник. Тъй че правилният израз е "предупредителен изстрел"
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не ни интересува оеъжието, важен е чудесния резултат!!
49
0
 
19
 
! Отговори
До Ние сме толерантн преди 7 месеца
Навремето, покрай телефонните измами, някои колеги понаучиха римския език. Майко мила! Определено не ни мислят доброто.
48
4
 
37
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Какво го защитавате престъпника?! Удря жени с тръби! Агресивни подметки! Щом на 18 години е правил такива неща представете си по-късно! Полицаят е спасил живот на невинен в бъдеще! Гаранция!
47
7
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 69 преди 7 месеца
С "Макаров" имам 98 т. от 100 възможни на гръдна мишена 4, разстояние 25 м. На състезание. Който може да стреля - може. Който не може - да се научи. "Макаров" му бил виновен...
46
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз само да питам, защо само един сте гръмнали а другите сте ги оставили? Като сте почнали, трябвало е поред да ги натръшкате на асвалта. И след това братчедите от катуна ще имат едно на ум.
45
0
 
21
 
! Отговори
Ние сме толерантни. преди 7 месеца
Но римляните са расисти. Те не се женят за представители на чужди етноси, имат си и дума за всички останали - "гаджЕ". ГаджЕ-тата могат да се мамят, преджобват, взломяват, грабят, пребиват и убиват. Има деца от ром и българка, от ромка и българин - т.н. джоревци, джонки и т.н. Но бракове почти няма. И то поради нежелание от ромската страна. Та, БХК, да вземе да се заеме с истинските расисти. Те не подлежат на интеграция.
44
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде в света ще накажат полицай, за това, че е стрелял срещу престъпник? Престъпниците трябва да знаят, че могат да бъдат убити, ако се съпротивляват и бягат ! Нали така става и по филмите от САЩ, които са ни за пример!Същото се отнася и за пияниците - наказание и отнемане на книжката и колата!
43
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само на мен ли ми прави впечатление употребата на Криминалист в статията. Има разлика между патрул и Криминалист. Ако е бил Криминалист, т.е може и да не е в униформа, и участието му в задържане по сигнал е меко казано странно. Ще стигнем да саморазправа с фатален край или как?